A ja kupiłem zamiennik termostat, dalem kilkanascie zl i póki co jest oki. jak cos to mam oryginała starego sprawnego bo sie okazało, ze niepotrzebnie wymienilem termostat - był dobry![]()
A ja kupiłem zamiennik termostat, dalem kilkanascie zl i póki co jest oki. jak cos to mam oryginała starego sprawnego bo sie okazało, ze niepotrzebnie wymienilem termostat - był dobry![]()
|
mam pytanie ile nagrzewa sie silnik agu do 90 stopni bo ja musze przejechac conajmniej 5-7km?? czy to jest ok??
musze odgrzac temat, bo i u mnie pojawil sie ten problem...zaczelo sie od tego ze nawiewy dawaly caly czas zimne powietrze i temp silnika stala w miejscu...padlo na termostat wiec siedzialam z mechanikiem wczoraj i dowiedzialam sie ze u mnie jest do wymiany cala ta czesc z linka nizej
http://www.swistak.pl/aukcje/3990980...06A121114.html
te ''paleczki'' z plastiku dociskajace sprezynke jakby byly potopione...
czy ktos juz wymienial ta czesc?? jesli tak to czy kupowaliscie w ASO bo slyszalam ze zamienniki moga byc drozsze niz ori z serwisu...
serdeczne dzieki za pomoc
Zazdrośnik pluje tylko na tego, kto go przewyższa.
Dokładnie co do części typu termostat, czujnik temperatury. To lepiej kupić ori w Aso. Do z tej aukcji to termostat + czujnik + osłona. Czyli z wymianą tego postępujesz tak jak z wymianą samego termostatu tylko że tu masz to w całości.
"....Bo Liczą Się Ludzie A Nie Nazwa Klubu....."
Spoty Opolskie(Opole) - Parking Marketu Karolinka (Electro World) godz 18.00 NIEDZIELA <<-Kliknij aby dowiedzieć się więcej.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2198726 - Moja Aukcje
W tej aukcji zdecydowanie za dużo kosztuje
karooola84 tak jak Ci mówiłem pojedz do serwisu, ze starym, albo z numerem z termostatu, dwa mrugnięcia oczkiem dostaniesz rabacik -10% i będzie dobra cenaale na pewno nie 285zl, ja płaciłem ok 200zł
Panowie zauważyłem że przy temp. w granicach od -8 do - 15 stopni silnik nie łapie temp. 90 st. tylko 70-80 st. Czy można to tak zostawić ? Jak jest w waszych autkach ?
Nieważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią .
musisz wymienić termostat, jazda na nie dogrzanym silniku nie jest zbytnio korzystna dla silnika.
głupie pytanie ,, a gdzie szukać tego termostatu i czy wymiana jest prosta
czy ten się nada ???
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=505272416
Nieważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią .
Tak ten sie nada, sam ostatnio wymienialem i dokladnie taki zalozylem. Teraz elegancko trzyma 90*C, a wczesniej dochodzilo do 80 max.
Wymiana jest w miare prosta, wystarczy spuscic plyn (u mnie na dole chlodnicy stojac przed samochodem to po prawej stronie bylo takie pokretlo). Jak wymieniasz plyn to dobrze tez odczepic waz od chlodnicy oleju (sporo jeszcze wylatuje). Termostat u mnie byl z przodu silnika, u Ciebie chyba tak samo. Po sciagnieciu weza jest tam taki plastikowy lejek, odkrecasz 2 srubki, wkladasz nowy termostat, uszczelke i zakrecasz.
Jak masz jakies tam pojecie to bez problemu powinienes sobie poradzic, u mnie zajelo to ok. 1-1,5h z wymiana plynu.
skwaraA3 (06-01-09)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)