@hubi_pl a który 75W90 od Motula zalecasz? Bo jest MOTYL GEAR i MOTUL GEAR/GEAR LS.
@hubi_pl a który 75W90 od Motula zalecasz? Bo jest MOTYL GEAR i MOTUL GEAR/GEAR LS.
|
Do VAGów może być spokojnie Motyl Gear, LS to np Insignia gdzie masz aktywny dyfer.
Haldex parts www.awdcarparts.com
A to jest tak ze GEAR czy tam GEAR LS zdecydowanie nie moze byc, czy w sumie troche obojetne?
Nie ma znaczenia, Motul chyba nawet podaje LS w specyfikacjach dla np TT.
kuebk (12-06-19)
Hubi czytając Twoje posty śmiem twierdzić że olej do haldexa z ASO to jest to samo co BorgWarner tylko z inną etykietką?
Swoją drogą zalewał już ktos Haldexa włąsnie olejem BorgWarner ?
BorgWarner udostępnia recepturę producentom aut, a oni produkują w innych fabrykach.
panus1 (14-09-20)
Czyli jednak to niekoniecznie musi być to samo bowiem każdy koncern może urozmaicić recepturę. Dzięki za info
Panowie Motul ma w ofercie 2 różne 75w90, a mianowicie:
- Motul Motyl Gear
- Motul Gear 300
Co polecacie/zalewaliście do dyfra? Jakaś różnica pomiędzy tymi olejami?
Ostatnio edytowany przez panus1 - 14-09-20 o 20:55
Może tak być, dlatego imho warto stosować olej producenta napędu. Nie wiem jak np VW, ale Ravenol zrobił olej rzekomo do "haldexa" ale nie spełnia on specyfikacji BW, natomiast Ravenol ma jakieś dodatki czyszczące i niekiedy dzieją się cuda po wlaniu, zwłaszcza w Insigniach.
Panowie przymierzam się do wymiany oleju w A3 8P 2.0TDI BMN Quattro 2007r i nie wiem jaki zestaw kupić. Nie wiem też której generacji haldex posiadam. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Po Vin wychodzi 2 generacja
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)