Strona 32 z 86 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 311 do 320 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

mihau's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Trójmiasto
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny Aviva AXA PZU?

Może ktoś jest mi w stanie poradzić. Zrobiłem wycenę OC+AC+NNW+Assistance w 5ciu różnych ubezpieczalniach (Generalli, PZU, Allianz, Aviva, Liberty Direct). Spośród tych wybrałem oczywiście 3 najtańsze. Kolejno
    PZU 1750zł
    Aviva 1405zł
    AXA 1230zł
    Teraz pytanie, czy zainwestować więcej w pewną firmę. Z tego co pisała Dorotka, tylko PZU należy do grona ubezpieczalni zaufanych i w pełni wiarygodnych. Czy wybrać najtańsze rozwiązanie w ubezpieczalni, o której krąży wiele niepochlebnych opinii w internecie. A może wybrać ofertę środka w firmie, w której miałem od tej pory ubezpieczoną poprzednią A3 (korzystałem tylko z usługi assistance, ale wszystko przebiegło bezproblemowo).

Byłbym wdzięczny za wasze opinię oraz doświadczenia negatywne lub pozytywne związane z wyżej wymienionymi TU.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

wojtekrgce's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Gorlice
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T BAM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mihau Pokaż post
    Może ktoś jest mi w stanie poradzić. Zrobiłem wycenę OC+AC+NNW+Assistance w 5ciu różnych ubezpieczalniach (Generalli, PZU, Allianz, Aviva, Liberty Direct). Spośród tych wybrałem oczywiście 3 najtańsze. Kolejno
    PZU 1750zł
    Aviva 1405zł
    AXA 1230zł
    Teraz pytanie, czy zainwestować więcej w pewną firmę. Z tego co pisała Dorotka, tylko PZU należy do grona ubezpieczalni zaufanych i w pełni wiarygodnych. Czy wybrać najtańsze rozwiązanie w ubezpieczalni, o której krąży wiele niepochlebnych opinii w internecie. A może wybrać ofertę środka w firmie, w której miałem od tej pory ubezpieczoną poprzednią A3 (korzystałem tylko z usługi assistance, ale wszystko przebiegło bezproblemowo).

Byłbym wdzięczny za wasze opinię oraz doświadczenia negatywne lub pozytywne związane z wyżej wymienionymi TU.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

jeżeli nie przeszkadza Ci to, ze PZU jest 500zł droższe to wybierz PZU.

mihau's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Trójmiasto
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Gdyby to była różnica rzędu 100-150zł, to bym się nawet nie zastanawiał, ale w tym wypadku do jednak jest znacząca kwota, dlatego chciałem wiedzieć, czy rzeczywiście akurat z ubezpieczeniami direct jest problem z wypłatą, czy jest tak z każdą ubezpieczalnią, a to czy wypłacają szybko i pełna wartość zależy od kokretnego przypadku, a nie ubezpieczalni. Bo jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

jeśli w tych cenach i ofertach co podałeś, biorąc pod uwagę brak amortyzacji części w przypadku stłuczki (dostępne tylko w PZU i Hestii bodajże), to ja bym brał właśnie PZU
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Moim zdaniem w tym przypadku różnice są niewielkie. Gdy ja rok temu robiłam wycenę dla siebie, pełny pakiet w CU Direct (obecnie Aviva) kosztował 2100 zł, a w PZU ponad 4000 zł. Gdyby różnica wynosiła 500 zł, to z całą pewnością wybrałabym PZU - w razie naprawy z AC masz najwięcej szans na korzystną dla Ciebie wycenę i rozstrzygnięcie. A jeśli chcesz jeszcze trochę zaoszczędzić, to OC wykup w innej ubezpieczalni - tam, gdzie będzie najtaniej. Przecież w razie czego to i tak nie Twój problem
    Ostatnio edytowany przez monik - 07-10-09 o 10:39
    Best ET: 14.764@1/4mile

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez monik Pokaż post
    OC wykup w innej ubezpieczalni - tam, gdzie będzie najtaniej. Przecież w razie czego to i tak nie Twój problem
    i tak i nie , proponuje przeczytac wyjasnienia Arielki :

http://a3-club.net/forum/showthread....839#post434839
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

aha, zatem cofam swoją radę. nawet nie wiedziałam o czymś takim, jak roszczenie regresowe.
    czy ktoś mógłby bardziej rozwinąć ten temat, gdyż zacytowaną wypowiedź arielki nie do końca rozumiem? kiedy jest mowa o tych "extreme" przypadkach i czy to oznacza, że sprawca musi wypłacić poszkodowanemu całą kwotę odszkodowania? nigdy w życiu ani ja, ani moi znajomi, nie spotkali się z czymś takim.

Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    wawa
    Auto
    Audii
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Zainteresuj się jeszcze gdzie indziej bo mogą tam być w ogóle niższe składki. np. teraz jest promocja w link4, 20% taniej ubezpieczenie, zawsze coś. Szkoda,że ja się tam nie załapałem...

ADIwlkp's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Pyrlandia
    Auto
    Impreza WRX
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez monik Pokaż post
    aha, zatem cofam swoją radę. nawet nie wiedziałam o czymś takim, jak roszczenie regresowe.
    czy ktoś mógłby bardziej rozwinąć ten temat, gdyż zacytowaną wypowiedź arielki nie do końca rozumiem? kiedy jest mowa o tych "extreme" przypadkach i czy to oznacza, że sprawca musi wypłacić poszkodowanemu całą kwotę odszkodowania? nigdy w życiu ani ja, ani moi znajomi, nie spotkali się z czymś takim.
    regresem sciagaja w momencie kiedy nie ma odpowiedzialnosci ze strony ubezpieczyciela.
    np. jakbys spowodowala wypadek po pijanemy - to za taki wypadek TU nie odpowiada, oczywiscie wyplaca poszkodowanemu, ale sciaga cala wyplate ze sprawcy.

ale to w kazdym TU jest tak samo poniewaz OC jest regulowane przez Ustawe, a np do AC kazdy Zaklad Ubezpieczen ma swoje OWU
    Ostatnio edytowany przez ADIwlkp - 07-10-09 o 16:50
    Chcesz sprawdzić swój kosztorys z OC sprawcy czy nie został zaniżony przez TU? kontakt w linku poniżej
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...25#post1267825

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

ADI, dzięki za wyjaśnienie. a co jeśli sprawca wypadku będzie poniżej 26 roku życia, a taka osoba nie została wpisana jako osoba prowadząca auto? wtedy też ma zastosowanie owo roszczenie regresowe?

Strona 32 z 86 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania