|
Dziś z rana też pojawiła sie u mnie na zegarach i piszczy.Ewidentnie klocki z tylu (z przodu sa grube z obu stron,a z tyłu tak 3mm).Wiec musze zakupic zakupic klocki z czujnikiem...ktos poleca cos dobrego co wyprobowal?
a od kiedy to klocki maja z tylu czujnik ? chyba ze o czyms nie wiem
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
No wlasnie bylem na kanale i tylko 1 przewod jest polaczony przy kole-od ABS,kurcze to jakim cudem zapaliła mi sie ta kontrolka?ide povagowac
Ok sprawdzilem-gorsza sprawa,zbiorniczek plynu hamulcowego jest pusty.Zapaliła sie jak wyciagalem kolegi auto z rowu.Gdzies mam przeciek ;-/
Albo to wlasnie przez starte klocki poziom sie obnizyl
Ostatnio edytowany przez pila24 - 29-01-10 o 14:28
O ile się nie myle tylko 1 koło ma czujnik a tył wcale.Sprawdź okablowanie czy nie przetarło się coś albo zawilgociło
Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !
Jak juz wspomnialem-zbiorniczek z plynem hamulcowym jest pusty.Albo nieszczelnosc (ale nie ma takich objawow-przejechalem po miescie 30km z zapalona kontrolka a hamulce i pedal ok).Albo z powodu klockow obnizyl sie poziom,jutro sprawdze szczelnosc i wymienie klocki z tylu.
to nie jest tak ze masz zurzyte klocki i w ciagu jednego dnia zaswieci Ci sie kontrolka.klocki zuzywaja sie powiedzmy 0.5 mm tygodniowo(to jest tylko zalozenie) i o te 0.5 mm tloczek musi wysowac sie dalej i plyn ubywa systematycznie.wiec nie wykluczaj wycieku bo zbiorniczek plynu hamulcowego zasila rowniez wysprzeglik
Who I am? I am a the Champion.
A czy nie jest tak ze jak klocki sie skoncza to tloczek wychodzi do konca i plyn hamulcowy wycieka?
nie kolego nie ma tak,zawsze cos zostaje z klocka chocby blacha,wiec to nie to.na tloczku sa uszczelniacze i aby uciekl z niego plyn to musialby calkowicie wyleciec badz tez uszczelniacze musialby byc zuzyte
Who I am? I am a the Champion.
pila24 (29-01-10)
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)