Na zawodach nie byłem wiec czasu 1/4 mili nie znam. Takie parametry jak moje przy dobrym łączniku pozwalaja bez wybebeszania zrobić czas w okolicach 13,2 (choc widzialem juz czasy na poziomie 13,075). Z wybebeszeniem auta udaje sie zrobić 12,8-12,9. Tak jak zaznaczylem sam póki co niestratowalem i nie wiem ile udaloby mi sie wykrecić.
Odnośnie przyśpieszenia 0-100 i 0-200 to na dwóch różnych G-tech pro udaje sie powtarzalnie zrobic 5,1-5,4 (od 0-100) i 18,2-18,7 (0-200).
Z rzeczywistych wyscigów na drodze to auto jezdzi minimalnie lepiej od M3 e46, od S5, od seryjnego WRX STI MY 09 czy też stockowego 335i. Jak na razie jedyna gorycz porażkito na trasie Warszawa-Czestochowa eSka musiała z rolki uznać wyższość MB SL 600 (w najnowszej budzie czyli 517 KM i 830 NM). Sprawdzalismy sie z miłym driverem Mietka parokrotnie w przedziale od ~ 7-25 i wynik zawsze ten sam, iz MB dochodzil eSke przy ok. 14 km/h i powoli mijał. Sam bylem w szoku, iz naprawde odbywalo sie to relatywnie wolno jak na taka moc i przez to ze na trasie nigdy nie ma idealnie prostej drogi i zawsze sie kogos dogania, to nawet przy takiej mocy nie ma szans by MB uciekł eSce. Zreszta moc mocą a masa 2 ton w MB robi swoje.
A i jeszcze najfajniejsze. Jak ostatnio jechalem po trasie Warszawa-Czestochowa (nie przekraczajac 130 km/h) komp pokazal spalanie 8,78. To chyba niezle ...
Na chwile obecna w aucie nie planuje juz zadnych zmian (no moze poza dolotem). Na wiosne pomysle albo zeby troche poeksperymentowac i uzyskac jeszcze wieksza moc, albo tez autko pojdzie na sprzedaz. Czas pokaze![]()