Z tymi srodkami trzeba uwazac. Kolega w Omedze spalil nagrzewnice, nie wiem co dokladnie zrobil tylko wiem ze po uzyciu takiego srodka juz nie uruchomil nawiewow. Moze cos zle zrobil.
Z tymi srodkami trzeba uwazac. Kolega w Omedze spalil nagrzewnice, nie wiem co dokladnie zrobil tylko wiem ze po uzyciu takiego srodka juz nie uruchomil nawiewow. Moze cos zle zrobil.
|
Ja robiłem identycznie tylko ,że środkiem CRC. Robiłem to na zgaszonym silniku ( wentylator i sprężarka - a więc cała kliomatyzacja wyłączone). Wpryskujemy ok 0,5 tego środka i czekamy 10min. Rurka wychodzi w grodzi ,z prawej strony, u mnie nie było problemów ,żeby sięgnąć do niej od góry.Jeśli jest izolacja dzwiękoszczelna to jest na niej wycięcie pod którym znajdujemy wyjście rurki.
Po wpsikaniu i odczekaniu 10min odpalamy kliomatyzację na LO, otwieramy okna i czekamy następne 15min. Po tym zabiegu i tak jeszcze przez 2 dni w głowie się kręciło po jeździe samochodem![]()
u nas w 8l też trzeba uważać bo silnik od wentylatorów nie jest osłonięty
ostatnio jak przeglądałem aledrogo to były też takie preparaty które opróżniało się wew. samochodu na uruchomionej wentylacji z wew. obiegiem, jakiś czas miało tak sobie pochodzić, podmuchać i tyle, nie sprawdzałem tego
http://www.karolinaroksela.republika.pl/
ZAPRASZAMY!!! Projekty ogrodów, terenów zieleni, florystyka, bukieciarstwo.
momo , nie , poczekaj aż będzie śmierdziało tak ,że oczy będą łzawić...
A tak na serio to Ty decydujesz kiedy i nie ma jakiegoś wyznacznika. Jedni robią to profilaktycznie co rok ,a inni jak już czują smród.
momo (12-05-08)
Siemano
Panowie,u mnie sprawa taka,że jak włącze klime to chłodzi,ale słabo.Na początku przez pare sekund wali ciepłym powietrzem,potem troche chłodniejszym.Ale nie jest to rewelka wcale,sprawdzałem kiedyś u wujka w Lagunie i u niego to wali zimnem jak z zamrażarki,a u mnie to ja ze starej lodówki:/
Czy to jest objaw braku freonu?
Tak , albo braku freonu ,albo sprężarka już nie wytwarza dużego ciśnienia.
Inne przyczyny do zapchany skraplacz lub parownik i ciepło jest słabiej oddawane/odbierane.
THX,może wybiore sie jutro do jakiegoś serwisu,niech sprawdzą stan gazu a jak to nie to to potem bedę sie głowiłPozdrawiam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)