działa. juz nie smierdzi NIC. Wczoraj jeszcze troliło, a dzis juz nie. Polecam tego wurtha ;P
|
Jackq ale w końcu jak go zaaplikowałeś ?
Zajrzalem dokladnie pod maske i nie zgadniecie co sie stalo...
Po pierwsze blad 11.7 zniknal.
Po drugie okazalo sie, ze za trzesienie samochodem byl odpowiedzialny... wentylator chlodnicy, ktory sie polamal :/. Znaczy byl juz raz klejony ale sie znow rozpadl.
Powiedzcie mi prosze czy mozna wymienic samo smiglo? Czy musze kupic razem z silnikiem?
Pozdrawiam
z tego co ja pamiętam bo też u siebie zmieniałem, trzeba wymienić całość
Nieważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią .
Jackq trudno bylo znalezc ta rurke, potrzebny jest kanał?
Witam,
czy ktoś orientuje się jak mogę zlokalizować wyciek w instalacji klimy, byłem w serwisie nabić gaz bo słabo chłodzi i powiedzieli mi że jest instalacja nieszczelna ale oni nie zajmują się naprawą...ani lokalizacją wycieku..
kiedyś miałem podobny problem w golfie 3, i pamiętam że koleś świecił jakąś lampą chyba ultrafioletem i można było zobaczyć kropelki/pęcherzyki skroplonego gazu chyba na zielono..
czy jest jeszcze jakiś inny sposób na zlokalizowanie przecieku, czy da się uszczelnić klimę samemu czy to zbyt trudna sztuka dla kogoś bez doświadczenia..?![]()
Ostatnio edytowany przez ozi@ - 15-05-08 o 11:18
massiwo nie trzeba kanału. od góry mozna dojść spokojnie. rurka jest u dołu pod wygłuszeniem na scianie grodziowej. Poznasz bo jest takie małe nacięcie w macie.
ozi@ - to jakis kiepski warsztat. jedz do iengo niech uzupełnia czynnikiem z kontrastem. pojezdzij pare dni a potem jedz sprawdzic lampą ultrafiolet, wszystko wyjdzie. jak rurka pekła albo cos to mozna dorobic, przewaznie zaklady obslugujace klime oferuja takie uslugi. W norauto koszt napelnienia z kontrastem to ok 210zl ale sprawdzenie i nastepne nabicie po naprawie jest gratis. wiem bo sam to robilem jakis czas temu. mialem rurke peknieta.
Witam
Bylam w warsztacie i po nabiciu i odgrzybieniu klimy, okazalo sie ze ani wentylator ani sprezarka nie dzialajaPodjechalam do kilki warsztatow zajmujacych sie naprawa klimy i powiedzieli ze to napiecie chyba nie dochodzi do sprezarki. Czy ktos mial podobny problem?
Pozdrawiam
Witam, a ja mam takie pytanie. Czym różni sie sterownik klimatronik w A3 (96-00) 8L0820043B od 8L0820043D ?
Moj mechanik ustalił iż prawodpodobnie mam uszkodozny sterownik i teraz nie wiem jaki kupic na allegro. Moja A3 to 1.9 TDI (110 KM) z 1998 roku.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)