|
Również u mnie słychać było buczenie, bo wentylator nie zawsze się załączał wraz z klimą (ten większy). Po naprawieniu wentylatora buczenie ustało.
EDIT: Skoro piszesz, że się kręci to może jednak trzeba napełnić klimę. Ale kręcą Ci się obydwa przy załączeniu klimy?
Ostatnio edytowany przez Krisss85 - 27-07-08 o 21:24
U mnie wkońcu jakiś VAG coś pokazał, jeden silnik wentylatora wg VAGa jest zablokowany. Cokolwiek to znaczy.
Natomiast drugi pracuje za dwóch i napierdziela jak szalony.
Było: A3 8L 1.9 TDI 110KM,
Było: A3 8P 2.0 TDI 140KM, BKD
Było: A4 B6 Avant 1.9TDI 170KM i 380Nm AVF+
jest: A3 8P 2.0 TDI 170KM BMN
jest: A4 B7 2.0 TDI 170KM BRD
Ostatnio edytowany przez adwert - 29-07-08 o 18:23
Dziś podpiąłem VAG-a u Damiana Wolki w Diesel Servis w Dyrdach i wiem coś więcej, "silnik 2 wentylatora, zwarcie na plusie".
A w ASO Skody wcześniej - ten sam błąd, tylko inaczej opisany, "Silnik 2 wentylatora, zablokowany/nie odpowiada" czy coś takiego.
Było: A3 8L 1.9 TDI 110KM,
Było: A3 8P 2.0 TDI 140KM, BKD
Było: A4 B6 Avant 1.9TDI 170KM i 380Nm AVF+
jest: A3 8P 2.0 TDI 170KM BMN
jest: A4 B7 2.0 TDI 170KM BRD
Witam Serdecznie, mam pytanie do ludzi którzy mieli podobny problem co ja, podczas właczania klimy sprężąrka zaskakuje, wentylatory chodzą obydwa klima lekko chłodzi ale nie za mocno i po 5sekundach pokawia się bardzo niemiły dzwięk z lewej strony silnika okolice paska. Buczenie jest trwałe nie przestaje do czasu kiedy wyłacze klime co to może być sprężarka czy co znajomy mówi że może to być łożysko w sprężarce co wy na to, ktos miał taki problem i może mi pomóc?? Z góry dzięki C tego co czytam forum od 2h nie potrafie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie co to może być. Ktoś może pomóc???
karczek4 Lepiej nie używaj klimy, bo możesz zatrzeć sprężarkę i podwoisz koszta naprawy. Jedź do jakiegoś ogarniętego w temacie serwisu klimy i tam Ci zdiagnozują fachowo.
http://www.karolinaroksela.republika.pl/
ZAPRASZAMY!!! Projekty ogrodów, terenów zieleni, florystyka, bukieciarstwo.
A znasz może jakiś dobry serwis u was w poznaniu, jestem u was dosyć często to gdzieś bym tam podjechał bo u siebie na miejscu nic takiego nie mam.
karczek4,
jeszcze jeden post bez zastosowania sie do regulaminu i zarobisz ostrzezenie
juz jedno dostales i dalej nie daje ci to wogole do myslenia, zero poprawy
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)