Mam jeszcze pytanie czy gdyby sprezarka nie działała to było by słchyac ten syk przy schowku pasazera? Niby wszystko działa, przewod od dołu sprzezarki jest goracy a ten górny powiedzmy lekko letni a nie zimny tak jak pownien byc.
Mam jeszcze pytanie czy gdyby sprezarka nie działała to było by słchyac ten syk przy schowku pasazera? Niby wszystko działa, przewod od dołu sprzezarki jest goracy a ten górny powiedzmy lekko letni a nie zimny tak jak pownien byc.
jezdze szybko - stanowczo za wolno
|
U mnie tez tak stuka i czuć eibracje.Byłme na kontorli klimatyzacjio bo nie dziala i soec nabił gazu,właczyły sie wiatraki ale sprężarka nie.To sprawdził ją i była odpięta!kiedy podłaczył wtyczkę zaczęła chodzić,w środku powiało chłodem ale właśnie zaczęło coć turkotać,stukać i wibrować.Wiec odłączył ja tak jak było i kazał szukać drugiej sprężarki
Czesc chlopaki ... przegladalem dokladnie watek i nie widzialem zeby ktos mial taki problem jak ja a mianowicie jak uruchomie samochod to slychac jak mi sie zalacza klimatyzacja (wentylatory sie włączaja i slychac przez chwile syczenie w okolicach schowka) wszystko ladnie chodzi ale po jakims czasie ja wiem moze po 10 minutach klimatyzacja przestaje chlodzic ... caly czas chodzi ale zamiast zimnego powietrza leci cieple. Tak jest za kazdym razem jak uruchomie samochod, najpierw dziala a pozniej przestaje dmuchac zimnym powietrzem.
Acha i jeszcze jedno, klimatyzacje nabijalem dwa tygodnie temu i wydaje mi sie ze to powietrze powinno byc jeszcze zimniejsze a nie jest (u brata wieje zimniejsze) ... dlaczego tak moze byc?
a temp masz ustawioną na 21 stopni czy inaczej?
mam ustawione na LO po to zeby sprawdzic czy to powietrze jest tak zimne jakie powinno byc no i leci ale po chwili sie ociepla a klima jest caly czas wlaczona :/
a to nie wiem.. myslalem że czujnik temp. wew. zaniża temperature i dlatego się ociepla, ale na LO powinien mimo wszystko cały czas zimnym dawać..
no wlasnie ... no nic moze pojade niedlugo do mechanika, jak bede cos wiedzial to napisze co bylo tego przyczyna.
Chyba ze jeszcze ktos ma jakis pomysl?
ja wczoraj odebrałem autko od mechaniora, wymieniał chłodnice klimy bo byla dziurawa. nabił klime, odgrzybił, skasował 1200 i lipa!!!!klima nie działa!!!! wentylatory nie chodzą, sprężarka się chyba włącza(słychać że obroty spadają ale nie ma charakterystycznego KLIK!!!). Jutro zerknę bo na razie nie miałem czasu co jest. Czyżby sprężarka padła??? Szczęście, że klient dał gwarancje bo normalnie tragedia!!! Tyle kasy a przyjemności z klimy jak nie było tak nie ma
Chyba że znowu uciekł gaz!
szukam i szukam, i nie moge znaleźć, może mnie ktoś poratować numerem lub wymiarami łożyska sprężarki klimy?? 1.6 AEH, klima manualna, jeżeli ma to jakieś znaczenie.
bylem dzis u mechanika i mi powiedzial ze zawory klimatyzacji trzeba wymienic i ze to kosztuje 400zl no ale jak na razie klima dziala ok wiec nie bede nic robil
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)