Strona 56 z 147 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 551 do 560 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Zgorzelec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

odwiedziłem magika i mówie mu, że lipa, klima nie chodzi. kazał zostawić auto i powiedział że zadzwoni. po paru godzinach autko odebrałem i hip hip hurraaaa..... wreszcie chodzi gad nie chciał powiedzieć co było nie tak oprócz słów, tak to jest jak się po kimś poprawia!! ale znalazłem co robił, lutował przewód od czujnika ciśnienia klimatyzacji bo odpinał akumulator a przewody przy czujniku były zaizolowane. szczęście że dał gwarancję bo tak by pewnie znowu pare stówek poleciało.... i teraz wreszcie moge delektować się zimnym powietrzem w upalne dni

Mongo2001's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Suchy LAS k/Poznania
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Witam. Miał ktoś problem z wentylatorami po włączeniu klimy?Otóż po załączeniu po ok min. startują oba wentylatory ale na ok 10sek. i wyłączają sie. I znów startuja i po chwili sie wyłączają... Czy to normalne?
    PozdR

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    .:OOOO:.
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Nienormalne ,ale dużo osób się spotkalo z tym problemem. Bezpiecznik na akumulatorze albo masz spalony ,albo nie styka (masz np wypalone całe gniazdo) Poszukaj o tym na forum.

Hellboy's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Poznań
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

A jest może normalne to że po naciśnięciu przycisku z gwiazdką czasem sprężarka załącza się od razu a czasem po upływie ok 10 sekund?
    Mam nadzieję że nie jest to oznaka zbliżającej się awarii..
    Ostatnio edytowany przez Hellboy - 27-04-09 o 10:57

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    lubelskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam, nie znalazlem nic na temat mojego bolu z klima, otoz mam climatronica, mialem blad - oczywiscie silniczek v71, wymieniony na sprawny, vag nie pokazuje zadnych bledow, climatronic takze nie wykazuje bledow, a jest taki problem ze nie zalacza sie klima, pare razy udalo mi sie ja uruchomic dodam iz jestem w trakcie napelniania klimy, teraz ja trzeba tylko dopelnic, ale nie zalacza sie sprezarka, ani wiatraki nie chodza. Jak wczoraj jak wlaczylem ja to ruszylo wszystko elegancko - sprezarka, wiatraki, zimne zaczelo wiac, ale podzialalo ok 1,5 minuty i lipa, ale podejrzewam ze to ze wzgledu na niedobita klime, ale mniejsza z tym, chodzi o to ze za zadnego skur***a nie zalacza sie wcale sprezarka i wiatraki na chlodnicy, a sniezynka pali sie na panelu, sprawdzilem czy dochodzi napiecie do sprezarki - okazalo sie ze nie, sprzeglo sprawdzalem na krotko i chodzi bez zarzutu, w czym moze byc problem i od czego zaczac, w mojej okolicy nie ma specow od klimy a nie mam kiedy jechac dalej, a mecze sie juz od miesiaca z ta klima i juz mi rece opadaja Pomozcie.

Dodam jeszcze, ze robilem test wyjsc klimatyzacji polskim vagiem i z tego co pamietam nigdy nie ruszyly wentylatory na chlodnicy i rzadko kiedy sprzeglo sprezarki zaskakiwalo, a test zaczyna sie wlasnie od wentylatorow i prawie zawsze wyskakiwalo mi ze blad i vag nie mogl przeprowadzic testu wentylatorow, a reszta elegancko wszystko sie testuje.Moze to jakis przekaznik wentylatorow lub cos doprowadza ze nie dziala klima, nie wiem juz jestem zielony w tym wszystkim.
    Ostatnio edytowany przez Mati_2 - 27-04-09 o 16:29

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

A bylo juz kilka razy ,że z uszkodzonym sterownikiem wentylatorów klima nie ruszy.... Proponowałbym zrobic jeszcze test w module silnika i tam zobaczyc , czy wentylatory sie zalacza.

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    lubelskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Dodam jeszcze jedna ciekawostke, ktora zaobserwowalem przed chwila, otoz klima sie zalancza i dziala wszystko, na dodatek chlodzi, ale tylko do temperatury 50 stopni silnika, czyli jezeli w climatronicu na kanale 49 temperatura osiaga rowne 50 i wzrasta automatycznie sie wylancza i juz nie odpali dopoki silnik nie ostygnie do ponizej 40 stopni, co ma temperatura silnika do klimy, czujnik jakis jest zwalony, czy co???

I jeszcze jedno pytanko przy okazji, bo goscio ktory nabijal mi klime powiedzial ze olej w sprezarce sam musze sobie wymienic, ze on tylko gaz wpuszcza w instalacje, i oto pytanie: czy sam moge wymienic olej w sprezarce, jaki to jest olej i w jaki sposob to zrobic, czy na napelnionej klimie mozna to zrobic, bo boje sie o sprezarke bo to koszt nie maly przeciez?
    Ostatnio edytowany przez Mati_2 - 27-04-09 o 19:00

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Jest taki czujnik tuż przy wejsciu do chłodnicy ,dziala jako bezpiecznik sprezarki. Istnieje szansa ,ze to jednak on.

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    lubelskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

A ktory to jest czujnik za to odpowiedzialny? ten na wezu plynu chlodzacego ktory idzie od silnika do chlodnicy, czy gdzies indziej?i jak sprawdzic ze to jego wina? Wymienic na nowy?

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Tak, to jest ten czujnik na wężu od silnika do chłodnicy (widać go od razu pod maską).
    Wyjmij wtyczke i zmierz rezystancję na czujniku ( na zimnym silniku). Później odpal i zobacz ,czy przy tych 40stu stopniach się zmieni.
    Wg mnie na zimnym powinno być zwarcie , a przy tych 40stu stopniach powinien nagle zmienić stan ze zwarcia na przerwę. ( Działa jak termostat).

11. Podziękowania dla MiG25 za pomoc w problemie

Mati_2 (28-04-09)

Strona 56 z 147 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania