brusiu odkręcasz śrubę na kielichu, 19 cali, na następnie ściągasz koło i lewarujesz ta stronę a amor sam wyjdzie z kielicha![]()
brusiu odkręcasz śrubę na kielichu, 19 cali, na następnie ściągasz koło i lewarujesz ta stronę a amor sam wyjdzie z kielicha![]()
|
Oryginalnie napisane przez czarogo
![]()
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
larius sorry palnąłem głupotę 23 albo 24![]()
Chodziło mi bardzo o te caleTam jest nakrętka M14x1.5 - czyli 22 mm, ale nie cale
Tak trochę się czepnąłem, ale laik potem by miał zagwozdkę hehe
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
Ja mam pytanie na temat tych poduchy kolumny mcpershona wymienia sie razem z łożyskiem bo sprzedajacy w inter carsie mnie koniecznie namawiał kupiłem, i moje pytanie brzy czy to jest konieczne oraz czy nie trzeba zbieżności ustawiać?? Oraz kolejne pytanie czy do samej poduszki drązka stabilizatora trzeba coś jeszcze czyli sama guma czy jakaś tuleja?
Witam,
Mam to samo co brysiu. Przy jezdzie po kocich lbach, trelince czy bardzo nierownym asfalcie (tarka), slysze intensywne pukanie z przodu. Wymienilem silentbloki z przodu, laczniki stabilizatora, gumy stabilizatora, poduchy amorow z lozyskami i nic. Jak pukalo tak pukaNa szarpakach nic nie widac. Amory ponad 70%. Co to moze byc?
pzdr
1.8 T
Audi A3 8L VP - 192 KM 404NM by DynoSoft - SOLD
Audi A3 8L PD - 224KM 430 NM by COMPSport - SOLD
Audi A3 8P BKD - 216KM 435NM by DynoSoft - SOLD
VW GOLF 6 R20 CDLF - 350KM 445NM by COMPsport - SOLD
Audi S3 CJXC Sportback - 385KM 492NM by COMPsport - NOW
Zdaje sie ze nic nie czuje. Po prostu pukaPrzy najblizszej okazji zwroce uwage
![]()
1.8 T
u mnie podobnie stukalo i okazalo sie ze sworzen wachacza byl juz zuzyty
OOOO UWIELBIAM
Ale sworzen raczej by wyszedl na szarpakach...?
1.8 T
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)