Panowie, jaki na dzień dzisiejszy jest polecany zestaw tarcze + klocki na przód do 2.0 FSI (oznaczenie 1ZE więc 288mm)? Coś aby troszkę lepiej hamowało niż seria ale bez przesadzania z budżetem.
Myślałem nad EBC?
Pozdrawiam
Panowie, jaki na dzień dzisiejszy jest polecany zestaw tarcze + klocki na przód do 2.0 FSI (oznaczenie 1ZE więc 288mm)? Coś aby troszkę lepiej hamowało niż seria ale bez przesadzania z budżetem.
Myślałem nad EBC?
Pozdrawiam
|
Ja swego czasu wymieniłem całość na ATE PD + ceramiki , Koszt części na 4 koła to 1200. I zrobiłem źle . W ASO chcieli mi po rabacie jakbym brał komplet OEM dać za 1400 .
Te PD starczyły na 3 lata i 30 kkm . tarcze przód zryte od wewnątrz , klocki złom na przodzie od wewnątrz. Tylne już też wyglądają nie ciekawie.
Przednie po wymianie po 5kkm wyglądają jak moje stare OEM po kilku latach. do końca roku starczą , a że auto w następnym roku idzie do ludzi to na wiosną czeka mnie wymiana całości .
Więc jak ktoś chce mieć długą żywotność to polecam jednak OEM , jak lepsze hamowanie teoretycznie to może szukać czegoś innego ale z żywotnością będzie krucho.
jeden wielki plus ATE ceramic to czyste felgi .
siemanko musze wymienic hamulce w audi a3 2007 bxe. z tego co wyczytalem tarcze to 280/253. Jakie polecacie najlepiej? ebc beda sie nadawac? mial je ktos?jak z zywotnoscia i czy greenstuff nada sie do tej mocy samochodu, a co do jazdy to roznie u mnie i tez zalezy mi na nie brudzeniu felg i latanie co chwile na myjnie. komplet moge kupic tylko ze na tyl sa 255mm i te 2mm beda robic roznice? dzieki z gory za odpowiedz
tarcze Zimmeramnn do tego klocki Ferodo, obecnie zestaw nr 1.
krzychu1313135 (04-05-18)
zestaw tarcze zimmermann sport i klocki zimmermann smiało moge polecić
dzieki za rade chlopaki, hmm teraz mam problem bo klocki zimerman sa dwa typy do grupy hamulcow vw i ate i teraz nie wiem jakie beda pasowac do mojej audi i rozne wymiary maja.
krzychu1313135 (06-05-18)
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)