albo mud and snow, jak kto woli
albo mud and snow, jak kto woli
|
Jak ktoś z was jeszcze nie zdecydował jakie oponki kupić to polecam ten filmik
http://getadmin.wrzuta.pl/film/yKizu43E24/
Nie Wszystko Złote Co Sie Świeci
no jezeli codzi o oponki to z ostatnich testow pierwsze miejsce zajmuja continental ts810
Właśnie...tyle ze nalezy wziac pod uwage, gdzie sie mieszka.Oryginalnie napisane przez Mach
Na ogol inne warunki panuja np. na Mazurach a inne w centralnej Polsce, a jeszcze inne w gorach.
Wiele tez zalezy od kolejnosci odsniezania drog. Ja zazwyczaj musze jezdzic po osniezonych drogach, ktore podczas zimy, dopoki nie ma porzadnych roztopow prawie nigdy nie sa czarne.
Do tego dochodza lodowo-sniegowe koleiny, wiec wole dobre śniegówki, a po suchym asfalcie tez przeciez mozna bez problemow jezdzic.
Z reszta teraz dobre opony zimowe spisuja sie super na kazdym rodzaju nawierzchni, np. continental TS810.
[B8 CAHA] Czarna A4 AVANT 2.0 TDI 170 PS QUATTRO S-LINE SPORTPAKET PLUS
co do rozmiaru opon zimowych....to powiem tak: Odchodzi się już od zasady: "jak letnie mam 205 to zimowe musze miec 195". Obecne technologia projektowania i produkcji opon jest na takim poziomie, ze coraz wiecej producentów zaleca stosowanie opon zimowych w tym sam rozmiarze co letnie. No ale niestety polskie drogi to zbiór łat.
Btw. co myślicie o oponach Firestone Winterhawk? na opony.com sa po 200zł szt za 195\65 r15
ja osobiscie kupuje continentale TS 810 bo z opini slysze ze sa super a po zatym oistatnie testy w gazetach motoryzacyjnych maja 1 miejsce
a co powiedzie o tych :
Firestone Winterhawk ?
Toyo S941 ?
Dunlop SP WINTER SPORT M3?
ktores z tych ? przyznam sie ze niebardzo mnie stac na gumy za 250 ... za 200zl jeszcze jako tako ... i myslicie ? o tych modelach
420 500 km
ja lada dzień też musze kupic gumki..tylko teraz czy wybrac 195/65/15 czy 185/65/15 ?? .... bardziej jestem nastawiony na 185 ...
PS na stronie net car continental 810 w rozmiarze 185/65/15 sa za 264zł... jakby ktos znalazl taniej to dajcie znac, bo jestem na kupnie i w najblizszych dniach chcialbym je zamowic
tez mam maly dylemat ale w zeszlym roku jezdzilem 80-tka na 185/65/15 i bylo ok i chyba tez takie zaloze do a3poza tym producent zaleca 185 zimowkiOryginalnie napisane przez Michas
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)