|
Klama jedno pytanko jeszcze mam. Podłączyłem dziś na próbę Symphony 1 żeby sprawdzić czy działa itp i są dwie kwestie. Radio nie wyłącza się po wyjęciu kluczyku ze stacyjki, i nie podświetlają się wszystkie przyciski. Z tego co tu czytam to nie kwestia kodowania niestety (bo próbowałem już różnych kombinacji). W poprzednim radiu (Chorus 2) obydwie te funkcje działały. Co może być nie tak?
zmiany pinu w kostce radia(zasilanie po stacyjce) lub kodowania ale obstawiam pierwsze rozwiązanie
No to to już przewyższa moje zdolności niestetyidę szukać jakiego magika od radiów
kabel podepnij pod terminal 30(+ po stacyjce) pod osłoną kierownicy na krótko i sprawdź
drugi koniec kabla pod pin zasilania w radiu
Teraz przełożyłem z powrotem swojego starego Chorusa żeby sprawdzić i on normalnie wyłącza się po zapłonie i wszystkie przyciski się w nim podświetlają tak jak powinny. Znaczy że to nie wina instalacji tylko kodowanie jednak? Ewentualnie to nowe radio jest zdupcone
Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka
porównaj schematy gdzie masz + w radiu
tu masz rozpiski
https://old.pinouts.ru/Car-Stereo-Audi/#Audi
Przed chwilą podłączyłem Symphony do A3 z 99 roku ze starą instalacją i wszystko jest tak jak powinno być. Czyli wychodzi na to, że swoją muszę przerobić z nowej po CAN na starą. Pytanie do kogoś kto już to może robił i pamięta. Które PINy i gdzie muszę przełożyć albo w ogóle wyjąć? Niestety ale ze schematów elektrycznych jestem ciemny jak nie wiem co.
Mógłbym kupić Symphony 2 i mieć święty spokój, ale po pierwsze jest szara i mi wizualnie nie pasuje do reszty a po drugie jest ścieralna a to jej drugi minus.
Czy jest w ogóle opcja żeby tą instalację dopasować tak, żeby niejako z polifta zrobić przedliftową czy lepiej sobie głowy nie zawracać?
Pomoże ktoś?
- - - Aktualizacja postu - - -
Ok. Sprawę z zasilaniem po zapłonie udało się ogarnąć. Teraz druga sprawa. Czy Symphony 1 będzie normalnie wyświetlał dane na FIS? Bo przecież nie komunikuje się przez CAN tylko: 1. Clock, 2 - Data, 3 - Enable. To znaczy, że jeszcze jakieś 3 dodatkowe przewody trzeba dociągnąć do instalacji radia?
Ostatnio edytowany przez piqenbauer - 17-01-23 o 12:08 Powód: Chcę coś dodać
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)