Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokazane rezultaty 41 do 49 z 49

Temat: Klimatyzacja

Michas's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2006
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM

Domyślny

odgrzybianie dezodorantem ?? niewiele to pomaga, prawdziwe odgrzybianie trwa dobre 4 godziny i trzeba wszystko porozkręcać, takie psikanie środka na grzyby wewnątrz klimatyzacji, od kratki do kratki pomocne jest tylko w przypadku małego smrodka i nie zawsze pomaga, a jesli już to na krótką metę...

co do cen ... to rzeczywiście różnie z tym bywa...dla przykładu ja osobiście robie klime w firmie frosti... koszt przeglądu i napełnienia 180zł, nie ważne czy napełnia się trochę, czy całość, robią przegląd sprawdzają czy wszystko ok, czy gdzieś się gaz nie ulatnia, w razie czego uszczelniają i napełniają...i nie zależnie od auta cena jest jedna.... robiłem tam kilka aut i jestem zadowolony z obslugi ... ale pare dni temu byłem u pewnych kolesi w KRK i koles mi mowi ze napełnienie klimatyzacji 250zł...usmiechnołem się i mówie , proszę pana trochę drogo bo ja robię za 180zł... no to on na to, że zalezy ile tego środka przepompują... ja się śmieje i mówie że tam gdzie jeżdze nie wazne jest ile napompują, czy cały gaz czy pół, czy przyjade żukiem, czy maluchem czy polonezem, cena jest jedna...na to koles ..to my tez zrobimy za 180zł... ale jak pan bedzie cos jeszcze robił to zrobimy i za 150zł...<lol> jednym słowy dla mnie to czyste naciągactwo !! Szukają frajera i jak znajda to mają niezłe zyski...a przecież wystarczy przejechać pare kroków dalej, poszukać innego zakładu i za 150zł można spokojnie sprawdzić i napełnić klimatyzację w dobrym zakładzie (akurat przejeżdzałem obok jakiegoś większego warsztatu i trafiłem na promocje za 150zł , sprawdzenie + napełnienie)
    Ostatnio edytowany przez Michas - 09-05-08 o 20:06

siwylbko's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    LbKo
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Dybcio Pokaż post
    siwylbko - czy TO jest ten środek? Chyba oddam klime do nabicia w Kaliszu za 100PLN a odgrzybianie załatwie sam.
    Tak dokladnie ten
    Wydaje mi sie ze za takie srodki nie ma co przeplacac no bo tak naprawde to mozna wyczyscic tylko rozbierajac wszystko i pozadnie czyszczac ale komu sie chce rozbierac pol samochodu.
    Ale lepiej jest samemu prysnac niz jechac i wydawac 80 zl jak tu niektorzy pisza.
    Mnie cala przyjemnosc napelnienia i odgrzybienia kosztowala tylko 100zl mowie tylko bo z tego co tu slysze to wszyscy sobie cenia.
    Nawet jest juz lepiej kupic jakis firmowy srodek bo z tego co widze taki srodek kosztuje 40-60 zl i starcza na 2 razy.
    Ostatnio edytowany przez siwylbko - 09-05-08 o 20:13

Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Poznań/Luboń
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

witam
    ja zapłaciłam za odgrzybianie 130zł. i niestety nadal śmierdzi. Możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się filtr od klimy i jak się za to zabrać. I oczywiście co jeszcze zrobić by usunąć ten nieprzyjemny zapach
    z góry za pomoc dziękuję
    Agnieszka

Warhammer's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Kraina smoków
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ
    Podziękował
    15 razy
    1.8-125km->1.8T-180km

szewczi90's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    LC
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

witam, opiszę swój problem
    mam auto od 2 lat A3 2002
    cały czas klima działała bez zarzutu (mroziła)
    dzisiaj pojechalem 20km po za miasto działała jak zawsze a jak już wracałem to w ogóle nie załącza się ani sprężarka (nie słychac) ani nie ruszają wentylatory nie wiem co jest i od czego zacząć?

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez szewczi90 Pokaż post
    od czego zacząć?
    Od pojechania do serwisu który zajmuje się klimatyzacją i sprawdzenie czy w ogóle jest gaz w układzie ;]

szewczi90's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    LC
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Sadze ze jest. Wymienialem czynnik 2lata temu i klima caly czas dobrze chlodzila. No ale sie zobaczy...

komono's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Wadowice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8V
    Silnik
    1.4 TFSI - CXSB (125 KM)
    Podziękował
    200 razy

Domyślny

Wystarczyła mała nieszczelność i gaz mógł uciec. Jedź, niech wyciągną co jest w układzie.
    Niech Ci podadzą olej z kontrastem. Jak będzie dziura to będzie widać skąd ucieka
    Było: A3 8P 1.9TDI, 147KM by CS.
    Jest: A3 8V 1.4TFSI s-tronic, 165KM by KingSoft

Nowa A3 8V - Czarnulka by komono!
    "Ile można spać? Trzeba forum ogarniać" - motto moderatora(ów)!

szewczi90's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    LC
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez komono Pokaż post
    Wystarczyła mała nieszczelność i gaz mógł uciec. Jedź, niech wyciągną co jest w układzie.
    Niech Ci podadzą olej z kontrastem. Jak będzie dziura to będzie widać skąd ucieka
    Czynnik jest. Klima szczelna. Przepalony byl bezpiecznik tam na listwie na akumulatorze. I teraz nie wiem jaki mogl byc tego powod? Tak teoretycznie jedna osoba mi powiedziala ze to moze byc sprzegielko na sprezarce klimy? Po wymianie bezpiecznika klima dziala wlacza sie razem z wiatrakami no i chlodzi. Ciekawe jak dlugo.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania