Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 81 do 90 z 196

Temat: przednie lampy z LED do przedliftowego (2003-2008) 8P - repliki

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Sam wzor mi sie nawet podoba, ale faktycznie... jasnosc tych ledow jest do dupy.

Kromeczka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    okolice Krk
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC

Domyślny

wyglad tych lamp jest naprawde swietny, bardzo mi sie podobaja, nawet o takich myslalem, ale faktycznie te ledy to tak jakos kiepsko swieca... ciekawe czy dalo by sie wylutowac te co sa w lampie i wlutowac te super jasne... no nic trzeba bedzie poczekac troche, moze wyjdzie jakis nowy model takich lamp. Co do ceny za lampy to dosc sporo za takie mizerne swiatlo ;/

Yel0n's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Ford Mustang s550
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

ju? nad tym my?la?em, nawet zam?wi?em na probe dwie sztuki diody 3W 105lm kolor ciep?y bia?y i ?wiec? super, ale to jeszcze nie to...

http://www.allegro.pl/item784918166_...atl_105lm.html

z soczewk? powi?kszaj?ca i w og?le...

?wiat?a dzienne jak dobrze pami?tam powinny mie? miedzy 500-800 lumen?w ( niech kto? poprawi je?li si? myl? ) 8 sztuk po 105 lm by?oby ok na stron?. Do tego pozostaje jeszcze przeka?nik, kt?ry po w??czeniu ?wiate? mijania b?dzie ?ciemnia je o 30-40 %

w tych lampach nie ma ?adnego odblasku, przez co ledy ?wiec? tylko i wy??cznie swoim ?wiat?em ( a przyda?oby si? jeszcze jakie? odbicie ) a powinno by? troszk? bardziej rozproszone...

z drugiej strony w a4 s? same diody...

nie wiem...

po g?owie chodzi mi przebudowa ori lampy bixenonowej...

z prostego powodu...

koszt zakupu lamp praktycznie ten sam, instalacja do dziennych jest, kwestia tylko pod??czenia....

ju? m?czy?em Wild? i Sikora o to jak to jest pod??czone i w obu przypadkach jest inaczej, ale dzia?a...

to ju? kwestia na inny temat, ale zg??bi? j? jak si? da...

wracaj?c...

fakt... na razie chyba pozostaje tylko czeka?...

ps. ledy w zderzaku jeszcze fajniej wygl?daj?, ale w lampach przynajmniej b?d? przemywane spryskami...
    Ostatnio edytowany przez Yel0n - 24-10-09 o 11:09

Kromeczka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    okolice Krk
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC

Domyślny

Yel0n wiesz co... nie pamiętam dokładnie, ale widziałem chyba u sąsiada ledy smd które maja rozproszone światło i świeciły naprawdę dobrze... w któryś dzień go odwiedzę i zapytam, w razie czego zrobię zdjęcie i wstawię

Quash's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

W tych lampach z foto story to chyba nawet nie samym problemem jest jasnosc tych ledow tylko ich ilosc, jakos tak malo ich i zbyt daleko od siebie, przez to nie ma efektu.
    2 Fast not 2 Furious
    Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage
    S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
    A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2

Kromeczka's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    okolice Krk
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC

Domyślny

nie no ilosc diod jest ok... gdyby było ich więcej to starciłyby urok i zalatywałyby takim "wiejskim" tuningiem

Zbanowany
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Yel0n Pokaż post
    ju? nad tym my?la?em, nawet zam?wi?em na probe dwie sztuki diody 3W 105lm kolor ciep?y bia?y i ?wiec? super, ale to jeszcze nie to...

http://www.allegro.pl/item784918166_...atl_105lm.html

z soczewk? powi?kszaj?ca i w og?le...

?wiat?a dzienne jak dobrze pami?tam powinny mie? miedzy 500-800 lumen?w ( niech kto? poprawi je?li si? myl? ) 8 sztuk po 105 lm by?oby ok na stron?. Do tego pozostaje jeszcze przeka?nik, kt?ry po w??czeniu ?wiate? mijania b?dzie ?ciemnia je o 30-40 %

w tych lampach nie ma ?adnego odblasku, przez co ledy ?wiec? tylko i wy??cznie swoim ?wiat?em ( a przyda?oby si? jeszcze jakie? odbicie ) a powinno by? troszk? bardziej rozproszone...

z drugiej strony w a4 s? same diody...

nie wiem...

po g?owie chodzi mi przebudowa ori lampy bixenonowej...

z prostego powodu...

koszt zakupu lamp praktycznie ten sam, instalacja do dziennych jest, kwestia tylko pod??czenia....

ju? m?czy?em Wild? i Sikora o to jak to jest pod??czone i w obu przypadkach jest inaczej, ale dzia?a...

to ju? kwestia na inny temat, ale zg??bi? j? jak si? da...

wracaj?c...

fakt... na razie chyba pozostaje tylko czeka?...

ps. ledy w zderzaku jeszcze fajniej wygl?daj?, ale w lampach przynajmniej b?d? przemywane spryskami...
    W zesz?ym roku kupi?em sobie depo do 8L kt?re nied?ugo pozniej sprzeda?em razem z samochodem ale po kilku miesiacach ich u?ytkowania, konkretnie po zimie lampy zacz??y p?ka? ale w taki spos?b ze na szkle pod ?wiat?o zaczyna?y pojawiac sie takie paj?czyny, cos jak rysy, nie na tyle zeby cos parowa?o ale w srodku ten plastik poprostu z daleka by?o widac jaki jest sp?kany na ca?ej d?ugosci szk?a... to tez s? depo.. kiedys mi depo polecali ale teraz bym sie zastanowil 2 razy zamiast kupic ori i odswiezyc je polerk? itp...
    Yelon a powiedz nie ba?by? sie takich swie?ych lamp za spor? kase na dzien dobry rozklejac opalark?? przeciez nigdy nie da sie rozkleic lampy i z?o?yc zeby by?o jak ori... zawsze pozniej moze parowac, sylikon sie marze wszedzie gdzie popadnie jak rozgrzana na asfalcie guma do ?ucia:/kilka lamp juz rozkleja?em a to w piekarniku a to opalark? i wpad?em na najprostszy spos?b kt?ry na pewno nie przegrzeje szk?a ani obudowy... co czesto zdarza?o sie przy pracy z opalarka:/ wystarczy szk?o zanurzyc w gor?cej wodzie prawie we wrz?tku w mini waniencei szk?o bez szarpania samo odchodzi, ale na usuwanie sylikonu z rowk?w obudowy nie wynalaz?em patentu:/moze ty masz jakies swoje sposoby?
    Jak miro drapichrust da mi znowu bana to tym razem sie poddaje i nie napisze wiecej nic
    Ostatnio edytowany przez kafi - 25-10-09 o 10:40

Yel0n's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Ford Mustang s550
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

apropo...

wyglądają jak ori... fajnie pomalowane

Ostatnio edytowany przez Yel0n - 28-10-09 o 00:45

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Ta pierwsza lampa wyglada kozak. Kurcze, zeby to wszystko mialo rece i nogi (i homologacje) to bym pomyslal nad czyms takim. Ale to musi byc xenon z dobrymi diodami (jasno swiecacymi). A na razie nie ma nic na rynku.

Yel0n's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Ford Mustang s550
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

to sa te same tylko w wersji chrom

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania