Mam wyciek oleju z pod wacum pompy i chciałbym to zrobic czy mozna ja uszczelnic silikonem i czy wyciagniecie jest spomplikowane oraz czy podczas wyciagania w pompie znajduje sie olej lub płyn.Mile widziane zdjecia i porady.
Mam wyciek oleju z pod wacum pompy i chciałbym to zrobic czy mozna ja uszczelnic silikonem i czy wyciagniecie jest spomplikowane oraz czy podczas wyciagania w pompie znajduje sie olej lub płyn.Mile widziane zdjecia i porady.
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 29-08-15 o 21:22
|
masz tu fotoporadę na przykładzie Opla Vectry - to prawie identyczna pompa podciśnienia :
http://forum.vectraklub.pl/index.php...1&st=0&start=0
Jeśli pompa podciśnienia wyrzuca olej do serwa hamulca ,to za moment będzie serwo do wymiany.
Kolega Proxa z tego co pamiętam wykończył dwa serwa w ciągu 2 tyg zanim się zorientował ,że pompa puszcza olej...
Ale jeśli Tobie cieknie spod pompy to może zimmering wałka rozrządu przepuszcza olej z silnika i to jego trzeba wmienić ?
no zimmering wałka rozrządu już wymieniłem i ta uszczelka też była wymieniana u mechanika ale widze ze wszystko robia tak zeby miec ciagle robote. Olej jak to olej jet w różnych miejcach i z uporem maniaka wciskaja mi ze to uszczelka pod głowicą przepuszcza a to widac ze zapocenie jest ewidentnie od strony pompy. Dlatego chce to zrobic sam, bo nie mam sił do tych mechaników. a jak wczoraj byłem u nich to mi powiedziała nawet kobieta przyjmujaca zlecenia, ze faktycznie czasem wymieniaja po kilka razy te uszczeliki pod pompą ba sa wadliwe. szkoda gadac. wiedza ze zle robia ale próbuja kase wydębić za uszczelke pod głowicą, wiadomo wszem i wobec ze to nie mała kwota
dzięki chłopaki za pomoc, zdjęcia mi się bardzo przydały i zobrazowały co mnie czeka gdy ja rozkręce. Rozkręciłem i zrobiłem wszystko jak trzeba. Teraz tylko czekać i patrzeć czy wszystko wporzątku. Na szczęście jest to forum i jesteście wy
no i mam kolejny problem z wyciekiem oleju
ciekło mi też z pod uszczelki pod klawiaturą. Dałem do mechanika niby wymienili na nową. Nie wiem skąd taka mieli. Dzwoniłem do ASO i tam moge kupić ale z pokrywą za jedyne 570zł wiec troche sporo. Próbowałem zrobić to samemu, uszczelniłem silikonem wysokotemperaturowym. Spokój był przez około pół roku do dziś. Widze znów cieknie i to w sporej ilości a do tego przepuszcza ten silikon. Mam do was prośbe czy może mi ktos doradzić czym to uszczelnić? Może znacie jakiś dobry silkon z dobrej marki, może ten mój był za tandetny i sobie nie dał rady. Siedze i główkuje, ale moje pomysły zawiodły
Kocham to moje maleństwo
Dalej Ci z pompy vacum cieknie? Bo nie idzie wyczytac z tego co napisałeś
6,3l/100km w trasie, prawie jak TDI
DIEGO262 najwazniejsze zeby to wszystko dobrze odtłuscic i silicon najlepiej Reinz'a , Corteco, elring itp ale nie Technicoll bo on jest do bani , jest jeszcze opcja masą uszczelniającą taką jaka idzie do misy olejowej tym jak zakleisz to niema bata ze pusci
To wymień jeszcze płyn hamulcowy
No tak gdzieś wyczytałem ,że jak się olej dostanie do serwa tą rurą od vacum pompy to się serwo popsuje, i przypadek kolegi Proxy raczej to potwierdził.
Kolego kisiel , jak się pompka vacum ,która jest chłodzona olejem , rozsypie od środka (no albo delikatnie rozszczelni) , to na nic Twoje uszczelnianie....
Ostatnio edytowany przez MiG25 - 08-02-10 o 15:42
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)