A co moze mi dac zalozenie strumiennicy?
A co moze mi dac zalozenie strumiennicy?
|
audia3turbo, z tego co widzę, masz silnik AGU, tam jest tylko jedna sonda przed katalizatorem, wiec wywalaj go i wspawuj co Ci sie podoba.
Chociaż sprzedawcy piszą, ze wspawanie strumiennicy da kilka KM, to prawda jest taka, ze same wycięcie katalizatora daje kilka KM, a wspawac mozna już co sie chce, np, zwykła rurę. Ja u siebei mam np. strumiennice, bo kumpel, który mi to wycinał i wspawywał, powiedział, ze jak wspawam rurę to mogę mieć dziwny metaliczny dźwięk.
Co do ostatniego tłumika, no moze on cos tam da, ale najlepiej jakbyś jeszcze środkowy dał przelotowy, wtedy będzie to miało dopiero jakiś sensoprócz samego dźwieku
![]()
Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T
Mozecie mi polecic jakis tlumik srodkowy?
audia3turbo, no widzisz i tu pojawia chwila na przemyslenie
Jeśli chcesz wymieniać oba tlumiki i wywalać kata.
To lepiej zrobić cały wydech, od downpipe 3cale a potem 2,5 cale na dwóch tłumikach.
I tu mozna liczyc na przyrost pewnie coś koło 10KM
Jak czapu sie pojawi to pewnie cos tu napisze![]()
Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T
generalnie nie, przelot zwiększy się nieznacznie, różnica którą odczujesz to więcej hałasu i odrobine lepsze wkręcanie na obroty. Przyrost po samym wycięciu kata to może ok 5KM...Oryginalnie napisane przez audia3turbo
z dwoma sondami też da radeOryginalnie napisane przez Cassel
zapraszam do działu warsztat...
pozatym jeśli ktoś ma ogarniętego tunera to zawsze druga sonde można wyciąć z programu tak że komp jej nie widzi.
Jeśli szukasz mocy to albo wywalasz kata i dajesz tłumiki przelotowe albo bardziej konkretnie DP i dalej wydech na 2,5cala (3 cale na k03 tez moga byc ale to troche przerost formy nad trescia, wiem z doswiadczenia).
Tłumiki przelotowe robi np. EL-TEC czy MG MOTORSPORT, poszukaj w internecie czy na naszym forum.
pzdr
Dzieki za odpowiedzi![]()
apropo dziwnego dzwiekumiałem pusty kat i poszedłem po najniższej lini oporu i kumpel wspawał rurke do srodka.. ale autko głośno chodziło i ten dzwiek..... nie dawno kupilem uniw kat za 300 i od razu lepiej brzmi
![]()
A ja mam chyba dwa katy równolegle w AJQmożliwe to?
Ciachaj ja ciachnalemw AJQ
Kat jes chyba jeden ale dwie rury przez niego ida
ja wstawilem jedna i polaczylem z reszta
jak odczucia? jest poprawa? zmienił ci sie dzwięk wydechu?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)