|
Pomiar to groszowa sprawa, do 100zl mysle, mi pomierzyl za darmo jak powiedzialem ze u niego zrobie usterke.
Koszt uszczelniaczy to tez nieduze pieniadze, robocizna tutaj to najwieksze koszta.
ja zalałem mibil super s 10w40 ale nie mam pojęcia co było wcześniej wlane. mam autko na pompowtryskach wiec nie wiem czy mogę teraz zmienić na 5w40. niedawno zmieniłem znów na 10w40 ale przy drugim razie mechanik(tym razem pojętny) powiedział że do tego rodzaju silnika powinien być olej 5w40. nie wiem czy teraz przejechać około 5 tyśi zmienić na 50w40 i przejechać ok5-7tyś i później znów po kilku miesiącach znów zmienić juz na 15 tyś.proszę o pomoc
omnix
omnix20 mam podobny problem w zeszlym tygodniu zalalem 10w40 i tez nie wiem co bylo ale mysle ze mozna zmienic ... no ale niech inni sie wypowiedza a jaki masz przebieg? i rok?
MARIAN5X5
175tyś z 2000roku. nie wiem czy nie będzie jakiegoś problemu z tą wymianą. nie chcę by mi zaczęło coś "cieknąć" z silnika bo przecież 5w40 jest rzadszy niz 10w40
omnix
lejcie śmiało syntetyk dedykowany do waszego silnika! Im lepszy olej tym lepiej dla silnika![]()
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
Kurcze też mam problem nie wiem co było wcześniej kupiłem Mobil 10W40 mam nadzieje że wszystko będzie dobrze jak wleje. Jest jeszcze opcja że jadę do warsztatu wlewają mi " coś " i biorą odpowiedzialność za silnik tylko że jak coś się stanie to znajda 1000 innych powodów niż olej.
Doradźcie coś bo sam już nie wiem co robić.
larius jesteś pewien bo większość piszę że zmiana z mineralnego na półsyntetyk jest niedobra a co dopiero na syntetyk.
Ostatnio edytowany przez petertom - 21-05-09 o 22:24
Psyho19 nie daj sobie wlać "czegoś" do autka, bo później będziesz żałował, a oni umyją od tego ręce! Nawet jeśli sam kupisz olej to patrz im na łapy, czy na pewno trafi on do Twojego silnika.Ja w AGN przy 180000km zmieniłem z minerała na półsyntetyk Motula. Przejechałem tak 5000km i wszystko jest malina.
![]()
http://www.karolinaroksela.republika.pl/
ZAPRASZAMY!!! Projekty ogrodów, terenów zieleni, florystyka, bukieciarstwo.
Właśnie niewiem gdzie sprawdzić jaki to silnikjakieś oznaczenia na silniku??? w dowodzie pisze 1.6 KAT
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)