ceny z tego tematu zderzak przód widziałem na allegro od 1200 fakt zapomniałem o robociźnie.
ceny z tego tematu zderzak przód widziałem na allegro od 1200 fakt zapomniałem o robociźnie.
|
jak znajdziesz kompletny zderzak z grillem, kratkami, halogenami, spryskiwaczami ponizej 1600zlk to mozesz brac w hurtowych ilosciach i sporo na tym zarobic (nie myl s-line z S3)
ale, czym rozni sie przod s3 3d od przodu ktory nalezy wsadzic do sportbacka ? niczym, wiec nie wiem po co Ci zdjecia, a przerobionych sportbackow (przod) jest troche na niemieckich stronach
tylny, wiadomo przeciez ze zderzak sportback tyl S3 jest dopiero od modelu 2009 , wiec raczej go za 400-600zl nie znajdziesz, pozostaje s-line a to chyba wiesz jak wyglada, i wydech tez
progi, to samo, dopiero od modelu 2009, fryzjerek ledwo na poprzedniej stronie pisal, tylko ASO, ok 800zl za prog na strone
nie mozesz mylic cen zderzak,progow, lotek od 3D do sportbacka bo to inna bajka i ceny calkowicie rozne
Jesli zrobisz calosciowo przedliftowego sportbacka to podejrzewam ze bedziesz jednym z pierwszych w europie, ja sie jeszcze na zadnym forum zachodnim nie spotkalem,
jedynie przedni zderzak, czesto tylna dokladka s-line pomalowana w ten sam kolor (a`la bez) co w przednim S3 i tyle
powodzenia zycze, koszta kosmiczne
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Jak szukałem zderzaka do S3, to te "idealne" z allegro poniżej 1500 zł były pogięte, prostowane, znowu pogięte i klepane młotkiem i w sumie kupiłem w ASO za 2000 zł kompletny z grillem, kratkami i halogenami![]()
0.8 R3 -> 1.8T R4 -> 3.2 V6 -> 4.7 V8
W zasadzie tego nie planowałem, ale trafiła się okazja i wymieniłem zderzak.
Tylny zderzak nie jest niżej od progów:
Ewidetnie wymienić należy końcówkę. Pomijam fakt, że ta moja jest jakaś taka pogięta, ale warto wymienić na szerszą, która ładnie wypełni całą wnękę. Koszt w dobrej firmie to ok. 100-150 zł z robotą (obcięcie starej, dospawanie nowej)
![]()
Ostatnio edytowany przez orzelowski - 22-05-09 o 22:24
mam pytanko czy podejdzie bez problemu zderzak tył od s3 do a3 a bardziej interesuje mnie czy nawet sama dokładka do zderzaka pozdrawiam i z góry dzięki
A przeczytałeś chociaż raz ten temat?(wiem, że ten tekst to domena moderatora, ale nie mogłem się powstrzymać!
)
Masz zwykły zderzak - nie podejdzie. Trzeba kupić zderzak S-Line i podkładkę.
Masz zderzak S-Line - podejdzie. Kupujesz samą podkładkę.
Przy kupowaniu zderzaka S-Line masz do wyboru z miejscem na czujniki cofania lub bez.
Panowie rozkminiam temat zmiany zderzaka przeglądam na allego i znalazłem takie coś:
Cały czas pokazujecie zderzaki sline składające się z z dwóch części górnej i dolnej a to też podobno sline
jaka widać jest jednoczęściowy
co to za zderzak?
![]()
ten ostatni jest od modelu 2009
jesli masz sportbacka to wczesniej i tak nie bylo od S3 , pozostaje ci s-line
taki jak ten bialy
chociaz ten z modelu 2009 tez powienien podejsc, blacharka sie znie zmienila, ksztalt klapy, lamp...
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
dobrze Miro mówisz - czytałem trochę na niemieckim forum i zderzak tylny do sportbacka s-line po lifcie będzie także pasował do sportbacka przed liftem.
Było A3 8P Sportback 1.9tdi: http://www.a3-club.net/forum/showthr...-quot-portback
Jest BMW E91 LCI 320xd: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=216265
http://www.a3-club.net/forum/showthr...0dA-XD-M-Paket
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)