|
A nie masz problemów z temperaturą??
Wymieniłem termostat, i czujnik telperatury i czły czas mam jakieś problemy, wariuje mi temperatura, wiesz ile jest czujników w TDI od temperatury cieczy??
Od temperatury cieczy są dwa : G62 i G2 zespolone w jeden czujnik.
po przeczytaniu kliku tematów nt termostatu doszedłem do wniosku, że muszę wymienić ponieważ w mieście trzyma temp ok 90 oC (na climatroniku wartość podobna) to na trasie temp spadała mi do 30 oC (odczyt z clim.) Wyminiłem na Wahler`a (koszt 65zł do 1,6) i mam dalej to samo. Sprawdzałem po nagrzaniu sie do ok 90oC węże oba są gorące, a przy 96oC właczają sie wentylatory.
Jak wam się wydaje? Wg mnie 30 oC to strasznie mało. Może czujnik G62?
Pozdrawiam
cichyStw Podlacz autko pod VAG , wydaje mi sie ze czujnik temp. plynu chlodzcego do wymiany
tez mi tak sie wydaje ze to bedzie czujnik ale kup ori bo z zamiennikami jest róznie ,Kupisz ori i zapomnisz o problemie
a ile taki ori czujnik może kosztować?? hmm można z tym uszkodzonym czujnikiem jeździć? u mnie w mieścinie nie ma aso, a kupiłbym jakbym jechał do wrocka za jakieś 2-3tyg.
Jeśli w mieście wskaźniki pokazują dobrze a poza temperatury spadają to waszym zdaniem jest to czujnik ? Moim zdaniem ewidentnie termostat, bo nie może tak być ,że czujnik poza miastem głupieje
Trzeba sprawdzić VAGiem czy G2 ( w module licznika - tylko nie wskaznik na liczniku , bo on tez oszukuje) pokazuje mniej wiecej to samo co G62 (w module silnika i na klimatroniku) i na tym koniec sprawdzania czujnika.Jesli są roznice to wymienic czujnik.
Zauwazylem,ze u mnie strasznie dlugo sie nagrzewa do 90st.W poprzednim autku po 5min.wskazowka byla juz na 90 a teraz czasami robie trase 20km a temp.osiaga tylko ok 80st.Ale nigdy nie przekracza 90 nawet jak w upal stoje w korku.Czy to normalne,czy cos jest nie halo?Chodzi mi o to powolne osiaganie 90st.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)