U mnie taki "problem". Ja na obiegu wewnetrznym + klima jest wszystko cacy, dluzszy postoj na swiatlach albo korek powoduje ze zaczynaja parowac szyby. Na klimie bez obiegu wewnetrzego jest dobrze - to tak ma byc czy jednak cos nie tak?
U mnie taki "problem". Ja na obiegu wewnetrznym + klima jest wszystko cacy, dluzszy postoj na swiatlach albo korek powoduje ze zaczynaja parowac szyby. Na klimie bez obiegu wewnetrzego jest dobrze - to tak ma byc czy jednak cos nie tak?
|
Co jaki okres robicie serwis klimatyzacji i co wchodzi w jej zakres ?
Raz na rok zawsze na wiosnę. A zakres to filtr kabinowy, ozonowanie oraz odciągnięcie i napełnienie czynnika chłodzącego.
Caporeira (03-11-17)
Siema, znowu ja mam taki problem
auto z 2009 kupione 3tyg temu klimatyzacja przed zakupem była sprawdzana i wszystko śmigało, do dziś gdy chciałem sobie od tak ją włączyć. Co może być przyczyną ?
Jaka temperatura na zewnątrz?
tapnięte z S7 edge
Temperatura 10 C
Masz vaga? Podłącz i zobacz czy w bloku pomiarowym załącza sprężarkę jak włączasz ac oraz sprawdź błędy. Jezdże cały czas z włączonym ac nawet zimą i normalnie ten przycisk powinien po włączeniu świecić.
No niestety jeszcze nic nie mam, autko od 3 tyg dopiero u mnie ;/
- - - Updated - - -
ale klimatyzacja na pewno działała bo pamiętam jak wracałem do domu i się tak mocno jarałem nowo-starym nabytkiem to aż musiałem 3 razy stawać na poboczu aby ustawić climatronic bo zimno mi było. Mało tego mam wpis w lipcu 2017 że było grzebane w klimatyzacji w autoryzowanym serwisie Audi.
Jak kupowałem swoją to tez działała. Po dwóch tygodniach okazało się ze jest nieszczelna. Może u Ciebie jest podobnie. Jeśli czynnik uciekł to sprężarka się nie włączy. Gdybyś podjechał gdzieś gdzie nabijają klime to za podłączenie węży i sprawdzenie czy jest czynnik nie powinni Cię skasować finansowo.
kuebk (06-11-17)
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)