a czy zasilacz 7.5 V da rade to ogrzac ??
a czy zasilacz 7.5 V da rade to ogrzac ??
|
mam to lusterko podlaczone juz kilka minut pod ten zasilacz 7.5V i nic sie nie nagrzalo... wiiec chyba jednak ta mata jest walnieta...
gawrone, bardziej ważne jest nie napięcie, ale amperarz. Jak to taki domowy zasilacz, to pewnie ma z 300 mA, tym to sie nie nagrzeje.... Zrób inaczej. Podłącz ta matę po tej stronie gdzie Ci działa, jak nie zadziała to znaczy, że to wina maty. Jak zadziała, to znaczy, że masz coś nie tak z instalacją po lewej stronie.
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
witam!
czy ma ktos moze dostęp do samych termoregulatorów?
przepalił mi sie a nie dokońca chce wymieniac komplet jak nie trzeba.![]()
Witam dolacze sie. W lusterku kable do grzania sa czarne i cienkie. Jak otworzylem na przednim slupku dostep do kostki to okazalo sie ze takich kabli tam niema. Wiec chyba w drzwiach jest jeszcze jakas kostka ale niestety nie moge jej zlokalizowac bo wszystko jest owiniete tasma. Ma ktos moze schemat.Dodam ze napiecia niestety nie mam.. auto polift 2002
przewody do pewnego momentu(kostki) sa czarne a na wyjsciu z kostki beda mialy juz inny kolor sam sie przejechalem ale na glosnikach w boczku byl inny kolor a na wyjsciu z kostki jeszcze inny tak wiec musisz dobrze sie przyjrzec bo one tam musza byc
Who I am? I am a the Champion.
A ja troszkę inny temat związany z lusterkami. PROSZĘ O POMOC
W oznaczeniu mojego autka jest kod 6XD, czyli boczne lusterka: elektrycznie sterowane i podgrzewane. Moje pytanie brzmi, jak rozpoznać teraz czy one się włączają z tylną szybą czy poniżej 5 stopni? Bo nie grzeją ani tak ani tak... Jak to sprawdzić?
Z tego co pamietam to przy wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby.Jak sprawdzic?- demontaz lusterka, miernik w raczke i lecisz czy dochodzi napiecie.Ewetualnie bezpiecznik sprawdz od ogrzewania tynej szyby mozliwe ze sie przepalil(nie ma wogule ogrzewania) aczkolwiek styki miedzy wkladem a zasilaniem nie stykaja sie badz jeden z przewodow sie wysunol tak bylo u mnie.Pozdrawiam
w niektorych modelach poliftowych jest wlacznik termiczny
Ostatnio edytowany przez marcinos80 - 20-09-09 o 11:45
a nie prosciej jest wlaczyc pogrzewanie tylnej szyby?jezeli masz wlacznik termiczny to po demontazu szkla powinno byc napiecie w jednym przewodzie tak jak pisal kolega nizej.byc moze przewody sa doprowadzone tylko do lusterek a w slupku nigdzie nie prowadza.moze byc tez tak ze nie masz wogole mat grzewczych albo sa przepalone,mozliwosci jest kilka i musisz sprawdzic kazda po kolei
Who I am? I am a the Champion.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)