zalej motul x-cess 5W40 i powinien wciągnąć mniej i na nim również pozostań.
Pozdrówki
Marcin
zalej motul x-cess 5W40 i powinien wciągnąć mniej i na nim również pozostań.
Pozdrówki
Marcin
Zadowolenie klientów bezcenne
Najniższe ceny na części oraz oleje motul gg 347504, tel 663 962 604 , Rabat dla A3-club!
|
Audi A3 8p
-rocznik 2012
-2.0 TDI CFFB
-moc 140 KM
-przebieg 108 000 km
-Castrol LL
Czy Motul Specific 5W30 5L 504.00 507.00 do DPF to dobry wybór czy zostać przy castrolu? Olej wymieniam zawsze co 10000. Dzięki za pomoc![]()
o niebo lepszy od castrola
Najniższe ceny na części oraz oleje motul gg 347504, tel 663 962 604 , Rabat dla A3-club!
Audi A3 8p
-rocznik 2007
-2.0 TDI BMM
-moc 140 KM
-przebieg 204.000 km
-wycięty DPF
-wiem tylko że był lany long life producenta nie znam
Auto świeżo zakupione, chce wskoczyć na normalne wymiany oleju 12-15k km, jaki więc olej polecacie i ile tego oleju 5l czy 4l wystarczy.
z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam
po obejrzeniu poniższego filmu można dojść do wniosku, że to wszystko ściema i marketing producentów a może i sprzedawców, jaki olej ze zgodną specyfikacją byś nie wlał a przede wszystkim wymieniał go regularnie co 12-15 tys km to nie ma większej różnicy dla silnika
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
Audi A3 8p
-rocznik 2007
-2.0 TDI BMN
-moc 170 KM
-przebieg 270.000 km
-DPF jest
-jeżdzone bedzie normalnie
auto dopiero kupione nie wiem co było wcześniej lane, z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam
Zalej motula specific 5w30
specific jak najbardziej top tec również weź pod uwagę.
Wiesz co.... można i w dieslu lać olej opałowy, tylko że wtryski po paru tankowaniach do wymiany. Tak samo można na takim oleju roślinnym jeździć, ale po paru tysiącach zatka się pompa od spalonego oleju i tyle będziesz widział. To są właśnie przykłady kombinowania jak by tu przyoszczędzić a potem ludzie się dziwią że remont silnika przy 120 tysiącach trzeba robić. I tak zrobisz jak uważasz oczywiście, ale od Ciebie samochodu już kupował nie będę.
Osobiście słyszałem bardzo dobre opinie o Millers Oil i wszystkim tutaj zaglądającym go polecam - niedługo wypada mi wymiana oleju po 10 tyś i myślę, czy nie zrobić sobie analizy przepracowanego oleju - dam znać co wyjdzie.
Niektóre oleje 10w40 mają wersje standardową i diesel, różnica w cenie nie duża bo ok 1zł na 1L, patrząc w specyfikacje to czymś tam te oleje się różnią. Pytanie czy warto dopłacać do wersji diesel dla diesla ?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)