a jezeli bedzie go brakowało to sprezarka tez sie nie właczy?
a jezeli bedzie go brakowało to sprezarka tez sie nie właczy?
jezdze szybko - stanowczo za wolno
|
On ma jakieś powiązanie z czujnikiem F129 ( czujnik ciśnienia w układzie czynnika chłodzącego klimatyzacji). Jeśli dostanie od niego sygnał ,że ciśnienie jest za duże to włącza drugi bieg wentylatorom. Ja ekspertem od tego nie jestem ,ale wg mnie jest to jeden z elementów wykonawczych klimatyzacji , więc może masz jakieś błędy ?
W ogóle jeśli tego sterownika nie ma to jakim cudem Ci sie wentylatory załączają...
EDIT:
Przed chwilą znalazłem funkcję J293:
Function:
‒ Switches radiator fans -V7 to 1st and 2nd speed
‒ Actuates AC magnetic clutch -N25
Więc wszystko jasne , to on załącza też sprzęgło sprężarki.
własnie wentylatory tez mi sie nie załaczaja. A do mojego silnika jest taki sam ten przekaznik tzn. numer: J293?
To są nazwy różnych elementów, tak jak N75 , G62 itp. Wiec na pewno jest kilka rodzai J293.
no spoko tylko ze mi np klima dzialala ok teraz niedawno padlo ale to moze byc spowodowane brakiem gazu??
jezeli cisnienie bedzie za male to nie właczy sie sprezarka
wejdz sobie w klimatroniku w tryb serwisowy i zobacz jaki jest blad. jak to zrobic: przy załączonej klimie i silniku naciśnij równocześnie strzałkę do góry i obieg zamknięty (przycisk z autkiem) klimatronik mocniej zaświeci, pokaże sie 1 duża wciśnij znów autko i pojawi sie błąd. 0 oznacza że nie ma błędu, inne cyfry oznaczają błąd. lista błędów jest na forum - poszukaj. większość rzeczy da sie w ten sposób wyłapać. ja miałem za mało gazu i szybko do tego doszedłem.
Sprawdzalem i blad 22.1 wiec pewnie brak gazu![]()
Witam. Pytanko odnośnie klimy....czy tak jest w każdej ze klima jest zawsze ustawiona na 22 stopnie C. przy uruchamianiu silnika. Gdy ją przestawię na niższą lub wyższą temperaturę po wyciągnięciu kluczyka i ponownym uruchomieniu silnika znowu klima jest ustawiona na 22 stopnie, czy to jest standard czy u mnie tylko tak jest?
Troche dziwne ze zmienia sie ustawienie temp. U mnie zapamietuje.
1.8 T
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)