można odpiąć i podpiąć znów czujnik i ew.sprawdzić kable
innych opcji niema bo w sumie tylko pozostanie wymiana jego samego
poczytaj i tak zrób
http://www.a3-club.net/forum/showthr...radzi%E6/page4
można odpiąć i podpiąć znów czujnik i ew.sprawdzić kable
innych opcji niema bo w sumie tylko pozostanie wymiana jego samego
poczytaj i tak zrób
http://www.a3-club.net/forum/showthr...radzi%E6/page4
|
Wtyczki na pompowtryskach niech sprawdzi, bo to raczej ich wina.
Dzięki wielkie za podpowiedź.
Po wyjęciu bezpiecznikow od abs samochód zachowuje się nieco lepiej, ale nadal podnosi nieco obroty. W weekend będę miał samochód na miejscu to będę wszystko sprawdzał. A z tymi wtyczkami od pompowtryskiwaczy co może być?
Kiedy nie ma stabilnego połączenia na wtyczce zapala sie kontrolka esp i silnik nie chodzi na wszystkie cylindry lub przerywa.
janeksroka (10-11-15)
Ja również mam problem z esp w moim s3. Mianowicie nie mogę takowego esp wyłączyć - gdy wcisnę przycisk esp mrugnie tylko kontrolka na zegarach i od razu gaśnie ( świeci wtedy kiedy trzymam przycisk). Tym bardziej jest to dziwne że podczas jazdy, czy ostrego ruszania esp nie ingeruje ( nie dławi i nie blokuje kół, podczas gdy abs działa normalnie). Nie ma również żadnych błędów w sterowniku abs-u.
Witam
Na wstępie mówię że to dziwny przypadek
Pacięt Audi A3 8l 1.8T 150km quattro 2001
Przeleciałem całe forum odnośnie nie działającego ESP oraz błędu "01324 sterownik napędu na 4 koła (j492)
004 brak sygnału/ brak komunikacji" i nicbyły podopne problemy ale ja mam to tylko zimą
DZIEJE SIĘ TO TYLKO ZIMĄ KIEDY TEMPERATURY SA PONIŻEJ 2 STOPNI. W zeszłym roku mialem ten sam problem i tylko zimą przyszła wiosna wszystko wróciło do normy esp działa wszystko chodzi jak należy haldex nie stuka
Ogólnie to nie działa kontrola trakcji (ESP) ale komputer pokazuje błąd na sterownik Haldexa ze nie działa. Napęd działa na 100% nagrywałem filmiki w zwolnionym tępie i widać jak momentalnie spina napęd, zresztą mam wrażenie że jest cały czas spięty bo jak cofam i nacisne pedał hamulca słychać uderzenie dochodzące od haldexa tak jak bym odpinał napęd. Auto było w serwisie AUDI po 6 godzinach walki sprawdzania wszystkiego kabelki czujniki i tak dalej stwierdzili ze to sterownik haldexa. Może Audi nie lubi zimy
Pytanie co to może być. Wilgoć, może jakieś zimne luty na sterowniku masakra jakaś
Witajcie,
mam pytanie gdzie w 8l znajdę moduł ESP i wtyczki z nim związane . Ponieważ zachciało mi się umyć silnik i od tego czasu mam problem z ESP,dokładnie w momencie wciśnięcia hamulca do końca załącza mi się kontrolka ESP czyli wyłącza system .VAG mi w moduł ABS nie chce wejść. W bloku silnik był błąd czujnika stopu /hamulca skasowałem go zobaczymy co będzie dalej dziś chwilowo migała kontrolka od świec z tego co wiem z tym własnie związana . Czekam na wasze rady
Jesli chodzi Ci o czujnik ESP, to znajduje sie on pod kierownica. Musisz zdjac obudowe co jest pod kierownica(jest w niej przelacznik swiatel ) i troche sie "wsunać " do auta zeby go zobaczyc. Popatrz na necie jak wyglada(bo nie posiadam zdj ) i na pewno go zlokalizujesz, jest przykrecony na srubę 13.
Dziś udało mi się zvagowac blad to 1435 Czujnik ciśnienia w układzie hamulcowym-g201 zwarcie do innego wyjścia. Styki na czujniku stopu przeczyściłem gdzyż to często bywa powiązane. Teraz moje pytanie czy ten G201 jest po zbiornikiem z płynem hamulcowym czy w pompie esp bo rożne opcje wyczytałem
Jeden gość pisal na forum, ze mial ten sam blad to mówil, ze po wymianie czujnika stopu wszystko wrocilo do normy.
Cytuje
Witam, w sumie mozna juz zamknac temat po wymiane czujnika stopu wszystko wrocilo do normy. Co jeden fachowiec inaczej sie wypowiadal w kwestii tego czujnika. Jedni twierdzili ze jest on w pompie ABS bo jest ale odpiero w pompach produkowanych od 2004r. ! Auto z roku 2001 a Moja pompa to ATE takze tyle dobrze ze nie musialem wysylac pompy do naprawy.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)