A jaki masz silnik??? I co to za mechanik? A3 biorą a wszystkie inne z tymi samym silnikami nie???
A jaki masz silnik??? I co to za mechanik? A3 biorą a wszystkie inne z tymi samym silnikami nie???
124 Hp 277 Nm
|
jakie WAU ?? co najwyzej mozesz miec ASZ jesli 130KM i skrzynia 6 biegowa lub ATD/AXR 100KM i 5biegow
WAU to poczatek numeru VIN kazdego Audi.
Kazdy silnik na pompowtryskach bierze, faktycznie nawet litr na 15tys to sporo, ale litr po 3tys to bardzooo duzo, jaki by ten olej nie byl
wszedzie sucho ?
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Podepne sie z pytaniem. Czy przy śrubie od spustu oleju z silnika jest jakas uszczelka ??? Gdzies mi sie obilo o uszy ze cos tam jest i warto wymienic.
Bede sam wymienial olej i wolalbym ja miec juz pod reka...a zeby nie biegac po sklepach pózniej.
witam ostatnio zauwazylem znaczne ubytki oleju w silniku po sciagnieciu pokrywy nie zauwazylem jakis wyciekow również nie dymi mi z rury wydechowej co to moze byc z góry dziekuje za odpowiedzi i jeszcze raz pozdrawiam bo jestem nowym użytkownikiem
ale znaczne to znaczy jakie??? jak Ci wciągnie na 15 tys literka to jest oki. No jak więcej to może być kilka opcji może uszczelniacze np??
jest to odma. Leci przez nią mgiełka oleju do dolotu. Normalna rzecz ze się pod nią poci.
Audi A3 8L VP - 192 KM 404NM by DynoSoft - SOLD
Audi A3 8L PD - 224KM 430 NM by COMPSport - SOLD
Audi A3 8P BKD - 216KM 435NM by DynoSoft - SOLD
VW GOLF 6 R20 CDLF - 350KM 445NM by COMPsport - SOLD
Audi S3 CJXC Sportback - 385KM 492NM by COMPsport - NOW
Czołem!
No więc mam problem z moim autem. Znika mi olej... ale może zacznę od początku. Jakiś czas temu (prawie rok temu) miałem wymienioną uszczelkę pod głowicą (był robiony szlif). Mechanik twierdził także, że przy wymianie uszczelki wymienili uszczelniacze zaworów... Po tej wymianie byłem zadowolony do momentu kiedy na blacie nie zaświeciła mi się żółta kontrolka od oleju... Później było tylko gorzej... olej znikał co raz szybciej. Kilka miesięcy temu postanowiłem wymienić uszczelkę pod pokrywą zaworów i pod wlewem oleju. Ciągle coś tam się sączyło i pomyślałem, że to być może stąd braki oleju... Przy okazji zastanowiła mnie cała sprawa, bo walnięta uszczelka pod pokrywą wskazywała na to, że mechanik dał ciała i nie wymienił jej przy okazji poprzedniej naprawy.... No ale nic... zadowolony jeździłem sobie, jednak po jakimś czasie auto znów zaczęło krzyczeć o olej! Wściekłem się strasznie! Widocznych wycieków brak... Ostatnio zacząłem się jednak mocno przyglądać zachowaniu samochodu i niestety... rano, jak auto postoi całą noc i jest zimno dymi przy odpalaniu! Wcześniej jakoś tego nie zauważyłem, bo dym leci przez kilka sekund, później się uspokaja... Jak się rozgrzeje to całkiem przestaje dymić albo przynajmniej nic nie widzę...
Jakie są wasze sugestie? Mi wydaje się, że to uszczelniacze zaworów... Niby były wymienione, ale nie ufam już temu mechanikowi, bo w kilku rzeczach mnie zawiódł... Jak to sprawdzić? Czy mogą to być pierścienie? Jak je sprawdzić? Pomóżcie proszę...
Ostatnio edytowany przez IronFlower - 30-11-09 o 07:27
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)