Strona 75 z 147 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 741 do 750 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Donator Akumulator >sebek<'s Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Warszawa / Zamość
    Auto
    Laleczka CBR / A4 1.8T Q
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    67 razy

Domyślny

pers1, szukamy

kiedy temperatura na zewnatrz spada ponizej ok 5-3 stopni, sprezarka sie wylacza

Kiedy Facet mówi, że coś zrobi to to zrobi! I nie trzeba mu o tym co pół roku przypominać

tomekAGU's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    pNERA
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

sprawdz temperature zewnetrzna. klima nie wlaczy sie przy temperaturze nizszej niz 5 stopni w plusie.Jesli na liczniku masz temperature nizsza niz piec stopni to klimy nie wlaczysz jesli na dworze jest cieplej to sprawdz czujnik temperatury w przedniej dokladce zderzaka a tak wogole to jest multum tematow i wystarczy poczytac forum.Moze nawet w tym watku juz ktos o tym pisal.uzyj szukajki.
    Zbadaj w jakiej sytuacji klima sie niechce wlaczyc.Zdiagnozuj klime w trybie serwisowym jest w faq jak to ogarnac lub przeskanuj vagiem.
    Pozdro.
    O widze ze juz mnie sebek uprzedzil tak zem sie rozpisal ze pojawila sie odpowiedz przed moja
    Ostatnio edytowany przez tomekAGU - 14-10-09 o 16:44
    Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze

paweł1292's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    raz

Domyślny

witam ja mam dosyc nie typowy problem nie mam klimy mam manuala i zacieło mi sie pokretło od sterowania szyba-nogi-kabina robie 3/4 obrotu i dalej nie idzie nie chce na siłe zeby czegos nie złamac ktos ma jakies pomysły?? bede wdzieczny za pomoc
    AUDI prosty sposób na pozostanie anonimowym....

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Gliwice
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Dziękuje za szybką odpowiedź. No to się audi nie postarało bo jak klimka nie chodzi to parują mi szyby i to na potęge. Zastanawiam sie czy da się to jakoś ominąć żeby chodziła caly czas niezależnie od temp. na zewnątrz? może czujnik temp. przenieść koło silnika? Czy ktoś z Szanownych kolegów przerabiał ten temat lub próbował jakiś eksperymentów na tym polu? Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki żeby nie dublować nie sprawdzonych pomysłów.

Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Nowa Ruda
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4,294,967,295 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pers1 Pokaż post
    Dziękuje za szybką odpowiedź. No to się audi nie postarało bo jak klimka nie chodzi to parują mi szyby i to na potęge. Zastanawiam sie czy da się to jakoś ominąć żeby chodziła caly czas niezależnie od temp. na zewnątrz? może czujnik temp. przenieść koło silnika? Czy ktoś z Szanownych kolegów przerabiał ten temat lub próbował jakiś eksperymentów na tym polu? Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki żeby nie dublować nie sprawdzonych pomysłów.
    Parowanie szyb, oraz jak się tego pozbyć jest na forum opisane wiele razy. Użyj opcji szukaj

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Gliwice
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mufek Pokaż post
    Parowanie szyb, oraz jak się tego pozbyć jest na forum opisane wiele razy. Użyj opcji szukaj
    Szanowny kolego wszystko juz sprawdziłem z godnie z radami forumowiczów i dalej parują.
    Myśle że odszukam czujnik temp. zew. który podobno odpowiada za wyłanczanie kompresora klimatyzacji i go przeniosę bliżej silnika żeby temp. była w plusie. Wtedy klimka zalączy sie nawet przy -25, oczywiście po podgrzaniu sie silnika.

Czy ktoś z Szanownych kolegów orientuje się gdzie znajde ten czujnik?

Jeśli operacja się powiedzie( lub nie powiedzie) i kompresor nie ulegnie uszkodzeniu ( lub ulegnie) podziele się swoimi spostrzeżeniami na Forum.
    Dla dobra ogółu podejme ryzyko uszkodzenia klimatronika

tomekAGU's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    pNERA
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pers1 Pokaż post
    Szanowny kolego wszystko juz sprawdziłem z godnie z radami forumowiczów i dalej parują. Myśle że odszukam czujnik temp. zew. który podobno odpowiada za wyłanczanie kompresora klimatyzacji i go przeniosę bliżej silnika żeby temp. była w plusie. Wtedy klimka zalączy sie nawet przy -25, oczywiście po podgrzaniu sie silnika. Czy ktoś z Szanownych kolegów orientuje się gdzie znajde ten czujnik? Jeśli operacja się powiedzie( lub nie powiedzie) i kompresor nie ulegnie uszkodzeniu ( lub ulegnie) podziele się swoimi spostrzeżeniami na Forum. Dla dobra ogółu podejme ryzyko uszkodzenia klimatronika
    kilka postow w gore masz napisane gdzie jest czujnik.Poza tym na forum jest napisane.Wogle nie szukasz. szukaj : czujnik temperatury zewnetrznej
    Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Gliwice
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

E, Kolego szukam od kilku dni i znalazłem tylko gdzie jest czujnik temperatury zewnętrznenej wyświetlanej na komputerze . Ja nie posiadam komputera ale klimatronika i u mnie nie wyświetla się temp. Czy mam rozumieć że to ten sam czujnik?

tomekAGU's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    pNERA
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

a wogle po co Ci przenosic ten czujnik.Na co Ci klima w zimie stary.Parowanie szyb eliminujesz cieplym powietrzem.wystarczy ci nadmuch z silnika.Klimatyzacja chlodzi a nadmuch z silnika grzeje wiec co ty kombinujesz???

anioł08's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    kraków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Ja uchylam szybę
    Zimne powiietrze radzi sobie lepiej.

Ps. Dmuchaliście kiedyś na szybę

Strona 75 z 147 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania