Czesc.
Chciałem wymienić same tarcze licznika z takich :
Na takie
Moje pytanie czy,wskazanie predkosci bedzie dobre ? Bo jak widać na srodku skali w moich obecnych zegarach jest 120kmh,a w tych drugich 100.
Czesc.
Chciałem wymienić same tarcze licznika z takich :
Na takie
Moje pytanie czy,wskazanie predkosci bedzie dobre ? Bo jak widać na srodku skali w moich obecnych zegarach jest 120kmh,a w tych drugich 100.
|
Marfiol (24-06-18)
Cześć wszystkim niestety muszę wymienić licznik w mojej a3, licznik który posiadam to jaeger nr: 8L0920933N znalazłem VDO o numerze: 8L0920932D i tu mam pytanie czy ten licznik będzie pasował? a jeśli nie to może jest tu ktoś kto podpowie jaki licznik kupić ?
Licznik 8L920980D to licznik do diesla szukaj do benzyny zapewne masz immo3, więc licznik VDO musi być z lat 2001-2003.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak zmienić przebieg w przedliftowym liczniku VDO? Jakiś czas temu byłem zmuszony do wymiany na inną używkę, która ma przebieg mniejszy o ok 100 000 km więc chciałbym go zwiększyć do prawidłowej wartościAuto chodzi bo byłem u osoby która zaprogramowała mi immo ale nie zmieniła przebiegu. Mam kabel Vag KKL w razie czego, jestem w stanie zrobić to sam czy dać komuś do korekty?
Na tym kablu co masz powinien chodzić program vag eeprom programmer np. 1.19 G ogólnie to nie jest pytanie zgodne z tym wątkiem.
Cześć, potrzebuję pomocy w kwestii konwersji licznika z PB na ON przy okazji montażu takowego z pół-fisem.
Licznik to VDO 8L0 920 900 A. Jaki nr wsadu podpasuje? Ewentualnie czy ktoś takowym dysponuje?
Panowie, mam problem z licznikiem Jaeger pół FIS w moim A3 1.9 TDI z 2003 roku. Padły wskaźniki paliwa i temperatury. Jako, że półfis nie oferuje, żadnych ciekawszych rozwiązań to chciałbym go zamienić na prostszy i tańszy licznik z tego ogłoszenia.
https://www.otomoto.pl/oferta/liczni...olx#xtor=SEC-8
Czy taka zamiana podejdzie P&P? Ewentualnie jakie liczniki mogę włożyć do mojego audi?
Dzięki serdeczne za odpowiedzi![]()
Ten licznik nie podejdzie. Szukaj licznika z immo 3 o nr 8L0920 932D L lub E. Plug &Play to mógłbyś zrobić jak by było immo off zrobione ale po co skoro można przeprowadzić normalnie adaptacje i zakodować zegary oczywiście posiadając 2 kody pin do nowych zegarów i ze starych lub z ECU.
Ostatnio edytowany przez renegat207 - 25-09-18 o 12:17
P&P miałem na myśli już z kodowaniem licznika. Widzę, że na internecie ciężko o taki licznik. Wiecie może czy warto naprawić licznik skoro padł wskaźnik temperatury i poziomu paliwa? Próbowałem wygrzać płytkę licznika i zapewne coś uszkodziłem i teraz obydwa wskaźniki leżą na zero. Najbardziej zależy mi na wskaźniku temperatury.
Czy da radę podpiąć zegary bez wyświetlacza? Takie proste, bo pełny FIS wymaga przeróbek, a półfis nie posiada nic więcej niż zwykły zegar
Btw, ile może kosztować przekodowanie licznika?
Dzięki za aktywność ;]
@edit
Numer mojego licznika to 8L0 920 900K
Czy Licznik 8L0 920 950 będzie pasował do mojego auta?
Dużo problemów jest z przeprogramowaniem immo? Czy można to zrobić samemu mając podstawowy kabel OBD w domu?
Jak z przebiegiem samochodu, jest on zapamiętany w liczniku czy w pamięci komputera?
Dzięki serdeczne
Ostatnio edytowany przez janeksroka - 01-10-18 o 18:26
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)