Po nasmarowaniu smarem grafitowym w czasie upałów jak ręka odjoł i po ostatnich deszczach też bez problmu więc jak widać deszcz w niczym nie przeszkodził![]()
Po nasmarowaniu smarem grafitowym w czasie upałów jak ręka odjoł i po ostatnich deszczach też bez problmu więc jak widać deszcz w niczym nie przeszkodził![]()
|
lukiasz, ile za powerflexa ??
moglbys przeslac cennik do a3 ?
mam do Was ogromną prośbę tego typu zapytania dawajcie na mejla żeby nie zaśmiecać forum, wycenkę wyslę jutro rano jak posprawdzam co i jakOryginalnie napisane przez KARWAN
co do tego że sam nie wymieniłem ... wymieniłem tyle że na oryginalne, bo była taka koniecznośc a akurat wtedy nie było tych gum wachacza w magazynach w polsce
zdanie moje jest takie że np w hondach jak się montowało Energy suspension skrzypienie było jeszcze gorsze hehe, więc jak auta używa się do jazdy na codzień to nie warto, chyba że ktoś wyjatkowo się wścieka wtedy owszem ponieważ żywotność tych gum jest duuuużo większa
pozdr.
RPMotorsport.pl
Magnaflow, Thermo-Tec, Ultra Racing, Rockford Fosgate, Motul, Millers Oils, Toyo, Drag Wheels, ATS, EBC, Sparco, MTS Technik, Eibach i inne, możliwość negocjowania cen
Po posmarowaniu gum( nie wiem czym) nie skrzypiał.Po deszczu skrzypiał i skrzypi jak mu sie podoba bez względu na war atmosferyczne.Nie wiem czy nie zareklamuje towaru
CC 700 30KM R.I.P.
MEGANE 98KM R.I.P.
A3 1.6 102KM R.I.P.
A3 2.0 TDI 173KM 408nm LIVE
Zakład Obrotu Nawozami
Sprzedaż hurtowa nawozów rolniczych,węgla,cementu
tel 158554799
Wymiana raczej nic nie da często obejmy są po prostu już trochę mniej sztywne i gorzej trzymają gumkę i dodatkowo drążek stabilizatora jest powycierany więc albo kup nowe obejmy albo po prostu nasmaruj gumkę duża ilością smaru grafitowego nie tylko od strony wahacza ale tez od strony obejmy u mnie po takiej operacji jest OK.
Standardowo przy wymianie smaruje się gumkę od środka takim smarem ( nie pamiętam nazwy ) który po kilku dniach/godzinach zasycha i tak jak by przysysa/przykleja się do drążka stabilizatora i niestety gdy obejma za słabo go dociska lub drążek jest wytarty ta gumka się nie przykleja tylko luźno lata i wydaje dziwne dźwięki gdy drążek wywiera na nią nacisk gdyż smar już wysechł i zostaje na styku z drążkiem tylko guma z wyschniętym smarem. W przypadku przesmarowania smarem grafitowym jest OK ponieważ on nie wysycha i się tak łatwo nie zużywa jest taki hmm można powiedzieć maźliwy dlatego doskonale się do tego nadaje co więcej woda na niego nie raczej nie działa i izoluje gumkę od cieczy.
stare gumki zareklamuje jutro i wezme od razu nowe na wymiane.Powiem echanikowi zeby je przesmarował jeszcze.
Jeden mechanik cos wspominał mi na temat przesmarowania starych siliconem???
Zobaczymy jutro dzień próby
CC 700 30KM R.I.P.
MEGANE 98KM R.I.P.
A3 1.6 102KM R.I.P.
A3 2.0 TDI 173KM 408nm LIVE
Zakład Obrotu Nawozami
Sprzedaż hurtowa nawozów rolniczych,węgla,cementu
tel 158554799
A czy ktoś wie, czy należy smarowac przed zalozeniem równiez poliuretany?Czy lepiej pozwolić im pracowac bez zadnego poslizgu?
![]()
Pozdrawiam!
Pająk
a ja mam taki problem, u mnie skrzypi nad belka z przodu, poprostu wszedlem do kanalu i rekami zaczalem ciagnac za ta beleczke i idealnie slychac posrodku skrzypienie, nie mam tam jak wlozyc glowy ma ktos moze pomysl co to jest i jak to nasmarowac, wszystkie pozostale gumy nasmarowane.
ja dzis nasmarowalem i jest jak narazie super![]()
jak kupujesz zestawy z poliuretanu to dostajesz w zestawie smar wiec sie smaruje
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)