Strona 26 z 86 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 251 do 260 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

patryciusz's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

dziś byłem w PZU i pani mi powiedziała że niemożne zaznaczyć opcji stała wartość pojazdu przez 12 miesięcy.
    Czy naprawdę nie można mieć tej opcji w samochodzie z 2001

Quattro 165KM

Cyc's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Warszawa/Siemiatycze
    Auto
    Czarny :]
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    30 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez patryciusz Pokaż post
    dziś byłem w PZU i pani mi powiedziała że niemożne zaznaczyć opcji stała wartość pojazdu przez 12 miesięcy.
    Czy naprawdę nie można mieć tej opcji w samochodzie z 2001
    Bodajze w Warcie jest taka opcja...

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

nawet nie bodajze a na pewno, gdyby kolega patryciusz przeczytal chociaz pobierznie ten temat to by wiedzial, ale po co, lepiej klepnac na koncu
    jest taka opcja w warcie
    usluga w pakiecie "komfort" nie ma na to zwyzek zadnych ! usluga na pojazdy do 10 lat
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

patryciusz's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Temat przeczytałem i to że w warcie można to wiem ale mi chodzi o to czy w PZU można?
    czy pani była niedoinformowana czy miała racje.

Quattro 165KM

arielka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2007
    Miasto
    Ostróda/Iława
    Auto
    różne, różniste...
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez patryciusz Pokaż post
    Temat przeczytałem i to że w warcie można to wiem ale mi chodzi o to czy w PZU można?
    czy pani była niedoinformowana czy miała racje.
    Nie ma możliwości.
    Jest tylko dla pojazdów do 5 lat (zwyżka około 20%)
    Pozdrawiam
    arielka
    BFC 2.6, A4 B6 3.0, A4 B7 2.0, TE510

pablo_85's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Ostrowiec/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez bratex Pokaż post
    Do tego osoba która poleca AXE dostaje bodajże 50 PLN (osoba która wykupuje polisę podaje numer polisy osoby polecającej).
    Dokladnie to jest tak, ze nowa osoba, ktora pierwszy raz ubezpiecza sie w AXA moze dostac 50zl(OC) lub 100zl(OC+AC) znizki. Wystarczy sie powolac na nr polisy osoby tam ubezpieczonej. Moze to byc moj nr: BA/1456769/00 Ja niestety o tej mozliwosci dowiedzialem sie za pozno:/ Osoba ktorej nr podacie zyskuje bon na zakupy.

mizar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Rychwał / Konin/ Kalisz
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

witam. z końcem września kończy mi się OC w Hestii. Jestem właścicielem auta, wiek poniżej 25 lat i nie mam żadnych zniżek, ale jako współwłaściciela dopisałem osobę, która ma ponad 25 lat i max 60% zniżki. Z uwagi na to że jest to moje pierwsze ubezpieczenie, to chciałbym znaleźć tanią polise. Słyszałem że podobno w TUWie można ustanowić użytkownikiem auta tą osobe, która ma max zniżek i wtedy polisa jest tania i na mnie również idą już zniżki. Nie wiem czy faktycznie jest tak na pewno. Może już ktoś miał z tym styczność? Proszę o jakieś podpowiedzi. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

matisnh's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Kraków NH
    Auto
    .
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mizar Pokaż post
    witam. z końcem września kończy mi się OC w Hestii. Jestem właścicielem auta, wiek poniżej 25 lat i nie mam żadnych zniżek, ale jako współwłaściciela dopisałem osobę, która ma ponad 25 lat i max 60% zniżki. Z uwagi na to że jest to moje pierwsze ubezpieczenie, to chciałbym znaleźć tanią polise. Słyszałem że podobno w TUWie można ustanowić użytkownikiem auta tą osobe, która ma max zniżek i wtedy polisa jest tania i na mnie również idą już zniżki. Nie wiem czy faktycznie jest tak na pewno. Może już ktoś miał z tym styczność? Proszę o jakieś podpowiedzi. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
    Jesteś w takiej samej sytuacji jak ja byłem. Popytaj w HDI. Dokładnej ceny OC Ci nie potrafię podać, bo mam pakiet OC+AC+mieszkanie, żeby było jak najtaniej. HDI wybrałem dlatego, bo zwyżkę za wiek dostaje się tylko na 1 rok. Po pierwszym roku bezszkodowej jazdy już nie liczą zwyżki i jeśli dobrze pamiętam za ten pierwszy rok już jest liczona zniżka 10%. W innych ubezpieczalniach z tego co się orientowałem nadwyżka za wiek jest do określonego roku życia najczęściej chyba 26. Z racji tego, że brałem pakiet zwyżkę policzoną miałem tylko za OC, a AC już bez zwyżki.

Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    wawa
    Auto
    Audii
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

przede wszystkim podzwon po directach, albo użyj kalkulatorów które są na ich stronach. Dobrze zrobiłeś dopisując współwłaściciela, będzie niższa składka. Ale np. w linku zwyżkę za wiek masz tylko do 24roku życia (a to przeciez +50%), jeżeli wybierasz oc to patrz tylko na cenę bo oc jest dla poszkodowanego nie kierowcy. Sam 3 tygodnie temu ubezpieczałem samochód i nie było problemów. Napisz co znalazłeś

mizar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Rychwał / Konin/ Kalisz
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

dzisiaj odwiedziłem placówke Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych i dostałem kalkulacje na polise OC z NNW. W Hestii, Link 4 i w większości pozostałych firm ubezpieczeniowych przy mojej zwyżce za wiek polisa miała kosztować min. 800 zł/rok. W TUWie zaproponowali mi polise CO z NNW z 615zł/rok. Jednak jeśli ubezpiecze u nich np. komputery w moim domu na wypadek przepięcia za 50 zł/rok, to moja polisa OC będzie kosztowała 445 zł/rok. Czyli w sumie będę miał ubezpieczenie za 500 zł samochodu i komputerów w chacie odpowiada mi takie rozwiązanie. Pozdrawiam i dzięki za porady

Strona 26 z 86 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania