Strona 24 z 152 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 231 do 240 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

kodowac trzeba zeby pilot działał.

Możliwe, że pilot ze scyzoryka masz do jakiegoś innego modułu od centralnego takiego jak mozna kupic na allegro. Może on padł i dlatego nic nie działa. Tzreba poszukać.

Co do kodowania to jednym kluczykiem nic nie zrobisz, chyba ze masz moze ten plastikowy
    Ostatnio edytowany przez Grabek - 28-12-09 o 19:02
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

VinCe1.8T's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Marki
    Auto
    B7 3.0 TDI
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

chyba ze przełożysz sam wirnik a elektronika pozostanie stara to wtedy nie bedziesz nic kodował. przechodziłem przez to tydzień temu

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

no tak z tym że wirnik jest cały a widocznie elektronika padła, a kluczyk mam oryginalny scyzoryk hmm, a moge dorobić sobie zwykły kluczyk tylko zeby przekrecic zapłon (taki bez immo) i wtedy w drzwiach krecic tym ori zeby go zakodowac czy ten w stacyjce tez musi byc z immo ?

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Witam ponownie.
    No to bedzie tak: troche grzebałem z tą pompką, czyściłem styki w kostce i wogole, kiedy siedziałem w samochodzie to po otwarciu drzwi pasażera na Fis-ie pojawia się ikona o otwartych drzwiach pasażera Oraz (i co najlepsze) Kierowcy, kiedy w tym momencie zapale lampke w podsufitce to na Fisie (zamykają) się drzwi kierowcy i tak na zmiane jak gasze swiatełko drzwi sie otwierają, zapalam swiatełko drzwi sie zamykają ;/ przy kazdej zmianie stanu rzeczy słychać pstryknięcie gdzieś pod deską rozdzielcza, moim skromnym zdaniem dochodze do wniosku ze bedzie to głupie zwarcie tylko ze nie wiem gdzie jak i skąd sie wzięło, możliwe ze zwarcia już wogole nie ma a pozostał błąd który trzeba skasować by całośc powróciła do normy (wyczytałem na forum) chetnie bym odłączył aku ale nie mam kodu do radia więc już mnie to ciśnienie troche podniosło więc chyba zdecyduje sie na zakup Vag Com ehh przez ostatnie kilkadziesiąt godzin przerobiłem już możliwośc zakupu nowej pompki do centralnego, do tego możliwośc dorobienia kluczyka by całośc ładnie zaprogramować a teraz kupuje Vaga... ciekawe czym jeszcze zadziwi mnie ten Mijający Zakichany rok 2009 pzdr. ;]

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

zeby zakodować kluczyk wystarczy drugi nawet plastikowy
    ja plastikowym przekręcałem zamek w drzwiach jak kodowałem pilot, który w tym czasie był w stacyjce i do tej pory działa
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

Stacho's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Radzionków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    no tak z tym że wirnik jest cały a widocznie elektronika padła, a kluczyk mam oryginalny scyzoryk hmm, a moge dorobić sobie zwykły kluczyk tylko zeby przekrecic zapłon (taki bez immo) i wtedy w drzwiach krecic tym ori zeby go zakodowac czy ten w stacyjce tez musi byc z immo ?
    Musisz mieć swój oryginalny scyzoryk + dorobiony grot. I robisz tak: rozdzielasz swój scyzoryk na pół. Wkładasz ta (1 czesc) z transponderem -(immo) do stacyjki i włączasz zapłon. Wychodzisz z auta zamykasz drzwi. Tym dorobionym grotem przekrecasz wkładke zamka aby drzwi sie zablokowały wyjmujesz go a potem przyciskasz (drugą częscia kluczyka) -pilotem na otwieranie drzwi i juz zrobione. Koszt dokobienia grota w marketach to około 30zł. Powodzenia

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

no właśnie wiem bo czytałem temat w którym sie wypowiadałeś, więc wychodzi na to ze wystarczy dorobić u zwykłego ziomka w Tesco Kluczyk za 30 zł tylko zeby przekrecić go w stacyjce i ten właściwy można zaprogramować hmm jakieś światełko nadziei jest zawsze 500 zł do przodu zostaje jeszcze jakieś 500

Stacho's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Radzionków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Zle mnie zrozumiałes. Tym dorobionym musisz zamknać drzwi przekręcając wkładke zamka. A w stacyjce musisz miec oryginał razem z immo. Jak chcesz to moge podac ci moj tel to i ci wszystko wytłumacze po koleji. PS widze ze ty masz ASZ-a czyli po lifcie. Nie jestem pewny na 100% ale tych modeli nie programuje sie recznie tylko vagiem. W dodatku jestes z moich okolic to moge ci polecic kolesia z Bytomia ktory jest dobry w te klocki.
    Ostatnio edytowany przez Stacho - 28-12-09 o 23:27

9. Podziękowania dla Stacho za pomoc w problemie

etanol (28-12-09)

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

spoko chyba rozumiem o co chodzi powiedz mi tylko czy jak rozłoże kluczyk na dwie czesci to przy grocie zostanie transponder i w drugiej czesci bede miał bateryjke zeby pilot funkcjonował dobrze rozumuje?

P.s. jeśli możesz to daj na priva namiary na tego gościa i napisz mi czy zajmuje sie strichte kluczykami czy ogólnie instalacjami w samochodach
    Ostatnio edytowany przez etanol - 28-12-09 o 23:30

Stacho's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Radzionków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Dokładnie tak. Przy grocie jest transponder, a w drugiej czesci jest pilot z bateria. Namiary juz podalem na priv.

Strona 24 z 152 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania