Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 61 do 70 z 93

Temat: Olej silnikowy - zmiana xxW40 na 10-5W40

KarOOOOla's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Gorzów Wlkp/Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez netes Pokaż post
    KarOOOOla napisaliśmy już, że musisz sprawdzić ciśnienie. Jeśli będzie za niskie to powodem mogą być luzy na zaworach po zmianie oleju z mineralnego na syntetyk, a to że ubywa oleju - mogą być uszczelniacze, które też "dostały po dupie" po zmianie oleju. Przecież wszystko masz napisane...
    we wtorek bede mierzyc cisnienie (zobaczymy czemu bierze tyle oleju).....ile taka operacja bedzie mnie kosztowac ktos wie?? 3majcie za nia kciuki zeby nie bylo nic powaznego bo ja juz sie boje....
    Zazdrośnik pluje tylko na tego, kto go przewyższa.

LeoRulez's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Zamość
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Pomiar to groszowa sprawa, do 100zl mysle, mi pomierzyl za darmo jak powiedzialem ze u niego zrobie usterke.
    Koszt uszczelniaczy to tez nieduze pieniadze, robocizna tutaj to najwieksze koszta.

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    rzeszów
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

ja zalałem mibil super s 10w40 ale nie mam pojęcia co było wcześniej wlane. mam autko na pompowtryskach wiec nie wiem czy mogę teraz zmienić na 5w40. niedawno zmieniłem znów na 10w40 ale przy drugim razie mechanik(tym razem pojętny) powiedział że do tego rodzaju silnika powinien być olej 5w40. nie wiem czy teraz przejechać około 5 tyśi zmienić na 50w40 i przejechać ok5-7tyś i później znów po kilku miesiącach znów zmienić juz na 15 tyś.proszę o pomoc
    omnix

Marian5x5's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Sosnowiec / Hiszpania
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

omnix20 mam podobny problem w zeszlym tygodniu zalalem 10w40 i tez nie wiem co bylo ale mysle ze mozna zmienic ... no ale niech inni sie wypowiedza a jaki masz przebieg? i rok?
    MARIAN5X5

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    rzeszów
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

175tyś z 2000roku. nie wiem czy nie będzie jakiegoś problemu z tą wymianą. nie chcę by mi zaczęło coś "cieknąć" z silnika bo przecież 5w40 jest rzadszy niz 10w40
    omnix

larius's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    The Revenant
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

lejcie śmiało syntetyk dedykowany do waszego silnika! Im lepszy olej tym lepiej dla silnika
    Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Gąsówka Somachy ( Białystok )
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Kurcze też mam problem nie wiem co było wcześniej kupiłem Mobil 10W40 mam nadzieje że wszystko będzie dobrze jak wleje. Jest jeszcze opcja że jadę do warsztatu wlewają mi " coś " i biorą odpowiedzialność za silnik tylko że jak coś się stanie to znajda 1000 innych powodów niż olej.
    Doradźcie coś bo sam już nie wiem co robić.
    larius jesteś pewien bo większość piszę że zmiana z mineralnego na półsyntetyk jest niedobra a co dopiero na syntetyk.

Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    opolskie
    Auto
    Seat
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Psyho19 Pokaż post
    Kurcze też mam problem nie wiem co było wcześniej kupiłem Mobil 10W40 mam nadzieje że wszystko będzie dobrze jak wleje. Jest jeszcze opcja że jadę do warsztatu wlewają mi " coś " i biorą odpowiedzialność za silnik tylko że jak coś się stanie to znajda 1000 innych powodów niż olej.
    Doradźcie coś bo sam już nie wiem co robić.
    larius jesteś pewien bo większość piszę że zmiana z mineralnego na półsyntetyk jest niedobra a co dopiero na syntetyk.
    A jaki masz dokladnie silnik? Olej 10W40 jest najlepsza opcja wlasnie gdy sie nie wie jaki dokladnie byl wczesniej wlany. Skoro juz kupiles olej i mam nadzieje ze filter oleju tez to umow sie z mechanikiem na wymiane i niech to robi przy Tobie.
    Ostatnio edytowany przez petertom - 21-05-09 o 22:24

BadAzz's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    Poznań
    Auto
    BMW e46 320d touring
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Psyho19 nie daj sobie wlać "czegoś" do autka, bo później będziesz żałował, a oni umyją od tego ręce! Nawet jeśli sam kupisz olej to patrz im na łapy, czy na pewno trafi on do Twojego silnika. Ja w AGN przy 180000km zmieniłem z minerała na półsyntetyk Motula. Przejechałem tak 5000km i wszystko jest malina.

http://www.karolinaroksela.republika.pl/

ZAPRASZAMY!!! Projekty ogrodów, terenów zieleni, florystyka, bukieciarstwo.

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Gąsówka Somachy ( Białystok )
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Właśnie niewiem gdzie sprawdzić jaki to silnik jakieś oznaczenia na silniku??? w dowodzie pisze 1.6 KAT

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania