ktos cos jeszcze ?
ktos cos jeszcze ?
|
Mogę jeszcze polecić adbl qd1.
Tylko Sonax BSD , u mnie po 6 miesiącach kropelkował jeszcze w niektórych miejsacach ( po zimie )![]()
U siebie mam położony Soft99 fusso coat. QD jakie miałem i testowałem:
Shiny Garage Morning Dew: Bardzo fajny podbija głębię, daje śliskość. Na masce potrafił się mazać w zależności jaką fibrą go wypracowujesz.
Poorboy's qd+: Bardzo śliski lakier i głębia. Efekt weet loku. Łatwy w wycieraniu. Minus strasznie szybko kurz osiada.
Sonax Brilliant Shine: Super faktycznie po nałożeniu lakier staje się szklisty. Na minus dość słaba śliskość lakieru. Gdzieś kiedyś czytałem że bazuje na cząstkach krzemu. Sonax niestety nie podaje składu.
Tenzi quartz spray diamond gloss: Taki se od bidy na ściągnięcie kurzu może być.
ADBL QD1: Kozak, chyba jeden z najlepszych. Dość mocno podbija lakier, mega śliski lakier.
K2 Spectrum: Do pierwszego mycia ok, dobry dla początkujących. Kiedyś podobał mi się.
Meguiars Quick Detailer: Czerwona butelka. Działanie podobne do K2 Spectrum.
hej
racja, Sonax BSD nie daje sliskosci I efekt show shine nie jest az tak duzy ale na zime sonax jest idealny bo trzyma sie strasznie dobrze
a na lato to np Maguiars Ultimate Quick Detailer bo efekt show shine I sliskosc jest super ale za to nie trzyma sie tak dobrze, lato to mozna czesciej pucowac
mialem kiedys jakiegos tenzi to nie wiem tak naprawde czym sie roznil od wody hehe
a tego ADBL to jeszcze nie mialem I mnie zaciekawiliscie bo mam autoglyma detailer teraz I sie konczy wiec trzeba cos pomyslec
Myslalem jeszcze tez nad zymol bo ponoc dobry.
Ostatnio edytowany przez A3LDN - 12-05-18 o 13:52
finalnie dostałem prezent o taki :
i do tego prepat do szyb sg no zobaczymy
sorry za double post alebardzo dobrze sie spisuje do szyb waterspoty wszystkie zbiera i czysta szybka ,a qd spray z postu wyzej fajna sliskosc daje-na plus produkty
Mysle, ze to odpowiedni temat. Dzis pierwszy raz pobawilem sie Poorboys Natural Look i jestem milo zaskoczony co potrafi to niebieskie mleczko.
Zastosowane na dosc mocno sfatygowane plastiki w Yarisie, oto co wyszlo:
Przed aplikacja:
Pierwsza aplikacja:
Druga aplikacja:
Owszem, od pierwszego zdjecia do ostatniego minelo sporo czasu aczkolwiek mimo zmiany pory dnia zdjecia oddaja uzyskany efekt. Jestem pod ogromnym wrazeniem zwlaszcza, ze oprocz progow dwukrotnie przepolerowalem cale wnetrze i autko dostalo mega swiezosci.
Polecam.
Dzieki Michation za porade![]()
Nie mam fejsa ani androida!
Ja od siebie polecam kenotek pro showroom shine , cena dobra, efekty zauważalne i ładny zapach
@heko również mega polecam natural looka , ale trzeba uważać na niektórych powierzchanich bo zostawia plamy i smugi , których nie idzie dotrzeć + nadaje lekko połyskliwy poblask , co w przypadku deski rozdzielczej nie jest porządane
natural looka tez uzywam wg mnie najlepszy srodek do srodka![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)