Sam wzor mi sie nawet podoba, ale faktycznie... jasnosc tych ledow jest do dupy.
Sam wzor mi sie nawet podoba, ale faktycznie... jasnosc tych ledow jest do dupy.
|
wyglad tych lamp jest naprawde swietny, bardzo mi sie podobaja, nawet o takich myslalem, ale faktycznie te ledy to tak jakos kiepsko swieca... ciekawe czy dalo by sie wylutowac te co sa w lampie i wlutowac te super jasne... no nic trzeba bedzie poczekac troche, moze wyjdzie jakis nowy model takich lamp. Co do ceny za lampy to dosc sporo za takie mizerne swiatlo ;/
ju? nad tym my?la?em, nawet zam?wi?em na probe dwie sztuki diody 3W 105lm kolor ciep?y bia?y i ?wiec? super, ale to jeszcze nie to...
http://www.allegro.pl/item784918166_...atl_105lm.html
z soczewk? powi?kszaj?ca i w og?le...
?wiat?a dzienne jak dobrze pami?tam powinny mie? miedzy 500-800 lumen?w ( niech kto? poprawi je?li si? myl? ) 8 sztuk po 105 lm by?oby ok na stron?. Do tego pozostaje jeszcze przeka?nik, kt?ry po w??czeniu ?wiate? mijania b?dzie ?ciemnia je o 30-40 %
w tych lampach nie ma ?adnego odblasku, przez co ledy ?wiec? tylko i wy??cznie swoim ?wiat?em ( a przyda?oby si? jeszcze jakie? odbicie ) a powinno by? troszk? bardziej rozproszone...
z drugiej strony w a4 s? same diody...
nie wiem...
po g?owie chodzi mi przebudowa ori lampy bixenonowej...
z prostego powodu...
koszt zakupu lamp praktycznie ten sam, instalacja do dziennych jest, kwestia tylko pod??czenia....
ju? m?czy?em Wild? i Sikora o to jak to jest pod??czone i w obu przypadkach jest inaczej, ale dzia?a...
to ju? kwestia na inny temat, ale zg??bi? j? jak si? da...
wracaj?c...
fakt... na razie chyba pozostaje tylko czeka?...
ps. ledy w zderzaku jeszcze fajniej wygl?daj?, ale w lampach przynajmniej b?d? przemywane spryskami...
Ostatnio edytowany przez Yel0n - 24-10-09 o 11:09
Yel0n wiesz co... nie pamiętam dokładnie, ale widziałem chyba u sąsiada ledy smd które maja rozproszone światło i świeciły naprawdę dobrze... w któryś dzień go odwiedzę i zapytam, w razie czego zrobię zdjęcie i wstawię![]()
W tych lampach z foto story to chyba nawet nie samym problemem jest jasnosc tych ledow tylko ich ilosc, jakos tak malo ich i zbyt daleko od siebie, przez to nie ma efektu.
2 Fast not 2 Furious
Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage![]()
S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2
nie no ilosc diod jest ok... gdyby było ich więcej to starciłyby urok i zalatywałyby takim "wiejskim" tuningiem![]()
W zesz?ym roku kupi?em sobie depo do 8L kt?re nied?ugo pozniej sprzeda?em razem z samochodem ale po kilku miesiacach ich u?ytkowania, konkretnie po zimie lampy zacz??y p?ka? ale w taki spos?b ze na szkle pod ?wiat?o zaczyna?y pojawiac sie takie paj?czyny, cos jak rysy, nie na tyle zeby cos parowa?o ale w srodku ten plastik poprostu z daleka by?o widac jaki jest sp?kany na ca?ej d?ugosci szk?a... to tez s? depo.. kiedys mi depo polecali ale teraz bym sie zastanowil 2 razy zamiast kupic ori i odswiezyc je polerk? itp...
Yelon a powiedz nie ba?by? sie takich swie?ych lamp za spor? kase na dzien dobry rozklejac opalark?? przeciez nigdy nie da sie rozkleic lampy i z?o?yc zeby by?o jak ori... zawsze pozniej moze parowac, sylikon sie marze wszedzie gdzie popadnie jak rozgrzana na asfalcie guma do ?ucia:/kilka lamp juz rozkleja?em a to w piekarniku a to opalark? i wpad?em na najprostszy spos?b kt?ry na pewno nie przegrzeje szk?a ani obudowy...co czesto zdarza?o sie przy pracy z opalarka:/ wystarczy szk?o zanurzyc w gor?cej wodzie prawie we wrz?tku w mini wanience
i szk?o bez szarpania samo odchodzi, ale na usuwanie sylikonu z rowk?w obudowy nie wynalaz?em patentu:/moze ty masz jakies swoje sposoby?
Jak miro drapichrustda mi znowu bana to tym razem sie poddaje i nie napisze wiecej nic
![]()
Ostatnio edytowany przez kafi - 25-10-09 o 10:40
apropo...
wyglądają jak ori... fajnie pomalowane
![]()
Ostatnio edytowany przez Yel0n - 28-10-09 o 00:45
Ta pierwsza lampa wyglada kozak. Kurcze, zeby to wszystko mialo rece i nogi (i homologacje) to bym pomyslal nad czyms takim. Ale to musi byc xenon z dobrymi diodami (jasno swiecacymi). A na razie nie ma nic na rynku.
to sa te same tylko w wersji chrom
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)