Hmm a sprawdzałeś miernikiem czy jakaś próbówką czy dochodzi prąd do żarówki? Możliwe, że po prostu styku nie ma w uchwycie żarówki... Spróbuj sprawdzić czy jest tam prąd, a jak jest to musisz podoginać uchwyty![]()
Hmm a sprawdzałeś miernikiem czy jakaś próbówką czy dochodzi prąd do żarówki? Możliwe, że po prostu styku nie ma w uchwycie żarówki... Spróbuj sprawdzić czy jest tam prąd, a jak jest to musisz podoginać uchwyty![]()
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
|
mam ten sam problem :/ za pierwszym razem wyjalem bezpiecznik zeby sprawdzic czy nie jest przepalony, wsadzilem go ponaciskalem pedal hamulca i swiatla dzialaly.a dzisiaj znowu to samo :/ naciskam stop i nie swieci... bezpiecznik w 100% jest sprawny
problem ustapil jak poruszalem ten caly czujnik) ciekaw jestem na jak dlugo??zobaczymy..
okazalo sie ze trzeba bylo wymienic czujnik..koszt naprawy to smieszne pieniadze,przynajmniej klopot z glowy![]()
klopot z glowy to raz i smieszna kasa za takie malenstwo a mozna niezlego strzala w tyl dostac szczegolnie zima jak nie widac ze sobie pohamowujesz![]()
Czujnik można samemu naprawić. Wystarczy się schylić i pomiędzy osłoną a pedałem hamulca, złapać go w dwa palce, przekręcić i wyciągnąć. Potem otwierasz, czyścisz alko styki wyciskając maksymalnie ten cycek ze środka (ewentualnie przemywasz całość gorącą wodą pod ciśnieniem) suszysz, składasz i działa. 20 min roboty, 0 PLN, radość że sam coś zrobiłeś.
nie tak do konca koledzy ,,mozna go naprawic i on bedzie dzialal prawidlowo jednak pokazywal bedzie bład ,tak ja mialem ,chcialem sam naprawic i tez czyscilem suszylem nawet szlifowalem,dzialanie jego wrocilo do normy bylo ok,wlaczenie i wylaczenie swiatel prawidlowe,,ale widocznie zmienila sie jego rezystancja i komp odczytywal to jako uszkodzenie..
nie ma takiej możliwości aby pokazywało błąd czujnika skoro jest prawidłowo naprawiony, zasada jest taka, że styki na platynkach muszą się jednakowo zwierać i rozwierać i jak tak będzie to nie ma prawa pokazywać błędu, następna sprawa to sterownik w tym czujniku nie mierzy żadnej rezystancji - otrzymuje tylko info o otwartym lub zamkniętym obwodzie styków F7 i F47 tego czujnika.
no to nie wiem mi po naprawie pokazywal blad po wymianie wszystko jest ok
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)