Strona 8 z 86 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 71 do 80 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

surman5's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Ostrowiec Św.| De
    Auto
    turbo pierdek
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AXR

Domyślny

rozmawiałem ostatnio z moją agentką PZU i powiedziała że mogę spokojnie ubezpieczyć moje auto a opcji minicasco za ok. 200zł rocznie, mam golfa 1.9 tdi z '97, przy wartości 11000zł. w przyszłym tygodniu zmieniam ubezpieczyciela na HDI, przy zniżce OC i AC 60% wyliczyła mi ok.600zł z hakiem za OC i AC na rok. przy wartości auta 11000zł.

Proxa's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2006
    Miasto
    Rzeszów - Warszawa
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

moj znajomy jest zadwolony z tego direct czy jak to sie nazywa to co z US przyszlo do nas niby... https://www.libertydirect.pl/ o to zajbeiscie mu wyliczyli na cytryne duuuzoo taniej niz w PZU !! no i ten papierek wyglada po ludzku a nie jak kwitek z poczty ladnie wydrukowany jak drugi dow. rejestracyjny
    420 500 km
    1

LeoRulez's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Zamość
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

surman5 jak mozesz ubezpieczyc golfa z 97r. w 2009roku jak ac jest dla aut nie starszych jak 10 lat od daty pierwszej rejestracji.
    I znizka znizce nie rowna bo trzymajac ciaglosc np. w HDI w dwa lata mozemy miec 60% znizek a zmieniajac ubezpieczyciela zdziwic sie niemile, ze placimy 90% stawki.

cichyStw's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Wrocław/Staszów
    Auto
    BMW e61 LCI 235KM+
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez LeoRulez Pokaż post
    surman5 jak mozesz ubezpieczyc golfa z 97r. w 2009roku jak ac jest dla aut nie starszych jak 10 lat od daty pierwszej
    Normalnie w Uniqa jest tak,ze liczy sie pierwsza rejestracja w kraju(chodzi mi tu o samochody sprowadzane). Polecam, poki co nie mialem zadnych problemow z ta firma

surman5's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Ostrowiec Św.| De
    Auto
    turbo pierdek
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AXR

Question

nie wiem jak to jest, ale w tej chwili mój golf ma 11 lat i mam AC w PZU, a gdy pytałem w HDI, to podałem rok produkcji i nie było problemu, więc widocznie jakoś się da, chociaż podjade do HDi i zapytam jeszcze raz.
    Dodano:
    a może ktoś ma dla mnie jakąś ciekawą propozycję dla ubezpieczenia mojego golfa? 1.9 tdi '97, w tej chwili mam 60%zniżki OC i 30% AC w PZU. wartość auta 11-12tyś.
    Ostatnio edytowany przez surman5 - 20-11-08 o 16:40 Powód: Automatyczne łączenie postów

W3N's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2007
    Miasto
    Piekary Śląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

moja A3
    w Pzu samo Oc 960 pln
    w Hdi samo Oc 600 pln
    oczywiście wszystko ze zwyżką za wiek w hdi jak nie spowoduje żadnej kolizji zwyżka przepada i płące jakies 400

Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    soon A3 ;)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    inny

Domyślny

mam dziwne pytanie ale jak moge sprawdzic moją wysokość zniżek nie mam ciągłości w posiadaniu samochodu nie mam kontaktu do poprzedniego agenta, który mnie ubezpieczal mam powyżej 25 lat, brak wypadkow, ubezpieczalem samochod przez 2 lata.

LeoRulez's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Zamość
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

jawosz 2 pelne lata skladkowe z ciagloscia czy w sumie 2 lata?
    20% znizek, w pzu trzeba miec 26 lat zeby wyjsc z grupy powyzszonego ryzyka.
    Ale warunkiem uzyskania znizek nie jest kontakt z agentem tylko towarzystwem ubezpieczeniowym w ktorym byles ubezpieczony z dokladnymi datami, pozbieraj to wtedy bedziemy mogli cos orzeknac.

Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    soon A3 ;)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    inny

Domyślny

super ale niestety jedna z firm ubezpieczeniowych nie wystawi mi milej opinii nie będę tłumaczył ale jestem jednym z klijentow, których nie da sie nabić w butelkę a powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz ja mam 26 lat moja żonka ma 25 ubezpiecza swój samochód od 3 lat do teraz włącznie czy możne teraz być współwłaścicielem samochodu (to chyba się załatwia przy rejestracji tak ?) i wtedy mimo 2ch samochodów będziemy mieć razem zniżkę ??
    i jak wtedy by to wyglądało ze zniżkami

LeoRulez's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Zamość
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Tak, tylko ona musi byc zapisana w dowodzie rejestracyjnym razem z Toba.
    Nie chodzi o opinie firmy ubezpieczeniowej tylko o swiadectwo okresu skladkowego.
    Jezeli macie oboje ukonczone 25 lat to bedziecie mieli wspolne znizki, musisz sie tego dowiadywac indywidualnie bo kazdo towarzystwo ma inne progi wiekowe, bynajmniej pzu i warta. I to ty bedziesz przejmowal znizki zony w tym wypadku jezeli Ona ma ciaglosc ubezpieki zachowana a Ty nie. I nie licz na to, ze majac w jednym towarzystwie 60% (tak bynajmniej ja mialem po 3 latach) znizek zona przejdzie go innego towarzystwa i bedzie dalej miala te znizki.

Strona 8 z 86 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania