Panowie auto a3 8p 1.9 tdi silnik bls.chce zakupić nowy aku zastanawiam się nad force 74 lub banner 74 który wy polecicie i czy taka pojemność będzie odpowiednia?
Panowie auto a3 8p 1.9 tdi silnik bls.chce zakupić nowy aku zastanawiam się nad force 74 lub banner 74 który wy polecicie i czy taka pojemność będzie odpowiednia?
|
Ja używam obecnie Bosch S5 007 - 74Ah 750A P+
Przejechałem na nim rok i nie ma problemów.
Nie wiem jak inni ale wydaje mi się ze nawet 72Ah wystarczy.
Tylko że ten banner rozruchu ma 680 czy to wystarczy w zupełności?czy brać tą forse ona ma 720
Zakupiona dziś 74 Ah 720 A
zakupiony dzisiaj Varta Silver Dynamic AGM E39 12V 70Ah dla silników z systemem start/stop
Dwie zimy przejezdzone na akumulatorze ukrainskiej firmy MEGATEX. Oznaczenie baterii: A-MEGA 12V 74Ah 760A.
https://drive.google.com/open?id=1Ol...7xyCRKk63Da12s
Poki co bez najmniejszych zastrzezen!!! Auto pali bez problemu bez wzgledu na temp. na zewnatrz.
Doktoryzowalem sie "troche" zanim kupilem i stad ten wybor (zbyt duzo negatywnych opinii nt. baterii znanych marek typu Bosch, Centra, Warta...). Podobno sa "zaprojektowane" na wieksze mrozy z uwagi na kraj. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale wazne ze dziala bez zarzutowAkumulator sporo wazyl, a to z pewnoscia dobrze o nim swiadczy. Niewatpliwie zaleta jest tez fakt, ze mozna kontrolowac i uzupelniac stan kwasu (odkrecane "korki"), a nie jak w wiekszosci wspolczesnych akumulatorow brak dostepu do elektrolitu.
Kupowalem na alledrogo (3 lata gwarancji).
Moze bedzie, moze nie bedzie.
Z gwarancjami chyba wszyscy wiemy jak jest - powiedza Ci, ze uzytkowales niezgodnie z przeznaczeniem iii... miales Pan gwarancje
Dla mnie dluzsza gwarancja to po prostu wieksze prawdopodobienstwo, ze to cos posluzy dluzej skoro producent "gwarantuje". Dwie zimy juz za mna, wiec jesli przetrwa trzecia to i tak gwarancji nie bedzie, a moze posluzy dluzej niz gwarantuja. Znane marki gwarantuja 2 lata i czytalem sporo opinii, ze taki jest tez okres zywotnosci ich akumulatorow, wiec... juz wygralem![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)