Tak ja kleiłem też miałem w górnej części pęknięcie i lampa parowała. Kleiłem klejem do wklejania szyb samochodowych trzymało bardzo dobrze zrobiła się mocna twarda guma
![]()
Tak ja kleiłem też miałem w górnej części pęknięcie i lampa parowała. Kleiłem klejem do wklejania szyb samochodowych trzymało bardzo dobrze zrobiła się mocna twarda guma
![]()
|
ja to kiedyś skleiłem taśmą bezbarwną. Do tej pory trzyma juz ze 3 lata![]()
Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T
Panowie dużo w tym temacie o poliftowych lampach.
Ja natomiast mam pytanie o zwykłe przedliftowe reflektory (2007). Orientujecie się czy zdarzają się problemy z rozklejeniem tych reflektorów (tzn. klejone na twardy klej czy nie) oraz czy odbłyśniki są bezproblemowo demontowalne z lamp ?
normalnie opalarka i jazda
panus1 (29-03-22)
Jaki klej zastosować do sklejenia ponownego lamp ? Czy po prostu znowu podgrzac i na stary klej złożyć ? I jeszcze czy jest jakiekolwiek sensowne wyczyszczenie odbłyśników czy po prostu trzeba je dawać do ponownego napylenia ? Na tym filmiku widzę że ziomek normalnie dotyka rękoma tych odbłyśników tyle że u niego one już nie mają zastosowania przy projektorach...
skleić najlepiej na tym co był, jeżeli jest zdatny i pozostało go wystarczająco w obudowie
jeżeli go zabraknie lub jest twardy, zastosować inny - najlepiej butylowy sikalastomer 710
odbłyśnik do metalizacji jeżeli są już uszkodzone mechanicznie, ale w przypadku brudu umyć delikatnym preparatem oraz wodą destylowaną, nie przecierać, pozostawić do wyschnięcia
[*] Jurek warhammer - 14.08.2015
panus1 (30-03-22)
Witam.
Ja rownież uszkodziłem lampę, zarówno klosz jak i obudowę.
Środek wydaje się ok, lampa świeci normlanie itd.
Dlatego chciałem zapytać czy obudowa i szyba przednia będzie pasowała od anglika. Czy musi to być obudowa z xenona, czy może być ze zwykłej halogenowej.
Z tego wyczytałem na forum domniemuje że wszystkie obudowy i szybki są takie same, tzn europejskie i angielskie, xenony i halogenowe, ale przed zakupem "dawcy" obudowy chciałem się upewnić.
klosz i obudowa to to samo tyle ze w obudowie xenon ma wycięte otwory na instalację a zwykła w tym miejscu jest zaślepiona(można wyciąć bo miejsce jest to samo)
Dzięki za pomoc, w takim razie postaram się zakupić jakiegoś anglika i przełożyć.
Może ktoś poleciłby kogoś z małopolski kto mógłby zrobić taką przekładkę bo zgodnie z tym co wyczytałem na forum samemu ciężko rozkleić klosz tylko lepiej rozciąć lampę z tyłu.
napisz do mnie na PW
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)