Strona 27 z 86 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 261 do 270 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

pablo_85's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Ostrowiec/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mizar Pokaż post
    Czyli w sumie będę miał ubezpieczenie za 500 zł samochodu i komputerów w chacie
    Mialem podobna sytuacje do Ciebie, ja mam ponizej 25lat i bylo to pierwsze moje ubezpieczenie, druga osoba w wieku 50lat i 60% znizki.
    Najtaniej wyszlo mi w Axa Direct. Zaplacilem za ubezpieczenie 401zl, a zaplacilbym 351zl gdybym wiedzial o tej promocji, o ktorej pisalem we wczesniejszym poscie. Tak wiec jezeli zalezy Ci na kasie to policz sobie swoja skladke w ich kalkulatorze.
    Pozdro

L@mberT's Avatar
    Data dołączenia
    May 2007
    Miasto
    Auto
    OOOO
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

panowie apowiedzcie mi jedną rzecz ... mam OC w PZU do 12 września dziś jest poniedziałek 14 września ... da radę wypowiedziec umowę w tym PZU ?? bo chce zmienić ubezpieczyciela a przegapiłem date ehhh :/ doszły mnie słuchy ze juz jak to sie mówi "po ptokach" ... ma ktoś może info na ten temat ?

Hunter's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Łódź
    Auto
    SKODA
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Niestety już po ptokach
    Jeżeli chcesz zrezygnować z usług dotychczasowej firmy ubezpieczeniowej i wykupić umowę OC samochodu w innym towarzystwie powinieneś, najpóźniej na jeden dzień przed upływem aktualnego okresu ubezpieczenia, powiadomić na piśmie ubezpieczyciela o jej wypowiedzeniu.
    Jeśli wypowiedzenie umowy OC nie zostanie złożone na czas to umowa ubezpieczenia będzie automatycznie przedłużona na kolejne 12 miesięcy. Umowa OC nie wznowi się automatycznie jeśli nie opłaciłeś w całej składki za mijający okres. W takiej sytuacji rezygnacja z OC nie będzie potrzebna i niezależnie czy złożysz wypowiedzenie czy też nie, umowa ubezpieczenia OC samochodu wygaśnie. Najpewniejszym sposobem skutecznego wypowiedzenia umowy OC jest dostarczenie wypowiedzenia osobiście do oddziału ubezpieczyciela. Wtedy też warto zabrać zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia, które będzie potrzebne przy zawieraniu umowy z nowym ubezpieczycielem. Dzięki temu zdobyte zniżki zostaną uwzględnione przy naliczaniu składki. Brak tego zaświadczenia może spowodować zwyżkę składki.
    (źródło; http://motofinanse.pl/wypowiedzenie-umowy_oc)

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

L@mberT, jeśli Cię to pocieszy, to powiem Ci tak że PZU jako jedno z nielicznych (chyba w sumie oni i coś jeszcze) oddaje kasę za NOWE części (czyli nie liczy amortyzacji);

też mam w PZU i wcale nie chwalę i nie bronię tego ubezpieczyciela bo mi policzyli w tym roku więcej jak w ubiegłym a auto o 10 tys. wg eurotaxu tańsze, ale co by nie mówić to w/w szczegół jest sporą zaletą tej firmy...
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

massiwo's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Boga
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

pytanko mam, czy pzu w standardzie ubezpieczenia ma taka opcje, ze kierujacy pojazderm moze miec ponizej 25roku zycia? czy jest to obarczone dodatkowa oplata?
    bo wydaje mi sie, ze wlasnie pzu nie patrz na wiek kierujacego... :/
    chcesz to mnie oceń i wystaw mi stopień
    idąc tym tropem zmierzasz do piekła
    byłeś tam? nie kłam bo bluźnisz...

kaska777's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Tczew
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 AXW
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Mam pytanie o ubezpieczenie OC i proszę o pomoc jeśli ktoś wie. Wykupiłam polisę OC i była szkoda z mojej winy. Auto w momencie szkody prowadził młody kierowca (20 lat, prawko od roku). Nie posiadam AC ale poszkodowany będzie zgłaszał roszczenie z mojego ubezpieczenia. Czy firma ubezpieczeniowa może mnie obciążyć jakimiś kosztami za to, że pojazd był prowadzony przez młodego kierowcę? Dodam, że przy zawarciu ubezpieczenia pytano się mnie czy pojazdem będzie kierowała osoba o tzw. zwiększonym ryzyku (czyli posiadająca prawko od niedawna). Wiem tylko, że z AC to by sobie potrącili a z OC jak jest? Pozdrawiam

L@mberT's Avatar
    Data dołączenia
    May 2007
    Miasto
    Auto
    OOOO
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

massiwo - PZU nalicza wzwyze za wiek poniżej 25 roku- ile ona wynosi nie wiem ...

kaska777 - wydaje mi sie ze nie, bo moj znajomy ma auto na żone bo ona ma żniki w ubezpieczalni, buchnął i nic nie płacił, poszo wszystko z polisy

massiwo's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Boga
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

L@mberT ale wydaje mi sie, ze w pzu wlasnie wzwyzka jest juz wliczona w cene, czy jest to dodatkowa opcja o ktora nalezy prosic?
    chcesz to mnie oceń i wystaw mi stopień
    idąc tym tropem zmierzasz do piekła
    byłeś tam? nie kłam bo bluźnisz...

fray_nml's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Nowe Miasto Lubawskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Co do sprawy kaska777... To potrącają przy wypłaceniu odszkodowania AC chyba tak było ze mniejsza sumę się dostawało jeśli by to młody kierujący a się tego nie zgłaszało ale na 100% nie wiem....

No właśnie ja mam AC w PZU bo jak "coś" stawiam do serwisu i mnie kila Pełen koszt naprawy
    Act A Fool

TeeVar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    ???
    Auto
    0000
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez massiwo Pokaż post
    L@mberT ale wydaje mi sie, ze w pzu wlasnie wzwyzka jest juz wliczona w cene, czy jest to dodatkowa opcja o ktora nalezy prosic?
    PZU dolicza % do ubezpieczenia tylko wtedy jezeli wsrod osob ubezpieczajacych jest ktos ponizej 25 lat i tak jest chyba we wszystkich firmach. Roznica jest tylko do jakiego wieku naliczaja.
    Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.

Strona 27 z 86 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania