dziś byłem w PZU i pani mi powiedziała że niemożne zaznaczyć opcji stała wartość pojazdu przez 12 miesięcy.
Czy naprawdę nie można mieć tej opcji w samochodzie z 2001
dziś byłem w PZU i pani mi powiedziała że niemożne zaznaczyć opcji stała wartość pojazdu przez 12 miesięcy.
Czy naprawdę nie można mieć tej opcji w samochodzie z 2001
Quattro 165KM
|
nawet nie bodajze a na pewno, gdyby kolega patryciusz przeczytal chociaz pobierznie ten temat to by wiedzial, ale po co, lepiej klepnac na koncu
jest taka opcja w warcie
usluga w pakiecie "komfort" nie ma na to zwyzek zadnych ! usluga na pojazdy do 10 lat
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Temat przeczytałem i to że w warcie można to wiem ale mi chodzi o to czy w PZU można?
czy pani była niedoinformowana czy miała racje.![]()
Quattro 165KM
Dokladnie to jest tak, ze nowa osoba, ktora pierwszy raz ubezpiecza sie w AXA moze dostac 50zl(OC) lub 100zl(OC+AC) znizki. Wystarczy sie powolac na nr polisy osoby tam ubezpieczonej. Moze to byc moj nr: BA/1456769/00Ja niestety o tej mozliwosci dowiedzialem sie za pozno:/ Osoba ktorej nr podacie zyskuje bon na zakupy.
witam. z końcem września kończy mi się OC w Hestii. Jestem właścicielem auta, wiek poniżej 25 lat i nie mam żadnych zniżek, ale jako współwłaściciela dopisałem osobę, która ma ponad 25 lat i max 60% zniżki. Z uwagi na to że jest to moje pierwsze ubezpieczenie, to chciałbym znaleźć tanią polise. Słyszałem że podobno w TUWie można ustanowić użytkownikiem auta tą osobe, która ma max zniżek i wtedy polisa jest tania i na mnie również idą już zniżki. Nie wiem czy faktycznie jest tak na pewno. Może już ktoś miał z tym styczność? Proszę o jakieś podpowiedzi. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Jesteś w takiej samej sytuacji jak ja byłem. Popytaj w HDI. Dokładnej ceny OC Ci nie potrafię podać, bo mam pakiet OC+AC+mieszkanie, żeby było jak najtaniej. HDI wybrałem dlatego, bo zwyżkę za wiek dostaje się tylko na 1 rok. Po pierwszym roku bezszkodowej jazdy już nie liczą zwyżki i jeśli dobrze pamiętam za ten pierwszy rok już jest liczona zniżka 10%. W innych ubezpieczalniach z tego co się orientowałem nadwyżka za wiek jest do określonego roku życia najczęściej chyba 26. Z racji tego, że brałem pakiet zwyżkę policzoną miałem tylko za OC, a AC już bez zwyżki.
przede wszystkim podzwon po directach, albo użyj kalkulatorów które są na ich stronach. Dobrze zrobiłeś dopisując współwłaściciela, będzie niższa składka. Ale np. w linku zwyżkę za wiek masz tylko do 24roku życia (a to przeciez +50%), jeżeli wybierasz oc to patrz tylko na cenę bo oc jest dla poszkodowanego nie kierowcy. Sam 3 tygodnie temu ubezpieczałem samochód i nie było problemów. Napisz co znalazłeś![]()
dzisiaj odwiedziłem placówke Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych i dostałem kalkulacje na polise OC z NNW. W Hestii, Link 4 i w większości pozostałych firm ubezpieczeniowych przy mojej zwyżce za wiek polisa miała kosztować min. 800 zł/rok. W TUWie zaproponowali mi polise CO z NNW z 615zł/rok. Jednak jeśli ubezpiecze u nich np. komputery w moim domu na wypadek przepięcia za 50 zł/rok, to moja polisa OC będzie kosztowała 445 zł/rok. Czyli w sumie będę miał ubezpieczenie za 500 zł samochodu i komputerów w chacieodpowiada mi takie rozwiązanie. Pozdrawiam i dzięki za porady
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)