Temat oczywiscie czytales i nie ma w nim odpowiedzi?
Temat oczywiscie czytales i nie ma w nim odpowiedzi?
|
Hej,
Przekopałem trochę temat, lecz nie natchnąłem się na informację(jeśli gdzieś jest to z góry przepraszam) czy silniki BKD rok 2005 (z listopada) modelowo 2006r. posiadały DPF?
Po rozkodowaniu numery VIN nie ma o tym zapisu, jedynie to że Norma spalin EURO 4, czyli to mówi samo za siebie, że posiada go?
Prosiłbym kogoś o potwierdzenie lub o poprawienie mojej "myśli".
Jutro jadę oglądać AUDI o silniku BKD (niestety albo stety, 3-4miechy szukam autka, a ten ma wyposażenie na które poluje długi czas) - wiem wiem, temat głowica od razu się zapala, natomiast nie boję się tego jakoś super. Wiadomo jest to loteria, wszystko zależy jak był eksplatowany, no ale zakupiłem test na CO2, zobaczymy co pokaże jutro.
Dodatkowo miał zrobionego czipa na 170 KM w ABT na niemczech, są na to papiery. Może podczas tej operacji został wycięty, lecz wątpie bo to w końcu Niemcy i nie przeszłoby to u nich.
Moja A3 8Y LIMO https://www.a3-club.net/forum/showth..._-nowy-nabytek
Dandusiek (29-07-18)
Sprawdz wlepke w bagazniku i kody na niej:
PRCode: 0GG = Emission standard EU4
PRCode: 7GG = Emission standard EU4 DPF
Moglbys rozwinac?
rozwiniecie tego bylo powtarzane w tym temacie co najmniej kilka razy
ledwie 3 posty wyzej daniello o tym napisal..
BKD ( AZV136PS ) 2.0TDI 16V 140PS , nigdy nie mial montowanego fabrycznie DPF
nawet jesli takowy byl montowany do nowego auta, to jako doposazenie ( ETKA pozycja 0, domowic mozesz nawet do 8l poliftowego )
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Cześć jeszcze raz.
W kwestii głowic :
- czy jest opcja odróżnić głowicę AMC od oryginalnej VAG przy oględzinach auta bez wielkiej ingerencji w silnik. ( jakieś różnice, oznaczenia , nr itp.)
- jaka jest szansa że auto z Holandi lub Niemiec będzie miało głowice AMC? Czy są to ogólnodostępne części w EU czy tylko lokalny producent na PL?
jak było to przepraszam ale nie znalazłem.
Czy BMM miało problemu z pompą oleju ? trzeba tam coś modyfikować , robić z nią ?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)