Select -> Instruments?
Select -> Instruments?
|
sorry panowie jeśli było ale qrcze szukam i nie mogę znaleźć tematu i wymianie licznika w 8P z czerwonym FIS na poliftowy z białym FIS
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
było było łap
http://www.a3-club.net/forum/showthr...enie-zegar%F3w
metti (10-10-15)
Witam.
Otóż stała się u mnie dziwna rzecz. Od początku jadąc z pracy do domu nagle przestała świecić żarówka z przodu. Dojechałem do domu włożyłem nową i nadal nie świeci... Spiąłem na kable, które idą do gniazda żarówki i zaczęła świecić lecz licznik przestał dawać oznaki życia i nie mogę zapalić samochodu. Wie może ktoś co mogło się stać?
Cześć, potrzebuję kupić licznik do mojej Audi z uwagi na to że padła w nim cała elektronika. Mam jednak problem z oznaczeniami,
oznaczenia mojego licznika to : 8P0 920 980E , znalazłem taki model tylko z ostatnią literą "M" i nie wiem co oznacza i czy będzie pasować.
Proszę o pomoc.
- - - Updated - - -
Rezultatem moich poszukiwań okazała się ta strona: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3568883-FAQ-Instrument-Cluster-Immobilizer-MFA-FIS-SKC-need-suggestions
Nie znalazłem nic po Polsku więc musi wystarczyc.![]()
Przepraszam moje niedopatrzenie, spojrzałem na aukcje i przepisałem 980 a mam dokładnie 8P0920900E i zamienię na 8P0920900M dla pewności zapytam jeszcze czy nie będzie problemów wg was? Jeszcze raz bardzo przepraszam za pomyłkę.
Witam serdecznie!
Mam problem z wymianą zegarów w Audi A3 8P 2003r 1.6 benzyna, zegary 8P0 920 930G chcę wymienić na takie same 8P0 920 930G Siemens VDO z takiego powodu że stare zgłaszają błąd że są wadliwe przez co nie usypia się samochód i rozładowuje akumulator.
Próbuję to zrobić VCDSem wg. procedury Ross Techu:posiadam PIN ze starego licznika jak i z nowego, po podłączeniu nowych zegarów wchodzę w 25 - immo, wpisuję PIN z NOWYCH zegarów w 16 - dostępie upoważnionym pokazuje PIN zatwierdzony, następnie wchodzę w Adaptacje, kanał 50 i tutaj pojawiają się schody bo za każdym razem nieważne ile to trwa czy po 10sek czy po 20min mam ciągle informację, że Kanał 50 nie jest dostępny. W jaki sposób zmusić nowe zegary żeby pobrały sobie dane VIN i IMMO-ID z ECU?Kod HTML:http://wiki.rosstech.com/wiki/index.php/Immobilizer_IV_Immobilizer_Swapping_%28Instrument_Cluster%29
W adaptacji kanał 1 też nie przyjmuje mi kluczyków - ale to rozumiem bo nie zgadza się VIN i IMMO-ID czyli nie zrobię tego dopóki nie sparuję nowych liczników z ecu.
Jakieś podpowiedzi?
witam
najprawdopodobniej mam uszkodzony licznik w swoim a3 8p i chce wymienić licznik zauważyłem że liczniki z anglików są dużo tańsze od europejskich czy jest możliwość podmiany tej pierwszej płyty z wtyczką z licznika angielskiego do mojego oryginalnego licznika górnej płytki z wskazówkami chciałbym aby wskaźniki pozostały europejskie, podejrzewam że problem może tkwić w tej pierwszej płytce
posiadam kabel vcds i vag commander 3.6 jest gdzieś jakiś opis jak później adaptować pin przebieg itp?
jhvkjhk,bjk,kj
Ostatnio edytowany przez kokoc2 - 22-03-20 o 23:19 Powód: vkhjkjn
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)