AdiGTI, jest lepszy sposob trzeba sprzedac nasze auta i kupic Impreze Type-25 na zakutym silniku Coswortha![]()
AdiGTI, jest lepszy sposob trzeba sprzedac nasze auta i kupic Impreze Type-25 na zakutym silniku Coswortha![]()
|
no no
ale mnie ten plastik w japońcach dobija i ta ilość miejsca za kierownicą
i raz już z japońca przerzuciłem się na niemieckie i jestem zadowolony
ale sorki admin za zejście już sporo za margines tematu![]()
wracamy do gadania o modach silnika...
polecam by zobaczyć to >>>
ja się podbudowałem![]()
a tu tylko 200PS i 1 oś wobec 240PS WRX 4X4
ciekawe i chyba zaskakujące na końcu porównanie porównanie![]()
chyba że założyć błąd pomiaru, bo robiła je blondynka![]()
panie przepraszam
zobacz jak tu nowe S3 vs GTI po samym chipie dają czadu
czyli od S3 265 PS conra golfowskie ok 240 PS
>>>
więc moje 265 PS a twoje gr1zly 300Ps to dopiero ciekawe doświadczenie może być![]()
Ostatnio edytowany przez AdiGTI - 25-03-08 o 09:00
parametry wyjściowe: 226KM; 347Nm; ET: 13,97sek na 1/4 mili Bemowo 2007
parametry aktualne: 246KM; 346Nm
parametry docelowe: ktos to wie?
to też zależy bo nie liczy się tylko przyśpieszenie ale i elastycznośći ogólne parametry samochodu >> zobacz filmik z poprzedniego postu między GTI a WRX
, wydawało mi się że WRX i 4X4 (oprócz deszczu) nie dają szans golfowi
i nawet ten model chodził mi po głowie przez pewien czas
często jest tak, że przyśpieszenie dobre ale elastyczność na dole słaba tak że np hondy przyśpieszają dobrze ale puchną na elastyczności bo potrzebują obrotów,
nie problem władować większą turbinę skoro normalnie będzie potrzebowała czasu by załapać ciąg
to jest kwestią kto co wybiera![]()
ale masz racje i czynnik ludzki odgrywa na torze znaczną rolę, zwłaszcza znajomośc toru choć na starcie czynnik ludzki też jest ważny jak ten start na 1/4 wychodzi
inaczej nie było by takiego sportu i współzawodnictwa![]()
Ostatnio edytowany przez AdiGTI - 25-03-08 o 16:30
dlatego najlepiej jak 2 samochody testuje jeden niezalezny kierowca, ktory dobrze zna tor, wtedy wyniki sa najbardziej wymierne
np. jak w top gear
oczywsicie wspolzawodnictwo na torze jest bezcenne i napewno kiedys sie skusze![]()
parametry wyjściowe: 226KM; 347Nm; ET: 13,97sek na 1/4 mili Bemowo 2007
parametry aktualne: 246KM; 346Nm
parametry docelowe: ktos to wie?
ja wole jazde po torze niż, wyścigi na 1/4 bo dostarcza mi to duzo wiecej przyjemności moge jezdzić na czas albo bezpiecznie latać bokami![]()
a co do możliwości i zadowolenia z silniczka to ostatnio ustawiała się koło mnie na światłach oktavia combi RS benzin chyba i niestety została (dla wyjaśnienia młody gość był sam a ja miałem z 300 kg pasażerów) i został kilka długości; silnik ten sam a więc pomijając masę skodziny i moich pasażerów przy tym silniku tuning robi jednak wyrażną różnicę
sprawdziłem oktavia RS combi waży 1425 kg i wg danych 7,5 s 0-100 + jeden gościu na pokładzie
golf GTI DSG 1355 kg + 4 osoby = ok. 300 kg
Ostatnio edytowany przez AdiGTI - 26-03-08 o 17:54
Prosze was o rozmowe o "modach" silnika i o mniej OT
Forge wypuscił jakis czas temu twincooler do S3/ golfa GTI ciekawe czy dużo to może pomóc.
Dzwoniłem dzisiaj do 4 róznych firm i żadna nie ma sportowego filtra k&n do S3 czas oczekiwania od 3 tyg do 6 tyg paranoja!!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)