Strona 23 z 86 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 221 do 230 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

W PZU przy wartosci auta 45tys zl wyszlo ze zniszkami 60%OC, 50%AC 2280zl... To tak dla potomnych. Wg mnie cena dobra!

LeoRulez's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Zamość
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

A pytanie z innej beczki...jak dlugo trzeba miec ubezpieczenie zeby zmienic na inne towarzystwo i miec pelne znizki?
    Pytam hipotetycznie bo mialem wczesniej w hdi i mialem 50% znizek, przedluzylem ubezpieczenie w pzu po starym wlascicielu i dostalem tych znizek 10 czy 20% po czym wrocilem do hdi i dostalem pelne znizki 60%

onkel1161's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    lodz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witajcie koledzy.Podepne się pod temat. Jestem posiadaczem mojej a3 już ponad pół roku i już wyszedłem na prostą z pieniążkami po zakupie auta (Wiadomo tu się pożyczyło, tam się pożyczyło i niestety trzeba było oddać) a że są wakacje to postanowiłem ubezpieczyć moje A3. Sprawa przedstawia się w ten sposób że nie chce pełnego AC bo mnie interesuje tylko kradzież całego auta lub części wyposażenia( ze względu na dużą wartość car audio).

Dzwoniłem do PZU i tam autko ubezpieczone na 18 000 zł - składka 400 zł ale wkład własny 20% trochę lipa.

WARTA auto ubezpieczone na 17 000zł - składka 520 zł ale nie ma żadnego wkładu własnego.

Obie wersje są mini...Czyli zawierają to co mnie interesuje. Tylko ma może ktoś już opłacone takie coś?? Bo w PZU dużo osób ma a w WARCIE?? jest może taki uzytkownik?? Bo czytałem OWU ale chciałbym wiedzieć jak to jest w realu... Opłaca się?? Samochód z 98 roku.

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    z miasta
    Auto
    wygodne
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Hestia, pakiet AC+OC+mieszkanie dla A3 2.0 140KM z 2003 roku to koszt ~3500 zl przy 4 latach bezszkodowej jazdy i wieku wlasciciela/kierowcy 30 lat.

arielka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2007
    Miasto
    Ostróda/Iława
    Auto
    różne, różniste...
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez arekp Pokaż post
    Hestia, pakiet AC+OC+mieszkanie dla A3 2.0 140KM z 2003 roku to koszt ~3500 zl przy 4 latach bezszkodowej jazdy i wieku wlasciciela/kierowcy 30 lat.
    W MTU (grupa ergo hestia) to koszt około 2000zł
    Likwiadacja szkód - EPU, czyli taka sama jak w hestia.
    Pozdrawiam
    arielka
    Dodano:
    Cytuj Oryginalnie napisane przez onkel1161 Pokaż post
    Witajcie koledzy.Podepne się pod temat. Jestem posiadaczem mojej a3 już ponad pół roku i już wyszedłem na prostą z pieniążkami po zakupie auta (Wiadomo tu się pożyczyło, tam się pożyczyło i niestety trzeba było oddać) a że są wakacje to postanowiłem ubezpieczyć moje A3. Sprawa przedstawia się w ten sposób że nie chce pełnego AC bo mnie interesuje tylko kradzież całego auta lub części wyposażenia( ze względu na dużą wartość car audio).

Dzwoniłem do PZU i tam autko ubezpieczone na 18 000 zł - składka 400 zł ale wkład własny 20% trochę lipa.

WARTA auto ubezpieczone na 17 000zł - składka 520 zł ale nie ma żadnego wkładu własnego.

Obie wersje są mini...Czyli zawierają to co mnie interesuje. Tylko ma może ktoś już opłacone takie coś?? Bo w PZU dużo osób ma a w WARCIE?? jest może taki uzytkownik?? Bo czytałem OWU ale chciałbym wiedzieć jak to jest w realu... Opłaca się?? Samochód z 98 roku.
    Osobiście odradzam Warta - uzyskanie odszkodowania z AC, a do tego w wersji mini to praco- i czasochłonny proces.
    PZU, MTU - owszem.
    Pozdrawiam
    arielka
    Dodano:
    Cytuj Oryginalnie napisane przez LeoRulez Pokaż post
    A pytanie z innej beczki...jak dlugo trzeba miec ubezpieczenie zeby zmienic na inne towarzystwo i miec pelne znizki?
    Pytam hipotetycznie bo mialem wczesniej w hdi i mialem 50% znizek, przedluzylem ubezpieczenie w pzu po starym wlascicielu i dostalem tych znizek 10 czy 20% po czym wrocilem do hdi i dostalem pelne znizki 60%
    Liczą się lata bezszkodowe, w zależności od ubezpieczyciela dla max -60% musi to być okres 6-8 lat
    Z każdym rokiem otrzymuje się kolejne -10%
    Pozdrawiam
    arielka
    Dodano:
    Cytuj Oryginalnie napisane przez malik Pokaż post
    W PZU przy wartosci auta 45tys zl wyszlo ze zniszkami 60%OC, 50%AC 2280zl... To tak dla potomnych. Wg mnie cena dobra!
    To faktycznie dobra cena, tylko proszę sprawdzić czy:
    - został zniesiony udział własny,
    - została wykupiona amortyzacja części,
    - wariant rozliczenia szkody: serwisowy czy wycena,
    - została wykupiona konsumcja sumy ubezpieczenia
    - do naprawy mają zostać użyte części oryginalne czy zamienniki.
    Pozdrawiam
    arielka
    Ostatnio edytowany przez arielka - 09-07-09 o 12:53 Powód: Automatyczne łączenie postów
    BFC 2.6, A4 B6 3.0, A4 B7 2.0, TE510

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez arielka Pokaż post
    To faktycznie dobra cena, tylko proszę sprawdzić czy:
    - został zniesiony udział własny,
    - została wykupiona amortyzacja części,
    - wariant rozliczenia szkody: serwisowy czy wycena,
    - została wykupiona konsumcja sumy ubezpieczenia
    - do naprawy mają zostać użyte części oryginalne czy zamienniki.
    Pozdrawiam
    arielka
    miałem to samo ubezpieczenie co Malik, tyle że zapłaciłem jeszcze mniej w PZU (ta sama wartość samochodu!) bo była to 1wsza rejestracja (dodatkowa zniżka) i miałem jeszcze nie 50 a 60% zniżki na AC no i inne województwo. Nie było w opcjach żadnych haczyków, czyli żadnego udziału własnego, serwisówka itd.

Pozdrowienia dla agentki Ergo Hestii czy jak tam się zwie Pani Arleto
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

arielka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2007
    Miasto
    Ostróda/Iława
    Auto
    różne, różniste...
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Smile

Cytuj Oryginalnie napisane przez M4ciek Pokaż post
    miałem to samo ubezpieczenie co Malik, tyle że zapłaciłem jeszcze mniej w PZU (ta sama wartość samochodu!) bo była to 1wsza rejestracja (dodatkowa zniżka) i miałem jeszcze nie 50 a 60% zniżki na AC no i inne województwo. Nie było w opcjach żadnych haczyków, czyli żadnego udziału własnego, serwisówka itd.

Pozdrowienia dla agentki Ergo Hestii czy jak tam się zwie Pani Arleto
    4 strefy regionalne niżej, ew. różnica wieku i długości posiadania uprawnień, co dało max zniżki, zapewniły niską składkę.
    TU walczą o klientów, dlatego na rynku ubezpieczeń panuje polityka dumpingowa - dla nas oczywiście korzystna
    Gdybyśmy się postarali, zapewne znalazłoby się ubezpieczenie o parę przysłowiowych groszy tańsze.
    P.S. Dziękuję za pozdrowienia (w pierwszej części adresowane błędnie)
    Pozdrawiam
    arielka

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    z miasta
    Auto
    wygodne
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez arielka Pokaż post
    W MTU (grupa ergo hestia) to koszt około 2000zł
    Likwiadacja szkód - EPU, czyli taka sama jak w hestia.
    Pozdrawiam
    arielka
    Nie wiem czy udalo Ci sie odczytac PW, jednak musialem dokonac zakupu ubezpieczenia i skorzystalem z oferty mojego brokera.

OC pozostalo mi po poprzedniej wlascicielce, wiec dokupilem AC w Ergo Hestia w cenie 2271 zl.

arielka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2007
    Miasto
    Ostróda/Iława
    Auto
    różne, różniste...
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez arekp Pokaż post
    Nie wiem czy udalo Ci sie odczytac PW, jednak musialem dokonac zakupu ubezpieczenia i skorzystalem z oferty mojego brokera.

OC pozostalo mi po poprzedniej wlascicielce, wiec dokupilem AC w Ergo Hestia w cenie 2271 zl.
    Samo AC o jakieś 400zł taniej
    Pozdrawiam
    arielka

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    z miasta
    Auto
    wygodne
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Coz, szkoda ... 400 zl robi dla mnie niewielka* roznice, ale poniewaz zyjemy w kraju zlodzieji i kombinatorow chcialem miec juz wczoraj oplacone AC i jak to sie mowi 'spac spokojnie' - choc niekoniecznie w samochodzie

EDIT: * - w sensie, ze robi roznice bo to nie kilkadziesiat zl.
    Ostatnio edytowany przez arekp - 11-07-09 o 11:47

Strona 23 z 86 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania