|
Problem z wtyczkami tak jak podejrzewał szwagier z www.a6klub.pl![]()
Witam
Mam taki kłopot miesiąc temu zrobiłem przegląd klimy dopełnili tylko trochę odczynnika i powiedzieli że jest wszystko ok.
teraz jak jest ciepło zauważyłem że klima chłodzi dobrze tylko jak silnik jest na obrotach i na wyświetlaczu jest "LO" jak ustawie np 21 C to leci delikatnie chłodne, dam gazu jest lepiej ale wydaje mi się że nie tak powinno być.
Na komputerze mam błąd sporadyczny czujnika temperatury kabiny.
Czy to to czy może szukać problemu gdzie indziej.??
Przed chwilą podpiąłem się pod vaga i mam takie błędy:
604 Potencjometr w V71-G113
przerwa lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY
785 Czujnik temperatury tablica przyżądów-G56
przerwa lub zwarcie do plusa
1271 Silnik sterujący klapy temperatury-V68
zablokowany lub brak napięcia - BŁĄD SPORADYCZNY
1273 Silnik dmuchawy-V2
różnica dorególowania - BŁĄD SPORADYCZNY
1206 Sygnał zapłonu (obrotów) - brak
nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY
Po skasowaniu i testach zostaje tylko:
785 Czujnik temperatury tablica przyżądów-G56
przerwa lub zwarcie do plusa
Z góry dzięki.
Ostatnio edytowany przez okrasa_lukasz - 28-06-09 o 18:31
i jak mogę znów coś napisaćw zeszłym roku wymieniłem sprężarkę od klimy i w tym roku czeka mnie to samo
rozszczelniła się
zobaczymy dlaczego...
Prosze o pomoc,troche pilna sprawa!czy było klilka modeli chłodnic do a3 przed liftem?w sklepie podałem typ auta,benzyna 1.8 itp. i sprzedawca miał tylko jeden rodzaj.Chce szybko oddac auto na wymiane chłodnicy i nabicie kloimy i nie chciałbym miec nie milych niespodzianek ze chłodnica nie pasuje bo wymiana i zamówienie drugiej czasu wymaga
Dzisiaj byłem w serwisie gaz jest ponoc zaciera sie sprzegło klimatyzacji ale to chyba nie od tego słabo chłodzi, stwierdzili że najpierw wymieniliby osuszacz a później kompresor,
Szkoda gadac i terazmoje pytanie gdzie w warszawie lub okolicach mozna podjechac żeby ktoś rzeczywiście znający się na klimatyzacjach obejrzał samochód??
Pozdrawiam
1800zl to cala klimatyzacja kosztuje
jedz do innego mechanika, kompresor kupisz uzywany.
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)