|
Ok,ja juz po walce.
Winna okazala sie mała aluminiowa podkladka pod nawiercana sruba ktora łaczy wezyk gumowy z zaciskami.Miala wżery od plynu i w koncu puscila,wystarczylo ja zjechac na papierze sciernym na równo.
Przy okazji zostaly wymienione klocki bo stare mialy 3-4mm i dolewka 100ml plynu hamulcowego.
Czas usuniecia usterki = 10 minut,
czas wkrecania tłoczków = 3hmeczylismy sie z nimi az podjechalismy do warsztatu i pożyczyliśmy odpowiedni sprzet.
trzeba bylo juz odzalowac te 2 zł i kupic nowe podkladki a nie zalkadac stare wygniecione... mialem to samo tyle ze najpierw zabraklo mi hamulca a kontrolka zapiszczala dopiero mi po jakichś 200 kmi to wszystko 500 km od domu
![]()
odzałowal bym gdyby to nie ze u mnie w miescie nie mozna bylo juz nic dostac o tej godzinie a jutro o 6h jade w trase wiec nie mialem duzego wyboru.Pozniej przy okazji zmienie wszystkie na miedziane ktore nie beda korodowały.
No a stare byly nadal proste tylko ze mialy wżery od płynu.
tez mnie czeka wymiana klockow, o co chodzi z wkrecaniem tloczka? wyskoczył z zacisku że musiałes go wkrecac? nie rozbierałem jeszcze hamulcy wiec pytam sie przed moja wymiana
A wymieniasz z przodu czy z tyłu te klocki?bo z przodu wystarczy wcisnać tłoczek,a z tylu nie dosyc ze trzeba je wkrecac to i jednoczesnie wciskac.
panowie, to nie jest temat o wymianie klockow, tylko o kontrolkach
albo dyskutujecie w temacie wlasciwym albo sobie powymieniajcie spotrzezenia na pw.
nie robcie burdelu
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
To może ktoś będzie wiedział dlaczego u mnie kontrolka z ! zapala się po osiągnieciu temperatury ok 90 stopni lub jak troche więcej gazu dodam przy niższej temperaturze niż 90 stopni?
...jak w tytule. Problem z kontrolką AIRBAG. Nie świeci się po przekręceniu kluczyka(przed uruchomieniem). Autko po małej stłuczce, wiec możliwe, ze ktoś ją jakoś odłączył...tylko jak??? Jak ją podłączyć?
z góry dzięki![]()
AGU
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)