W PZU przy wartosci auta 45tys zl wyszlo ze zniszkami 60%OC, 50%AC 2280zl... To tak dla potomnych. Wg mnie cena dobra!
W PZU przy wartosci auta 45tys zl wyszlo ze zniszkami 60%OC, 50%AC 2280zl... To tak dla potomnych. Wg mnie cena dobra!
|
A pytanie z innej beczki...jak dlugo trzeba miec ubezpieczenie zeby zmienic na inne towarzystwo i miec pelne znizki?
Pytam hipotetycznie bo mialem wczesniej w hdi i mialem 50% znizek, przedluzylem ubezpieczenie w pzu po starym wlascicielu i dostalem tych znizek 10 czy 20% po czym wrocilem do hdi i dostalem pelne znizki 60%
Witajcie koledzy.Podepne się pod temat. Jestem posiadaczem mojej a3 już ponad pół roku i już wyszedłem na prostą z pieniążkami po zakupie auta (Wiadomo tu się pożyczyło, tam się pożyczyło i niestety trzeba było oddać) a że są wakacje to postanowiłem ubezpieczyć moje A3. Sprawa przedstawia się w ten sposób że nie chce pełnego AC bo mnie interesuje tylko kradzież całego auta lub części wyposażenia( ze względu na dużą wartość car audio).
Dzwoniłem do PZU i tam autko ubezpieczone na 18 000 zł - składka 400 zł ale wkład własny 20% trochę lipa.
WARTA auto ubezpieczone na 17 000zł - składka 520 zł ale nie ma żadnego wkładu własnego.
Obie wersje są mini...Czyli zawierają to co mnie interesuje. Tylko ma może ktoś już opłacone takie coś?? Bo w PZU dużo osób ma a w WARCIE?? jest może taki uzytkownik?? Bo czytałem OWU ale chciałbym wiedzieć jak to jest w realu... Opłaca się?? Samochód z 98 roku.
Hestia, pakiet AC+OC+mieszkanie dla A3 2.0 140KM z 2003 roku to koszt ~3500 zl przy 4 latach bezszkodowej jazdy i wieku wlasciciela/kierowcy 30 lat.
W MTU (grupa ergo hestia) to koszt około 2000zł
Likwiadacja szkód - EPU, czyli taka sama jak w hestia.
Pozdrawiam
arielka
Dodano:
Osobiście odradzam Warta - uzyskanie odszkodowania z AC, a do tego w wersji mini to praco- i czasochłonny proces.
PZU, MTU - owszem.
Pozdrawiam
arielka
Dodano:
Liczą się lata bezszkodowe, w zależności od ubezpieczyciela dla max -60% musi to być okres 6-8 lat
Z każdym rokiem otrzymuje się kolejne -10%
Pozdrawiam
arielka
Dodano:
To faktycznie dobra cena, tylko proszę sprawdzić czy:
- został zniesiony udział własny,
- została wykupiona amortyzacja części,
- wariant rozliczenia szkody: serwisowy czy wycena,
- została wykupiona konsumcja sumy ubezpieczenia
- do naprawy mają zostać użyte części oryginalne czy zamienniki.
Pozdrawiam
arielka
Ostatnio edytowany przez arielka - 09-07-09 o 12:53 Powód: Automatyczne łączenie postów
BFC 2.6, A4 B6 3.0, A4 B7 2.0, TE510
miałem to samo ubezpieczenie co Malik, tyle że zapłaciłem jeszcze mniej w PZU (ta sama wartość samochodu!) bo była to 1wsza rejestracja (dodatkowa zniżka) i miałem jeszcze nie 50 a 60% zniżki na AC no i inne województwo. Nie było w opcjach żadnych haczyków, czyli żadnego udziału własnego, serwisówka itd.
Pozdrowienia dla agentki Ergo Hestiiczy jak tam się zwie Pani Arleto
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
4 strefy regionalne niżej, ew. różnica wieku i długości posiadania uprawnień, co dało max zniżki, zapewniły niską składkę.
TU walczą o klientów, dlatego na rynku ubezpieczeń panuje polityka dumpingowa - dla nas oczywiście korzystna
Gdybyśmy się postarali, zapewne znalazłoby się ubezpieczenie o parę przysłowiowych groszy tańsze.
P.S. Dziękuję za pozdrowienia (w pierwszej części adresowane błędnie)
Pozdrawiam
arielka
BFC 2.6, A4 B6 3.0, A4 B7 2.0, TE510
Coz, szkoda ... 400 zl robi dla mnie niewielka* roznice, ale poniewaz zyjemy w kraju zlodzieji i kombinatorow chcialem miec juz wczoraj oplacone AC i jak to sie mowi 'spac spokojnie' - choc niekoniecznie w samochodzie
EDIT: * - w sensie, ze robi roznice bo to nie kilkadziesiat zl.
Ostatnio edytowany przez arekp - 11-07-09 o 11:47
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)