Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 91 do 100 z 161

Temat: Brak reakcji na otwarcie drzwi

Rafaz's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Tarnów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS

Domyślny

Witam
    2dni temu zakupiłem A3 z 2003 8P. Wszystko było ok aż nagle po pracy wciskam guzik i zero reakcji na otwieranie drzwi. Klapa tylna da się otworzyć. Od wewnątrz otworzyłem auto i wszystko gra. Nawet jak auto zamknę to po naciśnięciu jeszcze raz zamykania kierunkowskazy migają. Czy to problem z aku bo może być słaby czy może z elektryką? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
    Miałem podobny problem jak niektórzy powyżej. Z pilota działało zamykanie drzwi oraz otwieranie bagażnika, bez żadnych problemów, jednocześnie brak było reakcji na przycisk otwierania drzwi. Otwieranie nie działało z żadnego z dwóch pilotów, można było jedynie otworzyć za pomocą kluczyka. W mojej sytuacji okazało się, że zwykła wymiana baterii w pilocie pomogła Nawet nie trzeba było kodować kluczyka. Widocznie w pierwszej kolejności gdy bateria się rozładowuje to pada otwieranie drzwi.
    Pozdrawiam

Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Pomorze
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS

Domyślny

Witajcie, mam problem z otwieraniem drzwi tylnych lewych w mojej audicy a3 8p. Otóż jakiś czas temu nie mogłem otworzyć drzwi z zewnątrz ale tylko po zamknięciu centralnym. Ze środka normalnie mogłem otworzyć. Jak już otworzyłem raz to już mogłem normalnie otwierać z zewnątrz. Rozebralem wszystko przeczyscilem posmarowalem, pomogło. Na chwilę teraz mam to samo tylko że już ze środka też nie mogę otworzyć ale już wcale nie idzie otwierać.. Pomóżcie proszę 😉

Rosterq's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2017
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BGU

Domyślny

Ja miałem taki problem, a w zasadzie 3, a rozwiązanie było proste i stosunkowo tanie:
    - brak reakcji autopiltota na zamykanie i otwieranie drzwi kierowcy,
    - nie działało też lewe lusterko
    - przyciski zamykania i otwierania drzwi od wewnatrz.

Diagnoza: przerwane kabelki w drzwiach kierowcy.
    Naprawa: Poznań -150 zł.

mam nadzieję, ze komus to pomoże
    Od 20.10.2017 r. Posiadacz Audi A3 8P

Jestem Laikiem! - proszę o wyrozumiałość

Data dołączenia
    Jul 2017
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3 8P 3d
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

U mnie niestety FIS nie reaguje na otwarcie drzwi kierowcy oraz pasażera, nie zapalają się lampki podświetlania nóg oraz w podsufitce. Chyba, będę musiał zajrzeć do użytkownika Golem1 w grudniu.

Tukan12's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2017
    Miasto
    Birmingham
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny Drzwi pasażera problem - 2005rok a3 8p (UK)

Witam.
    Może najpierw opisze swój problem, szukałem już po forach i grupach ale kurde nikt chyba nie miał takiego czegoś...
    Audi a3 8p, 2005r sportback.
    Kluczyk scyzoryk, 3 przyciski, na raz otwierają się drzwi kierowcy na 2przyciśnięcia otwierają się wszystkie.
    Pilot zamyka i otwiera, przycisk otwierania klapy też działa przy czym, gdy otwieram samochód, drzwi pasażera (w tym wypadku lewe bo to uk) nie zawsze chcą sie otworzyć (tak samo gdy probuje otworzyć z przycisku na drzwiach kierowcy) gdy ruszam z miejsca i włącza sie auto-ryglowanie drzwi pasażera sie nie ryglują - wnioskuje po tym, że kontrolka przy przycisku manualnego ryglowania na drzwiach kierowcy sie nie świeci, jeśli wsiadam do samochodu tylko ja (otwieram tylko drzwi kierowcy) to przy auto-ryglowaniu zapala się kontrolka na przycisku.... za to za każdym razem przy zamykaniu samochodu z pilota wszystko śmiga. Nie wiem jak to ugryźć, miernikiem przejście sprawdzałem i jest normalnie styki czyściłem śrubokrętem i papierem na drzwiach pasażera.
    Dalej z pilota otwierają się raz na 20 otworzeń...
    Help.

Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Witam, mam problem z drzwiami kierowcy - nie otwierają się jeśli otworzę samochód z pilota (nie działa zewnętrzna klamka).

Na FIS wyświetla się informacja jeśli drzwi są otwarte. Działa otwieranie drzwi jak otwieram wewnętrzną klamką. Również jest ok jak samochód otwieram wkładając kluczyć do zamka drzwi kierowcy.

Czy zamek jest do wymiany czy można coś jeszcze przed tym sprawdzić ?
    Na komputerze nie ma błędu.

TAPATALK
    Ostatnio edytowany przez Caporeira - 24-12-17 o 15:21

Tukan12's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2017
    Miasto
    Birmingham
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

Ja jeszcze moge dodac do swojego ze ryglowanie na drzwiach kierowcy od srodka manualnie dziala na kazde oprocz tych pasazera czyli np jesli zarygluja sie automatycznie (ponad 20km/h) wysiade po zaparkowaniu to moge normalnie z zewnatrz otworzyc drzwi pasazera (co nie powinno miec miejsca)

Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Caporeira Pokaż post
    Witam, mam problem z drzwiami kierowcy - nie otwierają się jeśli otworzę samochód z pilota (nie działa zewnętrzna klamka).

Na FIS wyświetla się informacja jeśli drzwi są otwarte. Działa otwieranie drzwi jak otwieram wewnętrzną klamką. Również jest ok jak samochód otwieram wkładając kluczyć do zamka drzwi kierowcy.

TAPATALK
    Dziś znowu przeskanowałem VCDSem i wypluwa mi takie błędy:

Kod:
    01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 
                012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
    00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 
                008 - Implausible Signal - Intermittent
    Co to może oznaczać ?
    Problem z mikro stykami, przewody pomiędzy drzwiami a słupkiem czy zamek jest skończony ?

Tukan12's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2017
    Miasto
    Birmingham
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

Pierwszy blad jakby silnik nie dzialal w zamku (v56), drugi blad brzmi jak przrrwany obwód (np kabel).

00928 znalezione na forum passata;
    00928 - Blokujący Moduł dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220): Nieprawdopodobny Sygnał

Możliwe Symptomy

* Zamki Drzwi pracujące właściwie

Możliwe Przyczyny

* Drutując / Wtyczki od / do Zamykania na klucz Modułu dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220) wadliwy

* Zapas Napięcia dla Zamykania na klucz Modułu dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220) wadliwy

* Mechanicy Zamka Drzwi są sztywni / częściowo zacięty

* Blokujący Moduł dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220) wadliwy

Możliwe Rozwiązania

* Instalacja Kontroli / Wtyczki od / do Zamykania na klucz Modułu dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220)

* Zapas Napięcia Kontroli dla Zamykania na klucz Modułu dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220)

* Mechanicy Zamka Drzwi Kontroli / Operacja

* Sprawdź Zamykanie na klucz Modułu dla Centralnego Zamykania; Przedni Kierowca Strona ( F220)

Riczards's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2017
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Caporeira Pokaż post

TAPATALK
    Podpinam się pod temat, mam ten sam problem co powyżej. Dwa dni temu rano otworzyłem auto i było wszystko ok ale wracając z pracy chcąc otworzyć samochód z pilota drzwi kierowcy nie otworzyły się (klamka chodzi luźno bez żadnego oporu), pozostałe drzwi jak i bagażnik są normalnie otwarte(klamka kierowcy od wewnątrz działa normalnie i otwiera drzwi kierowcy). Klamka zewnętrzna działa tak jak powinna aż do momentu ponownego zamknięcia auta czy to przez pilota czy przez kluczyk w zamku. Wszystkie szyby mogę otworzyć i zamknąć z pilota, na fisie również wszystko jest dobrze i pokazuje poprawne komunikaty.
    Dodam że wymieniłem baterie w kluczyku i przy pierwszym otwarciu auta drzwi kierowcy normalnie się otworzyły, ale po zamknięciu i ponownym otwarciu było to samo co wcześniej. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale dzień przed tym myłem auto które w nocy stoi na dworze a nie w garażu, może gdzieś mi woda podeszła i raz mi łapie z pilota raz nie, albo przymarzło choć wątpię bo we Wrocławiu nie ma teraz mrozów

VCDSa nie posiadam wiec nie mam jak sprawdzić czy jakieś błędy mi pokazuje
    Auto posiadam 2 miesiące i nigdy nie miałem żadnego problemu z centralnym i z pilotem
    Ostatnio edytowany przez Riczards - 12-01-18 o 16:35

Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania