Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 71 do 80 z 220

Temat: Zmiana radia chorus na concert

Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez lookas Pokaż post
    Tak jak Miro powiedział w Krakoiwe można to zrobić u http://katalog.pf.pl/Krak%C3%B3w/Aut...B7870-m19.html

mam polifta 2001 ambition z fiss i wygląda na to iż moje auto ma cana ale zostało kupione z radiem bez wejścia na can
    chłopaki podpieli mi cana do radia pozmieniali ustawienia vag-iem i smiga:
    świeci, grają wszystkie głośniki, włancza się z zapłonem i co najlepsze wyświetla na fis
    koszt ok 100zł
    trza podprowadzić dwa kable od zegarów do radia i pozmieniać ustawienia vagiem
    A może ktoś wie gdzie w Poznaniu znajdzie się człowiek/firma znająca się na rzeczy? Nie za bardzo uśmiecha mi sie by ktoś uczył sie na moim aucie jak to zrobić, a dotychczasowe miny i reakcje elektryków/mechaników u których przedstawiałem sprawe nie wróżyły żadnych rewelacji.

Z góry dzięki!

Pozdrawiam

bart_and's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Gryfino/Szczecin
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny Odkopuje temat

Po przeczytaniu waszych wypowiedzi wnioskuje ze:
    - jesli mam A3 z rocznika 99 APF i radio kasetowe Chours tzn ze nie mam Cana podprowadzonego pod radio?
    - jesli chcem wymienic radio na Concert II to mam dwie opcje: albo kupuje na allegro emulator Can albo daje samochod do dobrego elektronika i on mi doprowadzi kabelki do radia?

A czy moge zalozmy ze bez tego Cana czymkolwiek on/to jest zamontowac radio inne nie oryginalne (Alpina, Clarion) bez zadnych lutowan kabelkow i bez dokupywania emulatorów? Chodzi o to zeby podlaczyc je pod oryginalne glosniki i sub?

Jesli sie myle w moich powyzszych wnioskach prosze mnnie poprawic.
    Pozdrawiam

Yel0n's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Ford Mustang s550
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez bart_and Pokaż post
    zamontowac radio inne nie oryginalne (Alpina, Clarion) bez zadnych lutowan kabelkow i bez dokupywania emulatorów? zeby podlaczyc je pod oryginalne glosniki i sub?
    nie ma takiej mozliwości

możesz sobie podłączyć radio inne niz fabryczne bez lutowania/kombinowania, ale tył i sub grać nie będzie.

może jakiś Blaupunkt, ale tego już pewny nie jestem

"problem" leży w tym i iz w fabrycznym radiu głośniki przód działają z klasycznej kostki iso, natomiast tylne z subem oraz zasilanie wzmacniacza wychodzi z mniejszych kostek które znajdują się nad iso
    Ostatnio edytowany przez Yel0n - 24-11-09 o 12:25

4. Podziękowania dla Yel0n za pomoc w problemie

bart_and (24-11-09)

Boski's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    BMW E60
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Dobra chłopaki , kupiłem radyjko concert 2 i teraz chce je zamontować. Miałem poprzednio concert 1 wszystko działało jak należy tzn, podświetlenie, info na fisie itp. Pytanie czy teraz jak podłącze nowe to też wszystko będzie działało? Skoro poprzednio było ok to chyba jakiś CAN był ?

jaczek7's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    łódź k/DOBRONIA
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Na 90% nie bedzie działało
    ET: I OP-2008 17,17 / II OP-2009 r. 15,64 / III OP-2010 r.15,33 / IV OP-2011r. 15,27 / V OP-2012r. 14,56/ Spot 2014 Konstantynów / 2015 10 URODZINY

A3--> A4--> A5-- > i nastała era SUV ... czarny i biały

Boski's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    BMW E60
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

W takim razie co jest potrzebne aby wszystko działało?

Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Boski Pokaż post
    W takim razie co jest potrzebne aby wszystko działało?
    Sorry za dosadność ale to już jest szczyt lenistwa i bezczelności żeby nie chciało Ci sie przeczytać tematu w którym sam piszesz. Wszystko jest opisane.
    Amen

Boski's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    BMW E60
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marcel83 Pokaż post
    Sorry za dosadność ale to już jest szczyt lenistwa i bezczelności żeby nie chciało Ci sie przeczytać tematu w którym sam piszesz. Wszystko jest opisane.
    Amen
    A mnie sie zdaje że jednak nie, czytałem temat i nie znalazłem. Skoro u siebie wcześniej i RDS na fisie i wszystko działało to raczej CAN musiał być zamontowany. Przeczytałem cały temat 2 razy, niestety nie ma nic jasno napisane. Skoro wczesniej miałem info na fisie to czy teraz też mogę mieć? Czy nawet po kupnie CANA nie mam co liczyć na to że info na FISa wróci
    marcel83 skoro nie pomagasz to raczej nie ty jesteś od zwracania uwagi. Także dzięki za pomoc ale nie trafiona
    Dodano:
    Sorry że post pod postem ale nie mogłem edytować. Jeszcze jedna sprawa bo ciężko łapie . W swoim aucie mam concert I ale ma on walnięty tuner. Czy jak zmienie na radio na inne concert I bądź jakieś nie fabryczneto też nie będę miał info na fisie?Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale na fisie mam też nawigacje fabryczną.
    Ostatnio edytowany przez Boski - 13-12-09 o 10:06 Powód: Automatyczne łączenie postów

jerzu's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi A3 8Y
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    70 razy

Domyślny

AGU na pewno nie ma CAN'a to po pierwsze, co do info na fisie to jest to na pewno jakiś kabel pociągnięty od radia do zegarów, skoro masz to teraz w kostce to można przypuszcać że na nowym radiu będzie to samo. Jedyne co Ci zostało to sprawdzić czy się da Adapter CAN'a podłączysz i radio będzie działało

Boski's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    BMW E60
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

OK, dzięki za odpowiedź. Czy jest szansa na info na fisie ale CAN i tak musze kupić

Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania