|
Tak, tak działa ESP, nasze ESP jest już trochę nowsze i może przyhamować więcej niż jedno koło, do 3 nawet o ile się nie mylę.
Obejrzyj
Czyli nie mam czego się bać...a już myślałem że coś jest nie tak...miałem wrażenie jakby coś od rozprzęgania poszło...raz się ślizga i słychać taki specyficzny gładki dzwięk a czesem złapie i zazgrzyta...No ale skoro to normalne to moje obawy znikły![]()
tez tak mam i co najciekawsze przy wyłączonym ESP tez tak sie dzieje , niech mi ktos wyjasni dlaczego tak sie dzieje i to akurat wlasnie przy prawym przednim kole , bo wczesniej tego nie bylo a teraz wystepuje taki objaw coraz czesciejcaly czas przekonany bylem ze to przegub ale teraz to juz nie wiem o co chodzi
![]()
Szybkie pytanie - czy jak nie na konsoli nie ma przycisku "esp off" to w 8L zawsze oznacza to, że tego systemu nie ma? Ew. jaki kod wyposażenia ma ESP? 1AHL to u mnie EDL czyli![]()
Czy jeżeli nie ma jednego z tych kodów to znaczy, że nie ma ani ASR ani ESP:
1AJ =System ABS, elektr. blokada mech. różn. EDS, regul napędu ASR
1AT= System ABS, elektr. blokada mech. różn. EDS, regul napędu ASR ukł. Stab. ESP
w polifcie masz przycisk ESP jesli niema tego systemu to przycisku tez niemajak jest w przedlifcie to nie wiem
Witam!A ja mam panowie taki problem,mechanik wymontował mi oba czujniki ESP-g200 i g202,powiedział,że oba są padnięte-wszystko okej ale mam problem z numerem tego czujnika g202 bo są na nim dwa numery 1j1 907 637 b,1j0 907 657 b-panowie nie wiem na którym się wzorować...mam audi z 2001 roku 1.9 TDi numer silnika ASZ,proszę o pomoc
Witam,
Robiłem sobie ostatnio w s3 zbieżność, po czym pojawił mi się dziwny problem z kontrolą trakcji. System załącza się bez sensu przy prędkości ok. 35-45km/h przy pokonywaniu zakrętów ok 90*. Przy mniejszych i większych prędkościach nie. Nie używa ABSu. Jedynie sterując przepustnicą wyhamowuje mi auto. Nie jest to pojedynczy incydent, bo nawet w mieście przy jeździe na rondach ludzie mi prawie wjeżdżają w dupę, do tego stopnia wytraca prędkość. Przy wyłączonym ESP objawów brak, poślizgu przy tych prędkościach też
U mechanika samochód podpięty pod kompa, żadnych błędów. Autko po prostu myśli, że jestem w poślizgu i mnie z niego wyprowadza.
Czujniki kąta skrętu świeżo skalibrowane i nie pomogło.
Podejrzewaliśmy, że samochód ma szpere, i po prostu jedno koło przy zakręcie bierze trochę poślizg... Ale nie kojarzę, żeby w s3 8l była szpera w serii
Jakieś pomysły? Może wiecie o jakichś czujnikach o których nie wiem i są odpowiedzialne za takie objawy?
Pozdrawiam.
witam panowie. mam problem z moim audi 1.9 tdi 2002 rok. wczoraj po postoju odpalilem auto i swiecic zaczela mi sie kontrolka abs i esp... guzik nie reaguje. sprawdzilem bezpieczniki na akumulatorze( te 30) i 9 w kabinie i wszsytkie sa ok. jak na aku wyciagam bezpiecznik 30 srodkowy to nastaje cisza a jak go wkladam cos ewidentnie klika w okolicach pojemniczka z plynem hamulcowym. jakies pomysly co moze dolegac mojemu autu? czy w bb jest ktos z forum kto ma vaga?
a pozatym jak jest z plynem hamulcowym jak jest za stary ma prawo wywalac blad abs?
1.9 tdi 101km 240 Nm ATD
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)