Witam chcialbym zamontowac halogeny w mojej A3 i nie wiem czy jesli je kupie to czy musze dokupic kratki. Auto nie posiadalo nigdy halogenow wiec nie wiem jak moge je podlaczyc i czy nie musze zmieniac przelacznika swiatel. Prosze o pomoc.
Witam chcialbym zamontowac halogeny w mojej A3 i nie wiem czy jesli je kupie to czy musze dokupic kratki. Auto nie posiadalo nigdy halogenow wiec nie wiem jak moge je podlaczyc i czy nie musze zmieniac przelacznika swiatel. Prosze o pomoc.
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 03-07-15 o 18:04
|
taki ma?y OT mo?e daj sobie spok?j z halogenami a w to miejsce za??? ?wiat?a do jazdy dziennej Led? Wydaje mi si? ?e daje to lepszy efekt wizualny.
http://allegro.pl/item600348597_swia...ed_nowosc.html
Golf IV 1.6 AKL 101PS -> 8L 1.9 TDi ASV 110@135PS -> 8P 2.0 TDi BKD 140@170PS -> BMW E90 M47M2 2.0d 163@193 PS Nareszcie AutomatMAN TGA 26.350 XLX E3 -> DAF XF 105.410 SPACE CAB E5
Ja tez myslalem zeby wstawic halogeny do mojej a3.
Czy ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie i chcialby udzielic paru wskazowek ?
Dzieki
Sry za OT, ale mam 2 sztuki do sprzedania jakby ktos chcial. Jedna ma urwane 2 zaczepy, ale mozna to zespawac i bedzie cacy. Oczywiscie za ta z urwanymi zaczepami cena bedzie naprawde atrakcyjna![]()
kilkukrotnie juz to opisywalem, napisze jeszcze raz - ostatni
jesli nie mamy halogenow to musimy zrobic do nich instalacje i przeciagnac ja do kabiny
najlatwiej, przeciagnac kable, zasilanie przez przekaznik z akumulatora a w kabinie zrobic sobie osobny wylaczniczek.
nie musimy wtedy kupowac nowego wylacznika swiatel, a co najwazniejsze nie musimy lamp halogenowych kodowac, to ze mamy orginalny wylacznik i przeciagniemy do niego instalacje nie wystarczy, bo komputer musi dostac informacje po szynie CAN, inaczej mozemy sobie krecic wylacznikiem do woli a halogeny sie nie zaswieca itd
ja osobiscie mam wylacznik zrobiony w/ i delikatnie przerobiona jedna z zaslepek obok ESP tak zeby sie wciskala a w niej czerwona dioda, jak sa zaswiecone halogeny to dioda swieci.
uprzedzam przed podciaganiem zasilania od radia czy ze stacyjki do wylacznika, halogeny przy zgaszonym aucie beda sie zaswiecac ale juz po zaplonie moga i beda robic dyskoteke, gasnac/mrugac itd. komputer auta widzi inne obciazenie i znowu jest problem.
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
No i trzeba zrobić tak jak miro napisał.. A jeśli o ledy.. to co komu z ledów na dole podczas mgły.. one nie poprawią widoczności w czasie mgły.. (tak mi się zdaje że normalny halogen jest lepiej zauważalny w mgle)
A co do halogenów to ja mam dwie sztuki. Jeden bez zaczepów ale reszta jest ok. Drugi z zaczepami ale widać pękniecie szkiełka przez połowe.. moge je dwa oddać za 80zł. i dać namiar do kolesia (jeśli ktoś z okolić W-wy) co za 15zł dorobi wszystkie zaczepy.
AUDI..- Przewaga dzięki technice.
Dzieki za instrukcje Miro.
Dzeki za informacje Miro
Pozdro.
Chciałbym wymienić żarówkę w halogenie(lewy przód) z tego co patrzyłem... mam wrażenie, że trzeba zdjąć cały przód... dobrze mi się wydaje![]()
Ostatnio wykręcałem halogen w zderzaku S3 i tam na pewno wystarczy tylko zdjąć kratkę żeby odkręcić halogen.
Z tego co pamiętam to w A3 też wystarczy zdjąć kratkę i odkręca sie halogen, potem bez problemu można wymienić żarówkęTak więc zacznij od zdjęcia kratki halogenu i zobaczysz jakie śrubki należy odkręcić.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)