Przewody podciśnieniowe ?
Przewody podciśnieniowe ?
|
Witam, czy trzecie swaitlo stopu w klapie jest na oddzielnym obwodzie co swiatla stop w lampach? Pytam,bo dziala mi tylko trzeci stop.
W lampach zarowki sa nowe ,bezpieczniki sprawdzone i nie wiem gdzie szukać problemu. Mmoze czujnik przy pedale stop,ale na zegarach nie swieci mi kontrolka swiec zarowych wiec nie wiem czy go brac pod uwage.
Help
błąd na vcds-ie masz?
nie zawsze błędy sa komunikowane na desce
prąd na stylach w lampie jest?
sprawdź przekaźnik 4B0919471A ew.301/387/393/444 to taki sam
https://www.a3-club.net/forum/showth...60#post1626560
monlag1 (30-06-20)
U mnie taki przekaźnik j.w. nie występuje,podobnych rozmiarów jest 377,ale on jest od wycieraczek. Wyciągnąłem lampy ,zeby mieć dojście do styków żarówki,bo inaczej wyciągnąć tego koszyka z żarówkami sie nie da(przynajmniej z lewej strony) i okazalo sie, ze styki sa zaśniedziałe. Czyszczenie i dogięcie blaszek żeby poprawic styk z żarówka rozwiązało problem. Dzieki za pomoc.
da się tylko trzeba pod kątem to wyjmować ale to nie o to chodzi
ważne że prąd poszedł na blaszki i wszystko działa
WitamMam ogromny problem ze światłem stop który przetał świecić...
Od początku... Wymieniłem sobie żarówki w trzecim świetle stop na ledowe i podczas sprawdzenia jak świecą i.... dupa.... Odrazu też powiem że wszystkie opisane poniżej rozwiązania próbowałem bez trzeciego światła stop żeby wykluczyć zwarcie na którymś z ledów.
Zniknęły wszystkie światła stopu w sensie pozycyjne są ale nie ma drugich po wciśnięciu hamulca... Przewertowałem wszystkie tematy z forum i próbowałem już wszystkiego...
Mianowicie... Sprawdziłem czujnik stopu przy dźwigni hamulca rozebrałem i jeden styk faktycznie był przepalony ale od czujnika spalonych żarówek a nie przerywacza...
Kupiłem nowy na zaś i dalej to samo... Okej idziemy dalej...
Sprawdziłem styki we wtyczce czujnika i kiedy połącze plus z "czujnika przepalenia żarówki" do "przerywacza światła stopu" zgodnie z rozpiską od lewej "czujnik przepalenia" - "przerywacz stopu" - "+12 na żarówkę" - "+12 na czujnik"
światło stop się świeci i FIS reaguje ze ma spaloną żarówkę... Więc problem z wiązką wykluczyłem... Wychodzi na to że nie mam "+12" który idzie na przerywacz... Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są całe... Nie mam przy sobie miernika ale sprawdziłem styki bezpiecznika zwykłą zaróweczką z tylnego trzeciego stopu i nie zaświeciła. Pomyślałem więc ze może to być przekaźnik tak jak zasugerował to użytkownik Klamamoto. Dzisiaj do mnie przyszedł przekaźnik "4B0919471A" z numerem "393" na obudowie podobno wszystkie są identyczne(ja u siebie mam "4B0919471" bez litery "A" na końcu i o numerze "387" i jednego pinu który i tak w gnieździe jest pusty i dalej nie ma w ogóle światła stopu... czy to robi różnice?? Proszę o pomoc bo wyczerpałem już wszystkie rady i nie wiem co mam zrobić ręce mi opadają... Dodam ze na święta muszę jechać do Holandii i ma przed sobą 1200Km a bez świateł stopu stoję uziemiony i nie wiem co dalej robić...
Z góry wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Jeśli chodzi o czujnik stopu to on jest chyba uniwersalny i z tego co pamiętam to musiałem wyciągnąć tą wystającą cześć do siebie, żeby dotykał pedału - znaczy taka regulacja wysunięcia jakby. Co do bezpieczników to też kiedyś sprawdzałem wszystkie były "dobre" a okazało się że po wymianie zadziałał mi wentylator klimatyzacji. Miałem też w dziwny sposób upaloną końcówkę od gazu i po podłączeniu interfejsu wciąż pokazywało, że sterownik był resetowany np.3 razy.
Światła hamowania to bezpiecznik pozycja 13 - 10A i żaden inny. Mnie się udało przyciąć przewód od trzeciego światła w taki sposób że nie działało i ogrzewanie tylnej szyby i lusterek też nie, mimo że bezpieczników nie przepalało.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)